Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, “..ας πάψουμε να μιλάμε για μαρτυρία της Ορθοδοξίας μέσω του Οικουμενισμού..”

Σεβαστοί, αγαπητοί, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Ένα από τα πλέον αποκαλυπτικά κείμενα που έχουν δημοσιευθεί με αφορμή τη σύγκλιση της Πανορθοδόξου – ή έστω Ορθοδόξου – Συνόδου στην Κρήτη.

Το κείμενο είναι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου  και αναφέρεται στην «“Ὁμολογιακὴ” διγλωσσία, ἀσάφεια καὶ σύγχυση»  
Μετά από αυτό αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς με το Θεό και τη συνείδησή μας ας πάψουμε να μιλάμε για μαρτυρία της Ορθοδοξίας μέσω του Οικουμενισμού.

Και όλα αυτά από το 1975 και μάλιστα με την έγκριση του Οικουμενικού Πατριαρχείου...

Εύχεσθε!
π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος
τηλ. 6945-377621

3 σχόλια :

 1. Σας ευχαριστούμε πάτερ Αναστάσιε για το άρθρο σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΟΣ8 Ιουνίου 2016 - 4:28 μ.μ.

  Η Πιθανή αναβολή της " Πανορθόδοξης " θα έχει σαν συνέπεια να συνεχισθεί και στο μέλλον η ίδια τραγελαφική κατάσταση συνύπαρξης μέσα στην Εκκλησία Οικουμενιστών, φιλοοικουμενιστών και Ορθοδόξων. Ίσως αυτή η κατάσταση να βολεύει μερικούς Ορθόδοξους που μόνο φωνάζουν ή διαμαρτύρονται, αλλά δεν θέλουν να χάσουν τα οφέλη από αυτή την τραγελαφική συνύπαρξη. Εάν η Ψευδοσύνοδος γίνει και οι Οικουμενιστές προχωρήσουν στα σχέδιά τους, τότε όποιος θέλει να μείνει Ορθόδοξος θα πρέπει να προχωρήσει στην αληθινή Ομολογία της Πίστεως ή θα συμβιβασθεί και θα σιωπήσει, θα έχουμε δηλαδή ξεκαθάρισμα της ήρας απο το στάρι. Και διερωτόμαι μήπως άραγε αυτό είναι το συμφέρον Της Εκκλησίας να ξεχωρίσουν δηλαδή οι Ορθόδοξοι από τους Αιρετικούς, ώστε κατόπιν οι Ορθόδοξοι ενωμένοι να καταδικάσουν την Αίρεση όπως αληθινά της αρμόζει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο σημερινός λεγόμενος "Οικουμενισμός" γεννήθηκε από το σκληρό πυρήνα του διεθνούς Σιωνισμού και έχει σαν ΜΟΝΑΔΙΚΟ σκοπό την προώθηση της δαιμονικής Πανθρησκείας και την τελική επικράτηση του Αντιχρίστου.

  Μέσα σε αυτό τον "Οικουμενισμό", απαγορεύεται απόλυτα στην Ορθόδοξη Εκκλησία να διακηρύξει δημόσια ότι είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ πάνω στη γη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com