Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Χρησμός Μαυροβουνίου Αμφιλόχιου για νέα Πανορθόδοξη του χρόνου- Κανονικά οι Σέρβοι στην Κρήτη

                                                                        
        Κι ενώ τέσσερις Εκκλησίες έχουν δηλώσει ξεκάθαρα την απουσία τους από την Πανορθόδοξη ζητώντας αναβολή, απορίας άξιον είναι ακόμη και την τελευταία στιγμή τι θα πράξει η Σερβία.

        Αρχικά είχε αφήσει να εννοηθεί πως θα θέσει εαυτήν εκτός πλην όμως έστειλε κανονικά τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου Αμφιλόχιο στην Κρήτη για τις προσυνοδικές διαδικασίες και την προετοιμασία από την Επιτροπή μηνύματος.                         
        Από την Κρήτη λοιπόν ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος αναφερόμενος στο μήνυμα που μπορεί να υιοθετηθεί στο τέλος της συνόδου είπε ότι αυτό θα απευθύνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.
        "Το μήνυμα περιείχε ορισμένες από τις προτάσεις της Σερβικής Εκκλησίας, όπως αυτή για τις Συνόδους που πρέπει να αποκτήσουν οικουμενικό χαρακτήρα. Επίσης, περιλαμβάνεται ότι οι 14 αυτοκέφαλες εκκλησίες την αναγνωρίζουν ως πανορθόδοξη" λέει ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος.
        Σημειώνει, επίσης, ότι από τις συνομιλίες με επισκόπους που συμμετέχουν στην Επιτροπή σχημάτισε την εντύπωση ότι υπάρχει προθυμία να εγκριθεί το μήνυμα από την πρώτη συνεδρίαση της Αγίας & Μεγάλης Συνόδου η οποία θα συνεχιστεί πιθανότατα το επόμενο έτος. Αλλά, επισημαίνει ότι η απόφαση σχετικά με αυτό μπορεί να δημοσιοποιηθεί μόνο όταν ξεκινήσει η συνεδρίαση.
        - Για το ρόλο της σερβικής εκκλησίας σχολίασε: "Όλοι περιμένουν την εκκλησία μας να προσέλθει στη συνάντηση και να αναλάβει τον  ιστορικό ρόλο της στην παρούσα στιγμή (...)Η άφιξη των πατριαρχών και επισκόπων μας και η συμμετοχή της Εκκλησίας μας, η οποία είναι ήδη παρούσα μέσα από την προετοιμασία των κειμένων των μηνυμάτων , είναι μεγάλης σημασίας όχι μόνο για την εκκλησία μας, αλλά και συνολικά για την Ορθοδοξία" τονίζει ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com