Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

H επίσημη ιστοσελίδα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας

Σε τέσσερις γλώσσες θα ενημερώνει τους επισκέπτες για τις εργασίες και τις εξελίξεις στην Κρήτη.

“Καλώς ήλθατε στην επίσημη ιστοσελίδα της Συνόδου της Αγίας και Μεγάλης Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία θα συγκληθεί στην Κρήτη από 19 έως 26 Ιουνίου 2016. Θα συνέλθουν οι Προκαθήμενοι και οι αντιπρoσωπίες των 14 Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών για να συνεδριάσουν επί των θεμάτων της ημερισίας διατάξεως, όπως αυτή αποφασίστηκε μετά από 40 έτη Διορθοδόξων Προπαρασκευαστικών Επιτροπών και Πανορθοδόξων Προσυνοδικών Συμβουλίων, και ενεκρίθη από την Σύναξη των Προκαθημένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας τον Ιανουάριο 2016”.
Με το εισαγωγικό αυτό κείμενο υποδέχεται τους επισκέπτες η επίσημη ιστοσελίδα στην Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας με ηλεκτρονική διεύθυνση Holycouncil.org.
EXAPSALMOS

2 σχόλια :

 1. Ξενίζονται και "σοκάρονται" κάποιοι κύκλοι εξ αιτίας της χρησιμοποιήσεως, από την πλευρά των ασκούντων τεκμηριωμένη και εμπεριστατωμένη κριτική στην ποιότητα της μελλούσης να συνέλθει συνόδου, δριμειών λέξεων, φράσεων και εκφράσεων προς χαρακτηρισμό της. Και αντί, διά της προσαγωγής ουσιαστικών επιχειρημάτων, να αρθρώσουν τεκμηριωμένο αντιρρητικό λόγο στην καταλυτική και εξουθενωτική κριτική που έχει ήδη ασκηθεί και θα εξακολουθεί να ασκείται σχετικώς, αυτοί, οι "ευφημιστές",΄τρόπον τινά, στέκονται στην εντύπωση που προκαλούν κάποιες λέξεις, φράσεις και εκφράσεις στα "ευαίσθητα" ώτα ενίων καθ υπερβολήν διδόντων σημασία σε αυτές καθ εαυτές και ελάχιστα, αν όχι καθόλου, στην πραγματικότητα που περιγράφουν και εκφράζουν. Και όμως! Πώς θα πρέπει να αντιδράσουν όσοι Ορθόδοξοι χριστιανοί ακούνε περί ΔΗΘΕΝ "Αγίας και Μεγάλης Συνόδου", όπως έσπευσαν κάποιοι να τη "βαφτίσουν", επιεικέστατα ακρίτως και επιπολαίως, τη στιγμή κατά την οποία αυτή ΟΥΔ ΕΠ ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ τηρεί τις προς τούτο αναγκαίες προυποθέσεις; Όταν τους πνίγει το δίκαιο; Ας παύσουν, λοιπόν, να ξενίζονται και ας προβληματισθούν όσο γίνεται ταχύτερα!
  Λ.Ν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πνευματικά μας αδέρφια, τι γίνεται τελικά ?

  Επισκεπτόμενοι τη σελίδα https://www.holycouncil.org βλέπουμε στο κέντρο να υπάρχει ένα πουλί το οποίο δεν φαίνεται ξεκάθαρα εάν είναι αετός ή περιστέρι και το οποίο να πατάει το σταυρό που είναι ζωγραφισμένος σε εξώφυλλο βιβλίου.

  Κι όλα αυτά επάνω στην έδρα προφανώς του Μεγάλου Αρχιερέα ο οποίος δεν φαίνεται πουθενά.
  Από εκεί που προβάλει το πουλί θα έπρεπε να προβάλει ο αναστημένος Χριστός μας και να μεταβαίνει στην έδρα του !

  Μπορεί οι εικόνες να δρουν συμβολικά, αλλά γιατί δεν βλέπουμε σε καμιά από αυτές τον Ιησού μας μιας και με τα ανθρώπινα μάτια μας μόνο εκείνον μπορούμε να δούμε, ενώ τα άλλα δύο πρόσωπα της Αγίας Τριάδας μόνο τα αισθανθούμε εάν είμαστε καθαροί στην καρδία και το επιτρέψει ο Θεός ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com