Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

Θα πλημμυρίσουν την Αθήνα οι ομοφυλόφιλοι στις 11 Ιουνίου με παρά φύσει σύνθημα "ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ, ΓΙΝΕΣΑΙ"

a565d548078345199786faa59d877674_M.jpg
Πιο προκλητικοί φέτος οι διοργανωτές της παρέλασης ομοφυλοφίλων με την επονομασία "Athens Pride 2016-Φεστιβάλ Υπερηφάνειας" ετοιμάζονυ φιέστες το Σάββατο 11 Ιουνίου με πολλε΄ς εκδηλώσεις και αναμένεται να πλημμυρίσουν την Αθήνα!

        Με κεντρικό παρά φύσει σύνθημα "ΓΥΝΑΙΚΑ δε γεννιέσαι ΓΙΝΕΣΑΙ / ΑΝΔΡΑΣ δε γεννιέσαι ΓΙΝΕΣΑΙ" ανακοίνωσαν τα εξής:          
        ΓΥΝΑΙΚΑ δε γεννιέσαι ΓΙΝΕΣΑΙ / ΑΝΔΡΑΣ δε γεννιέσαι ΓΙΝΕΣΑΙ
        Women are Made not Born / Men are Made not Born
        Με αυτό το διπλό σύνθημα το Athens Pride 2016 στηρίζει και συνεργάζεται με την τρανς κοινότητα. Μιλάμε για την ταυτότητα και την έκφραση φύλου και διεκδικούμε τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου χωρίς προϋποθέσεις.
        ATHENS PRIDE WEEK
        Φέτος, ολόκληρη την εβδομάδα πριν το Athens Pride η φετινή διοργάνωση παρουσιάζει επτά ημέρες γεμάτες με καλλιτεχνικά δρώμενα, πολιτιστικές εκδηλώσεις, πολιτικές συζητήσεις, δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης υγείας.
        ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ
        ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΟΥ
        Η Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου είναι η διαδικασία της αλλαγής του ονόματος και του φύλου που δηλώνεται στη ληξιαρχική πράξη γέννησης στα κρατικά έγγραφα και μητρώα (ταυτότητα, βιβλιάριο υγείας, διαβατήριο, πτυχίο κα.)προκειμένου να αναγνωριστεί η ταυτότητα φύλου ενός ατόμου σύμφωνα με το πως αυτοπροσδιορίζεται και όχι σύμφωνα με το έμφυλο κανονιστικό δίπολο.Αυτό εάν και εφόσον το άτομο επιθυμεί να καταγράφεται επίσημα ως άρρεν ή θήλυ ή ως άλλο.
        Κάποια κράτη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, επιβάλλουν τους όρους με τους οποίους επιτρέπουν σε ένα τρανς άτομο να προχωρήσει σε αυτήν την μετατροπή εγγράφων. Η αναγκαστική στείρωση, το διαζύγιο, η υποχρεωτική διάγνωση        της ψυχικής υγείας ή κάποιο συγκεκριμένο όριο ηλικίας είναι κάποια από τα προαπαιτούμενα που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και οδηγούν σε αποκλεισμούς των τρανς ατόμων από υγεία, παιδεία, εργασία και κοινωνική ζωή.
        Η μη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου «νομιμοποιεί» το bullying, τις βίαιες επιθέσεις τρανσφοβικού μίσους, την αναγκαστική σεξουαλική εργασία και την κοινωνική απομόνωση. Το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του σώματος, του έμφυλου αυτοπροσδιορισμού χωρίς ιατρικές προϋποθέσεις και της τρανς γονεϊκότητας πρέπει να είναι αυτονόητο και για τα τρανς, ιντερσέξ και non-binary άτομα.
        Γεννιόμαστε με μια σωματική ανατομία η οποία από το υπερηχογράφημα μας κατατάσσει επιστημονικά και κοινωνικά στις έμφυλες κατηγορίες όπως γυναίκα,άντρας, ιντερσέξ γυναίκα, ιντερσέξ άντρας. Η έκφραση του φύλου μας κι ο αυτοπροσδιορισμός μας είναι αποτέλεσμα εκπαίδευσης και μίμησης αυτοματισμένων συμπεριφορών, συνηθειών, και συναισθημάτων που προκύπτουν από αυτή την        βίαιη διαδικασία η οποία από βρέφη μας προσανατολίζει στο κανονιστικό έμφυλο δίπολο: cis straight άντρας / cis straight γυναίκα.
        Τα τρανς άτομα δεν ταυτιζόμαστε με το φύλο με το οποίο βίαια προσπαθούν να μας ταυτίζουν από τη στιγμή της γέννησης μας. Η διαφωνία μας με αυτό μπορεί να περιλαμβάνει σωματαλλαγές, ορμόνες, χειρουργικές επεμβάσεις οι οποίες        μας οδηγούν όλο και πιο κοντά στο επιθυμητό φύλο. Ωστόσο αυτή η διαφωνία μπορεί και να είναι απλά μια διαφορετική έκφραση φύλου, μη αναγνωρίσιμη με βάση τους κανόνες του έμφυλου δίπολου.
        Η κατάληξη και η αρχή του έμφυλου αυτοπροσδιορισμού ενός cis ή τρανς ατόμου μπορεί να είναι το «είμαι», όμως η επεξεργασία του σίγουρα περιλαμβάνει και το «γίνομαι». Γεννηθήκαμε με μια ανατομία και μόνο, κι ότι «είμαστε», «γίνα-με» με τον cis ή με τον τρανς τρόπο.
        Δεδομένο το ότι η Ελλάδα ανήκει στις χώρες που ακόμα δεν έχει θεσπίσει νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, η κύρια διεκδίκηση της τρανς κοινότητας έγκειται ακριβώς στην αποκατάσταση αυτής της αδικίας. Να μην καταγραφό- μαστε στα επίσημα έγγραφα ως το φύλο που μας αποδόθηκε κατά τη γέννηση, αλλά ως αυτό με το οποίο ταυτιζόμαστε, μοιάζουμε, νιώθουμε, γίναμε, είμαστε.        
        ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ATHENS PRIDE & ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
        Τα Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (Pride) διεξάγονται σε όλο τον κόσμο σε ανάμνηση της εξέγερσης του Stonewall (Νέα Υόρκη, 1969). Τότε για πρώτη φορά τρανς, γκέι και λεσβίες αντεπιτέθηκαν στις προσπάθειες καταστολής της ελευθερίας εκφράσεων και ομοερωτικής επιθυμίας και διεκδίκησαν με σθένος την ύπαρξή τους. Είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια γιορτή της LGBT ορατότητας και διαδήλωση για την ισότητα και το σεβασμό κάθε ερωτικής συμπεριφοράς και έκφρασης/ ταυτότητας φύλου.
        Από την 1η ιστορική παρέλαση του 2005, το Athens Pride μάχεται για την ισονομία και το δικαίωμα όλων των LGBTQI ατόμων στην προσωπική έκφραση.
        Η LGBTQI κοινότητα της Ελλάδας μαζί με το Athens Pride επιτελέσαμε άλμα αναφορικά με την ορατότητα μέσα στην κοινωνία. Ωστόσο ο δρόμος για την ισότητα και τον σεβασμό παραμένει μακρύς, ιδιαίτερα για τα τρανς άτομα της κοινωνίας μας.


