Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος: Διαψεύδω όσους ισχυρίζονται ότι δεν υπέγραψα

Την βαθύτατη ενόχληση αλλά και έντονη αντίδραση του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασιλείου προκάλεσαν πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και τον εμφανίζουν ότι αρνήθηκε να υπογράψει τα κείμενα των αποφάσεων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Ο Μητροπολίτης Βασίλειος διαψεύδει κατηγορηματικά με δήλωσή του στο Amen.gr όλες τις σχετικές πληροφορίες τονίζοντας ότι υπέγραψε όλα τα κείμενα όπως του επιβάλλει η Αρχιερατική συνείδησή του.
«Έχει κυκλοφορήσει σε ορισμένα μέσα ηλεκτρονικής πληροφόρησης ότι δεν έχω υπογράψει τα κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Διαψεύδω κατηγορηματικά την πληροφορία αυτή την οποία θεωρώ υποβολιμαία» τονίζει o Μητροπολίτης Κωνσταντίας στη δήλωσή του προς το Amen.gr  και συνεχίζει: «Εάν μερικοί επιθυμούν να έχουν οπαδούς για να αυξήσουν τον αριθμό εκείνων που αρνήθηκαν να υπογράψουν, να δημιουργήσουν πρόβλημα στην Εκκλησία της Κύπρου ή να γίνουν αίτιοι διχασμού της Ορθόδοξης Εκκλησίας, δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν θα γίνω συνεργός σε αυτή την προσπάθειά τους. Υπέγραψα κανονικά όλα τα κείμενα όπως μου επιβάλλει η αρχιερατική μου συνείδησή».
Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμόχωστου είναι ένας από τους Ορθόδοξους Ιεράρχες που έχει εργαστεί συστηματικά για την ενότητα των χριστιανών και έχει προσφέρει σημαντικά στην οικουμενική κίνηση.
Απάντηση σε δημοσίευμα περί μη υπογραφής κειμένου της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου (28-6-2016)
Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου απαντά σε σχετικά δημοσιεύματα διαφόρων ιστοσελίδων ( 1, 2, 3 <ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα>), που κάνουν λόγο για Ιεράρχες (πλείονας της Εκκλησίας Κύπρου) οι οποίοι δεν υπέγραψαν το κείμενο «Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν Χριστιανικόν Κόσμον».
Προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου και αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρουμε ότι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος έχει υπογράψει το πιο πάνω κείμενο, καθώς επίσης και όλα τα επίσημα κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, μιας τόσο κορυφαίας και σημαντικής στιγμής στην ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

6 σχόλια :

 1. Μην ανησυχείς Πανιερώτατε.
  Δεν είχαμε πιστέψει πως δεν υπέγραψες.
  Μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος αφού όπως δήλωσες η αρχιερατική σου συνείδηση σου επέβαλε να υπογράψεις όλα τα κείμενα.
  Αλλά τόση έντονη διαμαρτυρία?????
  Σαν να σου είπαμε ότι έβρισες τα θεία.
  Να δούμε τί άλλο θα ακούσουμε και θα δούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπορεί κάποιος λογικός άνθρωπος να μου εξηγήσει πως ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου τόλμησε να τα βάλει με την Ελλαδική Εκκλησία για το κείμενο 6 ενώ οι δικοί του Επίσκοποι δεν υπέγραψαν το συγκεκριμένο κείμενο?
  Οι δικές μου έγκυρες πληροφορίες λένε πως είναι ένας δικτάτορας που δεν επιδέχεται καμία αντίρρηση στα παπικά του αθεολόγητα λεγόμενα.
  Όταν Μακαριώτατε το 1/3 των επισκόπων σου διαφωνεί μαζί σου πως έχεις το θράσος 1000 Καρδιναλίων και μιλάς?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτό πάλι που φοβούνται μη τους κάνει ντα o πάπας και δεν φοβούνται την Κόλαση, πολύ με προβληματίζει. Κύριε σώσον τους ευσεβείς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο Μόρφου δήλωσε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο γιατί δεν υπέγραψε το επίμαχο κείμενο.
  Μπράβο του.
  Περιμένουμε και από τους υπόλοιπους επισκόπους να πράξουν το ίδιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πρώτη φορά βλέπω ΠΡΟΔΟΤΗ, να διαψεύδει τις φήμες ότι δεν πρόδωσε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com