Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Η συμμετοχή της Ρωσικής Εκκλησίας στην Πανορθόδοξη Σύνοδο θεωρείται πλέον και επίσημα «αμφίβολη»

Ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, δεν μετέβη στην Κρήτη για να συμμετάσχει στην προγραμματισμένη για χθες  συνεδρίαση για την προετοιμασία της  Πανορθοδόξου Συνόδου.

Η ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ανεπίσημα αφήνει να διαρρεύσει ότι επιθυμεί  να αναβληθεί η προγραμματισμένη Πανορθόδοξη Σύνοδος της Κρήτης, έως την επίλυση των προβλημάτων στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, είπε στο RIA Novosti σήμερα  παρασκευή  πηγή μέσα από την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.
«Ο Αρχιεπίσκοπος Ιλαρίων βρίσκεται στη Μόσχα, δεδομένου ότι ένας αριθμός εκκλησιών δεν θεωρεί σκόπιμο να αποστείλει εκπροσώπους του για να συμμετάσχει στη σύνταξη των εγγράφων του συμβουλίου , διότι πολύ απλά δεν  έχουν  επιλυθεί σημαντικά θέματα που αφορούν την διάταξη των παρευρισκομένων στον καθεδρικό  ναό , έτσι η Ρωσική Εκκλησία θεωρεί επίσημα πολύ  πρόωρη την παρουσία  εκπροσώπου της», είπε η ίδια  πηγή.
Σύμφωνα με την ίδια , είχε προβλεφθεί ότι οι εκπρόσωποι των Εκκλησιών θα ξεκινούσαν την επεξεργασία και την προετοιμασία των εγγράφων(του επικείμενου Συμβουλίου) στην Κρήτη, την Πέμπτη 9 Ιουνίου.
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, διαβεβαίωσε την Ρωσική Εκκλησία ότι έχει  επίγνωση του προβλήματος, το οποίο αναφέρεται στο μήνυμα του Πατριάρχη Κυρίλλου, και του  αποστάλθηκε μετά από  συνεδρίαση της Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
«Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις », κατέληξε  ή ίδια εκκλησιαστική πηγή.
Επιβεβαιώνονται ημέρα με την ημέρα οι φήμες  ότι,  το Πανορθόδοξο Συμβούλιο δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί την ημερομηνία που έχει οριστεί, και αν συμβεί αυτό , τότε δεν θα συμμετάσχουν όλες οι  ορθόδοξες εκκλησίες σε πλήρη  απαρτία.

2 σχόλια :

  1. Μπράβο στην εκκλησία της Ρωσίας καθώς επίσης και στον μητροπολίτη Ιλαρίωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι να μήν πάει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com