Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

«Εάν ψηφιστούν τα κείμενα που έχουν προταθεί θα γίνει Σχίσμα στην Εκκλησία»

Συνέντευξη του πατήρ Σάββα Λαυρεώτη, Πρωτεπιστάτου Ιερας μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου ορούς,  31-5-16, το Πελοποννησιακό πρακτορείο ειδήσεων, NEWCHANNEL.GR – ΝΑΥΠΛΙΟΥ.
Μεταξύ άλλων ο πατήρ Σάββας είπε:
 • Οδηγούμαστε σε μία νέα τάξη πραγμάτων.
 • Ο απώτερος σκοπός είναι η ένωση των Εκκλησιών.
 • Η αλήθεια βρίσκεται μόνο στην Ορθόδοξη Εκκλησία.
 • Δεν μπορούμε να δεχθούμε τίποτα το αντιορθόδοξο.
 • Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ακολουθήσουμε τίποτα το αιρετικό

6 σχόλια :

 1. Ο Π. Σάββας τα λέει πολύ καλά και λέει την αλήθεια.
  Π. Σάββα μπράβο που λέτε οπως είναι τα πράγματα.
  Ας μας δώσει ο Χριστός δύναμη να κρατήσουμε ως το τέλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν αντιλαμβάνομαι τον πατέρα Σάββα. Θα γίνει σχίσμα αν ψηφιστούν τα κείμενα της εν Κρήτη ληστρικής Συνόδου. Γιατί δεν έγινε σχίσμα εδώ και περίπου εκατό χρόνια όταν ομολόγησαν έμπρακτα οι τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες αυτά που περιέχουν τα υπό ψήφιση κείμενα; Ειδικά το 1948 με την ομολογία μας ότι οι αιρετικές Προτεστάντικες συναγωγές είναι ισότιμες της Ορθοδοξίας γι΄ αυτό και συνυπάρχουμε μαζί τους στο σατανικό Π.Σ.Ε; Γιατί δεν έγινε σχίσμα όταν το 1965 έγινε η άρση της ακοινωνησίας με την Παπική παρασυναγωγή; Γιατί δεν έγινε σχίσμα το 1991 με την αναγνώριση των αιρετικών Μονοφυσιτών ως Ορθοδόξων; Γιατί δεν έγινε σχίσμα όταν το 1993 στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου οι Ορθόδοξοι αναγνώρισαν Ιερωσύνη, Μυστήρια και Αποστολική διαδοχή στην Παπική Παρασυναγωγή; Γιατί δεν έγινε σχίσμα με τη διακοινωνία της Ραβέννας και τα συλλείτουργα στην Κωνσταντινούπολη με τα : «Έτι δεόμεθα υπέρ του Αγιωτάτου και Επισκόπου Πάπα Ρώμης Βενεδίκτου, και κατόπιν Φραγκίσκου» ;
  Σεβαστέ μας πατέρα Σάββα οι τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες αλώθηκαν από τους οικουμενιστές ημών αδρανούντων τόσα χρόνια θύματα του Αρχιμ. Επιφάνιου και των ομοίων του: Υπομονή «άχρι καιρού» !

  Εν Χριστώ,
  Κωνσταντίνος Αργυρακόπουλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εύγε πάτερ Σάββα. Σας χαίρομαι που είστε Ορθόδοξος και αντι-οικουμενιστής.
  Ο Θεός να σας έχει καλά και να σας δίνει δύναμη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο σωστος τιτλος θα ηταν «Εάν ψηφιστούν τα κείμενα που έχουν προταθεί θα γίνει (και τυπικα) Σχίσμα στην Εκκλησία».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. "Η αποστασία προς τον αντίχριστο είναι προφητευμένο σημείον των εσχάτων καιρών. Δια τούτο μην απατάσθε από την ένοχη σιωπή και τα ψεύδη του κλήρου. Η εκκλησία του Ιησού Χριστού θα αποτελέσει ένα μικρό και διωκόμενο ποίμνιο, χωρίς επίσημη οργάνωση σε ναούς και σε υπαγωγή σε επισκόπους"...
  Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com