Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ 2016, Ρωσική Εκκλησία : "Λαμβάνουμε πολλές καταγγελίες για διενέργεια «κλειστών συνεδριάσεων» στη Σύνοδο"

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία (ROC) σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι έχει λάβει πολλά παράπονα από μέλη των μέσων μαζικής ενημέρωσης που καλύπτουν την σύνοδο  αυτές τις μέρες στον καθεδρικό ναό στην Κρήτη, για έλλειψη πληροφοριών και  διαφάνειαw κάλυψης της εκδήλωσης», είπε στο  RIA Novosti σήμερα  Πέμπτη ο πρόεδρος του συνοδικού τμήματος  εκκλησιαστικών σχέσεων  του Πατριαρχείου Μόσχας, Πρωθιερέας Vladimir  Legoyda.

Το ρωσικό δημοσίευμα τονίζει ότι «στον Καθεδρικό Ναό της Κρήτης, στον οποίο ξεκίνησαν οι εργασίες της πανορθοδόξου συνόδου η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Ιουνίου δεν λαμβάνουν  μέρος τέσσερις από τις 14 ορθόδοξες εκκλησίες,  στην επικράτεια των οποίων κατοικούν τα δύο τρίτα των Ορθοδόξων Χριστιανών», προβάλλοντας έτσι οι Ρώσοι την πληθυσμιακή υπεροχή  τους.
Απαντώντας σε ερώτηση ο ίδιος ο Ρώσος Πρωθιερέας  για το πώς σχολιάζει σχετικά με την πρόοδο των εργασιών της συνόδου , τόνισε  ότι το Πατριαρχείο Μόσχας «λαμβάνει  υπόψη του» τις  εισερχόμενες πληροφορίες , τις οποίες και αξιολογεί.
«Εμείς, φυσικά αξιολογούμε όλες τις πληροφορίες που λαμβάνουμε, αλλά, δυστυχώς, πολλοί δημοσιογράφοι μας καταγγέλλουν την διενέργεια «κλειστών συνεδριάσεων». Επίσης υπάρχει αδυναμία να αποκτηθούν «ποιοτικού χαρακτήρα» πληροφορίες», δήλωσε ο  Legoyda .
Πληροφορίες των ρωσικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι τα μέτρα ασφαλείας της συνόδου είναι πολύ αυστηρά , και δεν υπάρχει πρόσβαση στο χώρο που γίνεται η σύνοδο. Διαπιστευμένοι φωτογράφοι  και δημοσιογράφοι , «αν μη τι άλλο δεν μπορούν  να  περιπλανώνται φορώντας απλά το σήμα, και πολύ ορθώς πράττουν οι αρχές.
Στον καθεδρικό ναό  έχουν διαπιστευτεί  περισσότεροι  από 320 δημοσιογράφοι  που εκπροσωπούν 138 μέσα ενημέρωσης από 25 χώρες, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές .
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti , το  κέντρο τύπου είναι  σχεδιασμένο για περίπου 150 άτομα, και μόνο το μισό είναι  γεμάτο.
Η έλλειψη πληροφόρησης την  οποία  καταγγέλλει στην ουσία η ρωσική εκκλησία και οι  μυστικές  συνεδριάσεις κλειστού χαρακτήρα με άγνωστα αποτελέσματα , είναι κάτι που δημιουργεί πολλά και μελλοντικά προβλήματα κατά την ίδια.
Το καλύτερο όμως θα ήταν εφόσον συμφώνησαν αρχικά  οι Ρώσοι στην Ελβετία,  να συμμετέχουν στην Πανορθόδοξη Σύνοδο, και έτσι να γνώριζαν  τα τεκταινόμενα από «πρώτο χέρι», και όχι από δημοσιογράφους.
Όπως  και να έχει όμως η πανορθόδοξη αυτή σύνοδος των Ορθοδόξων εκκλησιών   θα μας  «απασχολήσει»  το επόμενο διάστημα , και αυτό είναι απόλυτα τεκμηριωμένο.


4 σχόλια :

 1. Ο μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Στανιλοάε (Staniloae),
  Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Βουκουρεστίου:

  http://www.pigizois.net/vivlia/erotapantiseis/staniloae_dimitrios.htm

  * * *

  Ὁ οἰκουµενισµὸς εἶναι προϊόν τῆς (Σιωνιστικής) µασονίας.

  Τοῦ µακαριστοῦ π. ∆ηµητρίου Staniloae.

  Παραθέτοµεν ἀποσπάσµατα ἀπὸ µίαν συνοµιλίαν τοῦ πατρὸς ∆ηµητρίου Staniloae µὲ κάποια µέλη τῆς Ἑνώσεως Ὀρθοδόξου Νεολαίας τῆς πόλεως Brasov ὀλίγους µῆνας πρό τῆς κοιµήσεώς του:

  «Ἐγὼ δὲν εἶµαι ὑπὲρ τοῦ οἰκουµενισµοῦ, εἶχε δίκαιο ἕνας Σέρβος, ὁ
  Ἰουστῖνος ὁ Πόποβιτς, ὁ ὁποῖος τὸν ὀνόµασε παναίρεση τῆς ἐποχῆς
  µας. Τὸν θεωρῶ προϊόν τῆς µασονίας, τὸ ὁποῖο σχετικοποιεῖ τὴν ἀληθινὴ
  πίστη. Γιατί νὰ κάνω τότε παρέα µαζί τους, µ’ αὐτοὺς ποὺ ἔκαναν τὶς
  γυναῖκες ἱερεῖς, ποὺ δὲν παντρεύονται [δηλαδὴ ζοῦν σὲ πορνεῖες, παλλακεῖες
  κλπ.], καὶ στὴν Ἀµερική, στὴν Ἀγγλία καὶ σὲ ἄλλες χῶρες νοµιµοποίησαν
  τὴν ὁµοφυλοφιλία... Ἡ Ρωµαιο-Καθολικὴ Ἐκκλησία καὶ ἡ Ὀρθόδοξη
  Ἐκκλησία δὲν εἶναι Ἀδελφὲς Ἐκκλησίες. ∆ὲν ὑπάρχει παρὰ µόνο µία Κεφαλὴ τῆς Ἐκκλησίας, ὁ Ἰησοῦς Χριστός. ∆ὲν δύναται νὰ ὑπάρχει παρὰ µόνο ἕνα Σῶµα, δηλαδὴ µία Ἐκκλησία. Ἑποµένως, ἡ ἔννοια τῶν Ἀδελφῶν Ἐκκλησιῶν εἶναι ἀκατάλληλη».

  (Συνέντευξη τοῦ π. ∆ηµητρίου στὸ: Ortodoxia si internationalismul religios
  [Ὀρθοδοξία καὶ θρησκευτικὸς διεθνισµός], Ἐκδόσεις Scara, Βουκουρέστι 1999. Πηγή: cuvantul-ortoxo.ro).

  Πηγή:
  http://orthodoxostypos.gr/pdf/latest.pdf

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Δημητρακόπουλος, προϊστάμενος του γραφείου αιρέσεων και παραθρησκειών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Για τη σύνοδο της Κρήτης.

  https://www.youtube.com/watch?v=aQnKCyssvRA

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τώρα αυτοί θα πουν πολλά. Η ουσία είναι το αποτέλεσμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος: Η αξία των ιερών Κανόνων.

  http://alopsis.gr/η-αξία-των-ιερών-κανόνων-αρχιμ-επιφάνι

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com