Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

Η Επιτροπή Μηνύματος της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου στην Ο.Α.Κ.

Προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και συμπροσευχομένων εκπροσώπων των κατά τόπους Αγιωτάτων Ορθοδόξων Εκκλησιών, τελέστηκε στην Ι. Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, Κολυμπάρι Κισάμου, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος Χριστού και της ενάρξεως των εργασιών της επιτροπής μηνύματος της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, Πρόεδρος της Επιτροπής Μηνύματος, αναφέρθηκε εις την εορτή της Αναλήψεως ως εορτή «φωτός και χαράς», σημειώνοντας μεταξύ άλλων: « Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος η οποία, με την Χάρη του Θεού, θα συνέλθει εις την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης τις επόμενες ημέρες  μαρτυρεί την ενότητα της Αγίας μας Εκκλησίας και υπογραμμίζει το χρέος και την ευθύνη της Ορθοδοξίας έναντι του ανθρώπου και του κόσμου στους δύσκολους καιρούς μας. Είναι ελπίδα και φως», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, εκφράζοντας  ευχαριστίες προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, Πρόεδρο Δ.Σ. της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, δια την φροντίδα και μέριμνα οργανωτικών και πρακτικών θεμάτων στους χώρους που θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος χαιρέτισε και καλωσόρισε τον Σεβ. Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ ως και όλους τους εκπροσώπους των κατά τόπους Αγιωτάτων Ορθοδόξων Εκκλησιών σημειώνοντας: «Σύμπασα η Εκκλησία της Κρήτης, οι Αρχιερείς, ο Ιερός Κλήρος και ο λαός Της, μετά πλησμονής χαράς αναμένουν το μέγα και ιστορικό αυτό γεγονός της συγκλήσεως της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου εις την Μεγαλόνησο Κρήτη. Η ταπεινή μας Ι. Μητρόπολις αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά και ευλογία που η Θεία Πρόνοια ευδόκησε στα όρια της να πραγματοποιηθεί η Ιερά αυτή Σύναξις, η οποία θα σημαδέψει τον τόπο και την ιστορία. Ευχή και προσευχή μας όπως ο Παράκλητος, το Πανάγιον Πνεύμα, το Οποίο «συγκροτεί» τον θεσμό της Εκκλησίας φωτίσει, οδηγήσει και κατευθύνει τις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης αυτής Συνόδου», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

4 σχόλια :

 1. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του και να ΜΗΝ γίνει αυτή η "Μεγάλη Σύνοδος".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αφού αρχίζει η ψευδοσύνοδος, ας αρχίσουμε να αιφνιδιάζουμε κι εμείς τους οικουμενιστές.

  Ερώτηση
  1η:
  Ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Γαλλίας κ.Εμμανουήλ, πήγε στην Κρήτη μόνος; ή πήρε και φίλο του παρέα;;;
  2η:
  Είχε μούσι ή πήγε ξυρισμένος;
  3η:
  Φορούσε ράσα ή πολιτικά ρούχα;

  Επειδή σε κάποιο άλλο νησί διαβάσαμε ότι πήγε "με παρέα", ξυρισμένος, και με πολιτικά ρούχα (χωρίς ράσα), γι αυτό ρωτάμε. Καθαρά από περιέργεια.


  Για να μην νομίζετε ότι γράφουμε ανυπόστατες συκοφαντίες,
  http://amisdelacommunautehelleniquedelyon.blogspot.gr/2014/07/123-vacances-du-clerge.html
  (το κείμενο είναι στα γαλλικά, μπορείτε να το διαβάσετε μεταφρασμένο πχ με google translate https://translate.google.gr/?hl=el

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥΛΙΟΥ10 Ιουνίου 2016 - 5:42 π.μ.

  ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Είναι ανεκτικό το πατριαρχείο σε προσωπικά πάθη, στα ορθόδοξα πάθη είναι αμείλικτο. Εάν κηρύττει κανείς ορθοδοξία τότε αλλοίμονο του...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com