Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΗ Σύγκληση της ρωσικής Ιεράς Συνόδου για την έκδοση αποφάσεως σχετικά με τη συμμετοχή στο Πανορθόδοξο Συμβούλιο

1436529616                                                
Η  Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ώρες έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της, για να  καθοριστεί ο τρόπος που αντιδράσει σε σχέση με το Πανορθόδοξο Συμβούλιο, και την  κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

«Υπενθυμίζουμε ότι  σειρά από τοπικές ορθόδοξες εκκλησίες αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην πανορθόδοξη Σύνοδο στον  καθεδρικός ναός στην Κρήτη, έτσι και η ρωσική εκκλησία θα αποφασίσει σχετικά με την δική της συμμετοχή σε αυτήν» , είπε στο RIA Novosti σήμερα  Τρίτη, ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα.
«θα υλοποιήσουμε μια έκτακτη  συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, ώστε να καταλάβουμε και να αποφασίσουμε πώς θα πρέπει να ενεργήσουμε  σε μια τέτοια κατάσταση. Επειδή αυτές είναι οι θεμελιώδεις θέσεις μας  τις  οποίες  έχουμε  κοινοποιήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προ-Συμβούλιου, πλέον βλέπουμε ότι ουσιαστικά αγνοούνται . Από τη στιγμή αυτή  και μετά  θα πρέπει να αντιδράσουμε αποφασιστικά»,  είπε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας.
Σήμερα  Τρίτη, η Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας Αντιοχείας εξέδωσε και αυτή την απόφασή της, σύμφωνα με την οποία η εκκλησία αρνείται να συμμετάσχει στο  Πανορθόδοξο Συμβούλιο . Παρόμοια απόφαση ελήφθη και από την Βουλγαρική Εκκλησία την περασμένη εβδομάδα.
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία για αυτόν ακριβώς τον λόγο,  κάλεσε τις τοπικές εκκλησίες στην σύγκληση  ενός κατεπείγοντος  προ-συμβουλίου συνεδρίου  σε σχέση με την «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» που επικρατεί στην προετοιμασία του Συμβουλίου στην Κρήτη . Με τη σειρά του, το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι «καμία  θεσμική δομή δεν μπορεί να αναθεωρήσει την ήδη ενεργοποιημένη  διαδικασία του Πανορθοδόξου Συμβουλίου στον καθεδρικό ναό της Κρήτης».
Χωρίς να έχουμε «μαντικές ικανότητες» , απλά τοποθετώντας όλες τις «ψηφίδες» στο σωστό σημείο  , εκτιμάται ότι η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία θα αποφασίσει να μην συμμετάσχει στο  Πανορθόδοξο Συμβούλιο, έτσι η ισχύς των αποφάσεων του θα είναι μηδαμινή.
Το πιο τρομερό όμως θα είναι τελικά ο «διαχωρισμός» των ορθοδόξων εκκλησιών που αποτελεί πάγια στρατηγική του Βατικανού και της νέας τάξης πραγμάτων.

1 σχόλιο :

1) Ενδέχεται το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου

2) Υβριστικά ή προσβλητικά και εν γένει παράνομου περιεχομένου σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα αφαιρούνται

3) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.

4) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.

5) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com