Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Καθολικοί θα προσευχηθούν για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο

Εκατοντάδες πιστοί θα συγκεντρωθούν το ερχόμενο Σάββατο στη Βασιλική του Αποστόλου Παύλου, όπου θα προσευχηθούν για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr η προσευχή θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας, το οποίο με το τρόπο αυτό θέλει να δείξει την πνευματική εγγύτητα μεταξύ Καθολικών και Ορθοδόξων.
Ο Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου, Καρδινάλιος Kurt Koch, ανέφερε ότι ελπίζει πως η Αγία Σύνοδος μπορεί να διαδραματίσει θετικό ρόλο στη προσέγγιση των Ορθοδόξων Εκκλησιών προς τους Καθολικούς.
Εάν οι εταίροι "δεν είναι πλήρως ενωμένοι μεταξύ τους" αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικώς τον διάλογο, τόνισε χαρακτηριστικά ο Καρδινάλιος.

5 σχόλια :

 1. Τώρα είναι εξασφαλισμένο πλήρως ότι τίποτε δεν θα πάει καλά με αυτήν την σύνοδο, αφού θα προσευχηθούν οι ρωμαιοκαθολικοί... καήκαμε..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. τουλάχιστον θα είμαστε σίγουροι ότι θα ματαιωθεί...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πόσο καθαρά πρέπει να το πουν οι άνθρωποι αυτό που έχουν συμφωνήσει και περιμένουν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. καήκαμε... Θεός φυλάξει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Βρε εταίροι, είστε στην αίρεση και πάρτε το χαμπάρι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com