Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016

Ετοιμάζεται απόρριψη των τροπολογιών επί των κειμένων της Μεγάλης Συνόδου (;)

e1fe695fa8dc2e26f793a21b96d5ec20_L.jpg
                                                                        
        Η πρώτη πραγματικότητα που θέτει ήδη υπό αμφισβήτηση την εγκυρότητα του τρόπου σύγκλησης και των αποφάσεων της λεγόμενης Μεγάλης Συνόδου στην Κρήτη είναι η απουσία τεσσάρων Ορθοδόξων Εκκλησιών από τις εργασίες της Συνόδου.

        Η θέση των Φαναριωτών ότι και σε άλλες Συνόδους υπήρχαν απουσιάζουσες Εκκλησίες οι οποίες εκ των υστέρων αναγνώρισαν τις αποφάσεις, είναι μεν ιστορικά ορθή, δεν θα έχει όμως εφαρμογή στην προκειμένη περίπτωση.                
        Και τούτο διότι η Εκκλησία της Ρωσίας, και όχι μόνο αυτή, κρίνει ήδη ως αντικανονική τη σύγκληση της Συνόδου. Οι απουσίες δεν υπάρχουν λόγω ανυπέρβλητων προβλημάτων όπως εμπόδια στη μετακίνηση των Αντιπροσωπειών ή πολιτικά και στρατιωτικά γεγονότα που δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή κάποιων στη Σύνοδο. Οι απουσίες είναι εκούσιες και στηρίζονται σε υπαρκτά προβλήματα τα οποία έπρεπε να έχουν λυθεί, αν όντως επιδίωξη ήταν η Σύνοδος αυτή να αποτελέσει φανέρωση της ενότητας της Εκκλησίας.
        Τα προβλήματα υπάρχουν και δεν είναι μικρά, όσο κι αν κάποιοι από τους συμμετέχοντες προσπαθούν να τα υποβαθμίσουν. Αν ήταν τόσο ασήμαντα, τότε θα είχαν επιλυθεί πριν τη σύγκληση της Συνόδου! Αλλά αυτό δεν συνέβη.
        Τα δύσκολα ωστόσο για όσους μετέχουν στη Σύνοδο δεν έχουν ακόμη γίνει φανερά. Οι Φαναριώτες, όπως αποκάλυψε ο Μητροπολίτης Γαλλίας μιλώντας στην ΕΡΤ, ερμηνεύουν τον Κανονισμό της Συνόδου και τη δυνατότητα τροποποιήσεων των κειμένων ως εξής: Κάθε τροποποίηση που θα υποβληθεί από μία Εκκλησία για να γίνει αποδεκτή θα πρέπει να έχει το σύνολο των ψήφων των υπολοίπων Εκκλησιών. Αν έστω και μία Εκκλησία δεν υπερψηφίζει την τροπολογία, αυτή θα απορρίπτεται. Αντίθετα τα κείμενα όπως έχουν κατατεθεί στη Μεγάλη Σύνοδο κρίνονται ως πανορθοδόξως συμφωνημένα και οδηγούνται προς τελική έγκριση και υπογραφή με μόνη δυνατότητα αμφισβήτησής ή αλλαγής τους την παραπάνω διαδικασία των τροπολογιών. Από τη Δευτέρα οι αντιπροσωπείες των Εκκλησιών που προσήλθαν στη Σύνοδο προσδοκώντας την ουσιαστική αλλαγή των κειμένων θα βρεθούν ενώπιον μιας διαδικασίας που τουλάχιστον θα τους δημιουργήσει αμηχανία. Το ζητούμενο είναι πως θα αντιδράσουν τελικά στις φαναριώτικες αυτές μεθοδεύσεις…

6 σχόλια :

