Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

ΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ


barh_holy.jpg
Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
«Η παρούσα Σύνοδος η οποία ονομάζεται Αγία και Μεγάλη Ιερά Σύνοδος, στην πραγματικότητα χωρίζει την Ανατολική Ορθόδοξη ως μια ξεχωριστή οικογένεια» ανέφερε ο "ιερέας" της αυτοκαλούμενης Συρορθόδοξης "εκκλησίας" Dr K.M. George.
 
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Άγιο Όρος λέγοντας ότι «Το πρόβλημα στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ότι οι συντηρητικές ομάδες, ιδιαίτερα εκείνες στα μοναστήρια του Αγίου Όρους – περίπου 20 μοναστήρια για τα τελευταία 1.000 χρόνια – διατηρούν μια φονταμενταλιστική αντίληψη του Χριστιανισμού», «Ο καθένας που είναι έξω από την Ορθόδοξη Εκκλησία είναι αιρετικός σύμφωνα με αυτούς» συμπλήρωσε ο Dr K.M. George*.
Σαφέστατα δηλαδή εννοεί ο Dr K.M. George, ότι έπρεπε να κληθούν και οι μονοφυσίτικες κοινότητες σε μια Πανορθόδοξη Σύνοδο.  Δεν φτάνει που αντικανονικά ευρίσκονται οι αιρετικοί Μονοφυσίτες ως παρατηρητές στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, τη στιγμή που το μόνο ιστορικό προηγούμενο στις Οικουμενικές Συνόδους, ήταν ότι  η παρουσία των αιρετικών είχε ως σκοπό την απολογία των και ως επακόλουθο την καταδίκη των.  
Να υπενθυμίσομε ότι  οι Μονοφυσίτες διεκήρυτταν στη Γενεύη το 1970 καθώς και στη συνάντηση της Αδδίς Αμπέπα το 1971 ότι δεν πρόκειται να δεχθούν την Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο, ως βάση για την ένωση.        
Να υπενθυμίσομε ότι  ο τότε Μονοφυσίτης ‘’Πατριάρχης’’ της αυτοκαλουμένης ‘’Κοπτορθοδόξου  Εκκλησίας της Αλεξανδρείας Αιγύπτου’’ Σενούντας ο Γ΄ στο σύγγραμμά του ‘’Η φύση του Χριστού’’ (Εκδόσεις ‘’Αρμός’’ Αθήνα 1996) αναφέρει τα εξής : «Παρά το γεγονός ότι η σύνοδος της Εφέσου αναθεμάτισε τον Νεστόριο, οι νεστοριανές ρίζες απλώθηκαν και επέδρασαν στη σύνοδο της Χαλκηδόνος, όπου η τάση να διαχωριστούν οι δύο φύσεις  άρχισε να γίνεται τόσο ορατή, ώστε ειπώθηκε ότι ο Χριστός είναι δύο πρόσωπα.  Ο Θεός και ο άνθρωπος· ο ένας επιτελεί θαύματα και ο άλλος επιδέχεται ύβρεις και ταπείνωση». Δεν αμφισβήτησε ο αιρετικός Μονοφυσίτης ‘’Πατριάρχης’’  Σενούντας ο Γ΄ μόνο την  Οικουμενική Σύνοδο της Χαλκηδόνας, αλλά προχώρησε ακόμα περισσότερο παραλληλίζοντας την αιρετική θέση του Νεστορίου με εκείνη των Ορθοδόξων, θεωρώντας τις Ορθόδοξες θέσεις ως νεστοριανίζουσες.  Άπαγε της βλασφημίας.
Οι αιρετικοί Μονοφυσίτες έχουν αποκοπεί από την Εκκλησία.  Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέγει : «Μένε εις την Εκκλησίαν και ου προδίδοσαι υπό της Εκκλησίας.  Εάν δε φύγης από της Εκκλησίας, ουκ αιτία η Εκκλησία.  Εάν μεν γαρ ης έσω, ο λύκος ουκ εισέρχεται˙ εάν δε εξέλθης έξω, θηριάλωτος γίνη».  Η μόνη οδός λοιπόν που απομένει, η μόνη ‘’ένωση’’  που μπορεί να γίνει, είναι η επιστροφή των αιρετικών Μονοφυσιτών στην Εκκλησία.
Εις την Θεία Λειτουργία του Αγίου Βασιλείου ο ιερεύς εύχεται,  «Τους εσκορπισμένους επισυνάγαγε˙ τους πεπλανημένους επανάγαγε και σύναψον τη Αγία Σου Καθολική και Αποστολική Εκκλησία».  Αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος ‘’ένωσης’’, δηλαδή επιστροφής των αιρετικών Μονοφυσιτών στην Μία Αγία Εκκλησία.  Μετά δικαιολογημένα θα συμμετέχουν ως Ορθόδοξοι πλέον και μέλη της Εκκλησίας, και στις Πανορθόδοξες Συνόδους.

 *Οι δηλώσεις του ‘’ιερέα’’ Dr K.M. George της αυτοκαλούμενης Συρορθόδοξης ‘’εκκλησίας’’, δανεισμένες από κείμενο στο vimaorthodoxias.gr  του  κ. Μανώλη Κείου (20/6/2016).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com