Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

«Βόμβα» από το Πατριαρχείο Βουλγαρίας: «Μεταθέστε τη Σύνοδο, ειδάλλως δε θα δώσουμε το παρών»

7f369794fecca926f6067d92e5457fca_L.jpg
Την απόφαση να μη λάβει μέρος στην Πανορθόδοξη της Κρήτης έλαβε σήμερα το Πατριαρχείο Βουλγαρίας στην περίπτωση που δε μετατεθεί η τέλεσή της.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας που συνεδρίασε σήμερα χωρίς απουσίες, προτείνει στο Φανάρι να μετατεθεί η Σύνοδος ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος για μελέτη των θεμάτων και των απαραίτητων αλλαγών.
Μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για ελλείψεις στο ζήτημα για τις σχέσεις με το σύγχρονο κόσμο, για διαφωνίες αρκετών Αυτοκέφαλων Εκκλησιών σε κείμενα που έχουν ήδη επικυρωθεί, ενώ γίνεται λόγος για χωροταξικό πρόβλημα (το έθεσε και ο Πατριάρχης Μόσχας με επιστολή του στον Οικουμενικό Πατριάρχη), ενώ τέλος ζητείται να ξεκαθαριστεί και το οικονομικό θέμα αφού στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για σημαντικά και αδικαιολόγητα έξοδα.
Και κλείνει η ανακοίνωση πως είτε δε θα γίνει το διάστημα 16-26 Ιουνίου 2016 είτε η Εκκλησία της Βουλγαρίας δε θα δώσει το παρών.
Πλέον, αναμένεται αντίδραση από το Φανάρι, δύο μόλις εβδομάδες πριν την έναρξη των εργασιών.

1 σχόλιο :

  1. Εγώ λέω δόξα τω Θεώ που επιχειρείται τώρα αυτή η Σύνοδος, τώρα που υπάρχει άμεση ενημέρωση μέσω του διαδικτύου. Αλλιώς χαμπάρι δεν θα παίρναμε. Να σας έχει καλά ο Θεός και να σας δίνει δύναμη στον αγώνα σας.
    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Ενδέχεται το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου

2) Υβριστικά ή προσβλητικά και εν γένει παράνομου περιεχομένου σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα αφαιρούνται

3) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.

4) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.

5) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com