Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

Ευχετήρια επιστολή των Ελλήνων Ρ/Καθολικών για την Πανορθόδοξη

524fe27021fdecf99e8defe3852dcef6_L.jpg
                                                                        
        Επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο απέστειλε η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος και με την οποία εύχεται κάθε επιτυχία στην Πανορθόδοξη Σύνοδο.
        
Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει:
        Άνω Σύρος, 15 Ιουνίου 2016
        Προς
        την Αυτού Θειοτάτην Παναγιότητα
        κ. κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΝ
        Οικουμενικόν Πατριάρχην
        ΚΡΗΤΗΝ
        Παναγιώτατε,
        Θεωρούμεν ευλογίαν δι’ όλην την Εκκλησίαν του Χριστού και γεγονός ιστορικόν και ελπιδοφόρον δι’ όλην την ανθρωπότητα την σύγκλησιν της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου των Ορθοδόξων Εκκλησιών, της οποίας αι εργασίαι αρχίζουν τας ημέρας αυτάς εις την Αποστολικήν Μεγαλόνησον Κρήτην.
        Σας συνοδεύομεν με την προσευχήν των μελών της Ιεράς Συνόδου της εν Ελλάδι Καθολικής Εκκλησίας και του πληρώματος αυτής. Ζητούμεν από τον Σωτήρα Χριστόν να πέμψη εις το σύγχρονον «υπερώον» της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης το Πανάγιον Πνεύμα το οποίον «συγκροτεί τον θεσμόν της Εκκλησίας».
        Να κατέλθει άφθονον εις τας κεφαλάς και τας καρδίας των Αγίων Προκαθημένων και όλων των Συνοδικών Πατέρων της Πανορθοδόξου Αγίας αυτής Συνόδου εις πνευματικόν όφελος όλης της χριστιανοσύνης.
        Ευχόμεθα κάθε επιτυχίαν εις τα εργασίας της εν Πνεύματι Αγίω συναγομένης Πανορθοδόξου Αγίας Συνόδου και ευελπιστούμεν ότι αύται θα διεξαχθούν εν αγαστή συνεργασία και ομοθυμία, ώστε το κοινόν αυτής Μήνυμα να αποτελέσει «χαράν και ελπίδα» δι’ όλον τον σύγχρονον χριστιανικόν κόσμον.
        Παναγιώτατε,
        Μεταφέρατε, Σας παρακαλούμεν, εις την Ιεράν Ομήγυριν την βεβαιότητα της προσευχής μας, του σεβασμού μας και της εν Χριστώ αγάπης μας, η οποία και οφείλει να «συνέχει ημάς» όλους τους εν Χριστώ αδελφούς.
        Εν ασπασμώ αγίω,
        δια την Ιεράν Σύνοδον της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος
        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
        +Φραγκίσκος
        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ
        +Νικόλαος

3 σχόλια :

  1. Ζητούμεν από τον Σωτήρα Χριστόν να πέμψη εις το σύγχρονον «υπερώον» της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης το Πανάγιον Πνεύμα το οποίον «συγκροτεί τον θεσμόν της Εκκλησίας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Ρωμαιοκαθολικοί καλά θα κάνουν να απαρνηθούν μία προς μία όλες τις πλάνες τους, να βαπτισθούν Ορθόδοξοι Χριστιανοί και μετά μπορούν να εύχονται προς τους Ορθοδόξους. Εάν εμμένουν σατανικώς στην πλάνη τους τότε ας έχουν την΄παντόφλα του Πάπα ''βοήθειά'' τους και να πάψουν να μας ενοχλούν επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com