Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Η υπόσχεση του Πούτιν για τη Φαρμακολύτρια!

Μυστικοί πράκτορες θα ψάξουν τα κλεμμένα (από τον Απρίλιο του 2012) λείψανα της αγίας Αναστασίας!

Με εντολή Πούτιν, Ρώσοι μυστικοί πράκτορες ρίχνονται στον αγώνα για τον εντοπισμό των λειψάνων της αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας, που είχαν κλαπεί τον Απρίλιο του 2012 από το ιστορικό μοναστήρι στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης και έκτοτε αναζητούνται, παρά το γεγονός ότι εξαρθρώθηκε η σπείρα που τα άρπαξε!
Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος έδειξε ενδιαφέρον για την τύχη των ιερών λειψάνων κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Αγιον Ορος. Μάλιστα, ζήτησε να αποσταλεί στο Κρεμλίνο ο φάκελος της υπόθεσης, ώστε να ανατεθεί η έρευνα στις ρωσικές διωκτικές Αρχές!
Ο ηγέτης της Ρωσίας είχε ενημερωθεί απευθείας από τον ηγούμενο του μοναστηριού της Αγίας Αναστασίας, μητροπολίτη Μιλήτου Απόστολο, που είχε την ευκαιρία να συναντηθεί μαζί του.
Στο Αγιον Ορος
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Αγιον Ορος συναντήθηκε με τον ηγούμενο -ο οποίος εκπροσωπούσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο- που του έθεσε το ζήτημα της κλοπής των λειψάνων. Κατά τις ίδιες πηγές, ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από τον μητροπολίτη Μιλήτου να του στείλει στο Κρεμλίνο όλα τα στοιχεία, ώστε να βοηθήσει με τις υπηρεσίες της χώρας του να βρεθούν τα λείψανα.
Στο παρελθόν είχε αναλάβει δράση και το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο οποίο υπάγεται η μονή, στέλνοντας επιστολές στους προκαθημένους των Ορθόδοξων Εκκλησιών, για να τους ενημερώσει για την κλοπή. Στόχος ήταν η ενημέρωση των κατά τόπους Εκκλησιών, ώστε να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα σε περίπτωση που πέσει στην αντίληψή τους κάτι σχετικό με την κλοπή των ιερών λειψάνων, ή κάποιος επιχειρήσει να θέσει τα ιερά λείψανα στη διάθεση κάποιας μονής, ενορίας ή μητρόπολης. Να σημειωθεί ότι το ίδιο υλικό είχε σταλεί και στην Εκκλησία της Ρωσίας.
Για την κλοπή είχαν συλληφθεί και καταδικαστεί τέσσερις Ρουμάνοι, οι οποίοι όμως είχαν αρνηθεί να αποκαλύψουν πού βρίσκονται τα ιερά λείψανα, με αποτέλεσμα η αγωνία να παρατείνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com