4 σχόλια :

 1. Μπερδεμένα μυαλά, μπερδεμένες ψυχές. Ζούμε στην εποχή της ιστορίας του γεροντικού, όπου οι άνθρωποι θα αποτρελαθούν και εάν ένας γνωστικός τους λέει, ότι αυτά που κάνουν είναι τρελά πράγματα, αυτοί θα τον ειρωνεύονται ότι αυτός είναι ο τρελός..θεολογική καθημερινή τρέλα στους οικουμενιστές, πολιτική τρέλα στους πολιτικούς, κοινωνική στους υπόλοιπους..όλο και μακραίνει ο κατάλογος εσχάτως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Νούς γαρ αποστάς από του Θεού ή κτηνώδης γίνεται ή δαιμονιώδης. Ταις
  σαρκικαίς έπιθυμίαις έκδοτον εαυτόν ποιεί και μέτρον ηδονής ου γινώσκει"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καταντησαν την Ελλαδα χωματερή για τα αποβλητα ολου του κοσμου,σκοταδισμος ,βορβορος ανηθικοτητος και ασυδοσίας παντος είδους,χειροτερος των Σοδομων και Γομορας,επεκειται το πυρ ,αυτή τη φορα όχι εξ ουρανου ,αλλα εκ πυρινικης ενεργειας κατά παραχωρησι Θεου,σημερα καταντησαμε χειρότεροι από τους κατοικους Σοδομων και Γομορας,σ αυτους ανοικουν και οι μη αντιδροντες , διοτι , η μη αντιδρασι σημαινει σιωπηρη αποδοχή των κακως κειμενων και αφήνουμε τους λυκους να αλωνιζουν,στα αχυρα των οποιων θα περιλειφθουν και οι μη αντιδροντες για να ρυφθουν ολοι μαζι στο πυρ το εξωτερο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του γιατί όλα αυτά που γίνονται δεν θα μας βγούνε σε καλό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com