Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

Τελικά τι γίνεται με τους Σέρβους; Ύμνοι του Μαυροβουνίου Αμφιλόχιου για την Πανορθόδοξη από την Κρήτη

c8ed74bd2e5d42ea38352ee6307742c5_L.jpg
                                                                        
                Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας εις την Ι. Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, στο Κολυμβάρι Κισάμου, συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων, εκπροσώπων των Αγιωτάτων Ορθοδόξων Εκκλησιών, μελών της Επιτροπής Μηνύματος της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, ως και άλλων Κληρικών και λαϊκών, μελών της ιδίας Επιτροπής.  
                      
        Στον λόγο του ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος αναφέρθηκε εις την εορτή της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, με αναφορά στο Σύμβολο της Πίστεως ως «Σύμβολο ουσίας της πίστεως και της ζωής μας».
        Μιλώντας για την επικείμενη Αγία και Μεγάλη Σύνοδο σημείωσε: «Συνέρχεται το πλήρωμα της Εκκλησίας με επικεφαλής τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Η Σύνοδος λέγεται μεγάλη καθώς είναι έκφραση της συνέχειας της Εκκλησίας ως Συνόδου. Η Εκκλησία είναι Ιερά Σύνοδος. Ένας διαρκής Μυστικός Δείπνος. Ολόκληρη η ζωή της Εκκλησίας είναι σταύρωση όσων πιστεύουν εις τον Χριστό και Ανάστασις», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου, ευχαριστώντας τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου κ. Αμφιλόχιο δια την φιλοξενία.
        Απαντώντας ο Επίσκοπος Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον προεξάρχοντα της ευχαριστιακής Συνάξεως Σεβ. Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιο δια την προσφορά της Αναιμάκτου Θυσίας, σημειώνοντας: «Μέσα στην Θεία Λειτουργία και σε κάθε Θεία Λειτουργία η Εκκλησία του Χριστού διατρανώνει την ενότητα και την οικουμενικότητα Της.
        Ευχαριστούμε τον Άγιο Θεό που μας αξιώνει στις μέρες μας να ζήσουμε το μυστήριο αυτό και μέσα από την πραγματοποίηση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, η οποία χάριτι Θεία πραγματοποιείται εις την Μεγαλόνησο Κρήτη και συγκεκριμένα εις την ευλογημένη αυτή γωνιά της Κισαμίτικης γής, την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης».
        
        
        

1 σχόλιο :

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com