Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

Προβλήματα και από τη Ρωσία για την Πανορθόδοξη Σύνοδο

«Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία μελετάει προσεκτικά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την προετοιμασία της Πανορθοδοξου Συνόδου η οποία προγραμματίζεται να συγκληθεί στην Κρήτη», σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Συνοδικής Επιτροπής για τις σχέσεις με την Κοινωνία και τον Τύπο κ. Βλαντιμίρ Λεγκόιντα.

        Όπως σημειώνει ο κ. Λεγκόιντα, όμως, στο Πρακτορείο Τας «χωρίς την πλήρη συμμετοχή των τοπικών ορθοδόξων Εκκλησιών η Πανορθόδοξη Σύνοδος χάνει την σημασία της».
        Συγκεκριμένα ο κ. Λεγκόιντα δηλώνει ότι: «Η Εκκλησία της Αντιοχείας αποφάσισε να μην πάει στη Σύνοδο μετά την τελευταία δήλωση της Συνόδου της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης. Η Εκκλησία της Γεωργίας έχει την πρόθεση να συζητήσει προβλήματα της προετοιμασίας της Πανορθοδόξου Συνόδου στη δική της Ιερά Σύνοδο. Ενώ αρνήθηκε την συμμετοχή της η Εκκλησία της Βουλγαρίας. Πολλοί πιστοί της Εκκλησίας μας εξέφρασαν την θλίψη ότι το Φανάρι στην πραγματικότητα αγνόησε την σημασία της αρχής της Πανορθόδοξης ομοφωνίας της Συνοδικότητας η οποία αποκλείει την δυνατότητα ατομικών αποφάσεων». Στην συνέχεια προσθέτει οτι «τα γεγονότα των πρόσφατων ημερών δείχνουν ότι οι τοπικές ορθόδοξες Εκκλησίες έχουν ερωτηματικά για τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις της Συνόδου. Γίναμε μάρτυρες των αποφάσεων από την Βουλγαρική και ύστερα από την Αντιοχειανή Εκκλησία. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει κρίση στην προετοιμασία ενός πανορθοδόξου γεγονότος διότι χωρίς πλήρη συμμετοχή η Σύνοδος χάνει την σημασία της. Λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις συνθήκες που αλλάζουν καθημερινά η απόφαση να συγκληθεί η Μεγάλη Σύνοδος δεν φαίνεται να είναι του παρόντος».

2 σχόλια :

  1. Η Ρωσσική Εκκλησία να μελετήσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ή την κατάσταση που έχει δημιουργήσει; Ποιόν κοροϊδεύουν; Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πως πίσω από το ιδεολόγημα περί Τρίτης Ρώμης υποκρύπτεται ο στόχος για Βατικανό της Ορθοδοξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο και στους Ρώσους. Εύχομαι ο Θεός να τους φωτίσει και να δηλώσουν και αυτοί όχι στην Σύνοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com