 1. Ληστρική. Το έχουμε πει πολλάκις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εάν δεν αλλάξουν τα κείμενα εξ αιτίας της αρνήσεως της τοπικής εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως τότε η εκκλησία της Σερβίας θα αποχωρήσει από την σύνοδο, η εκκλησία της Ελλάδος θα πρέπει να κάνει το ίδιο και επειδή η υπόθεση αφορά σε δογματικά ζητήματα, εάν δηλαδή έχουν εκκλησιαστικότητα ή όχι οι αιρετικοί έχουμε σοβαρότατο ζήτημα πίστεως που σχίζει την εκκλησία. Δεν θα πρόκειται για διοικητικό ζήτημα, αλλά για σοβαρότατο ζήτημα πίστεως και σε θέματα πίστεως δεν υπάρχουν δύο απόψεις. Θα πρέπει να εξηγήσουν οι επίσκοποι που θα υποστηρίξουν ότι οι αιρετικοί έχουν εκκλησιαστικότητα και ότι η εκκλησία είναι διηρημένη τις θέσεις τους και να υποστούν τις συνέπειες των ψευδοδιδασκάλων. Οι οικουμενιστές οδηγούν τον εαυτό τους σε απίστευτο αδιέξοδο, θα γκρεμιστούν με πάταγο στον λάκκο που άνοιξαν για την εκκλησία του Χριστού, εάν δεν δεχθούν τις ορθόδοξες αλλαγές στα κείμενα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μακαρι να μην γινει ποτε αυτη η Συνοδος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Βλέποντας κανείς ποιοι συμμετέχουν τώρα στην σύνοδο μόνο λύπηση αισθάνεται για την εκκλησία της Ελλάδος. Η ισχυρότερη από τόσες απόψεις εκκλησία άφηνε να την περιπαίζουν, αντί να υψώσει το ανάστημα της και να αποτελέσει πρότυπο για τους υπολοίπους ορθοδόξου εκκλησιαστικής μαρτυρίας. Ας ευχηθούμε να συμβεί αυτό τώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΟΣ20 Ιουνίου 2016 - 6:31 π.μ.

  Αγαπητοί έχετε απόλυτο δίκιο σε όσα γράφετε, οι ώρες είναι πλέον κρίσιμες, εδώ τελειώνουν πλέον τα λόγια , τα μεγάλα ή τα μικρά, τελειώνουν οι επικοινωνιακές στρατηγικές, οι ασκήσεις επί χάρτου και αρχίζει η πραγματικότητα. Με δέος περιμένουμε να δούμε αυτή την πραγματικότητα και όσον αφορά στο τί θα γίνει και αποφασισθεί στην " Μεγάλη και Αγία Σύνοδο " και όσον αφορά τη στάση και την πράξη μετά από αυτή τη Σύνοδο, εάν υποθέσουμε ότι λάβει αρνητικές για την Ορθοδοξία αποφάσεις, όλων όσων δημόσια τάχθηκαν ενάντια σε αυτή την προοπτική. Περιμένουμε με δέος, διότι καταλαβαίνουμε ότι ευρισκόμεθα σε σημείο καμπής της Ιστορίας της Παγκόσμιας Ορθοδοξίας. Γνωρίζουμε ότι οι φιλοοικουμενιστές δεν προγραμμάτισαν αυτή τη Σύνοδο απλώς για δημόσιες σχέσεις θέλουν να πετύχουν στόχους, το θέμα είναι εάν τελικά θα τολμήσουν κάτω από τις σημερινές συγκυρίες. Τώρα πλέον θα μιλήσουν τα γεγονότα και η καρδιά του καθενός μας απέναντι σε αυτά τα γεγονότα θα γίνει φανερή. Ευλογημένο να είναι ότι επιτρέψει ο Κύριος, Εκείνος γνωρίζει καλύτερα από εμάς το συμφέρον Της Εκκλησίας Του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αγαπητοί Κύριοι,
  Μπορείτε να βρείτε νέα ή ήδη γνωστά επιστημονικά στοιχεία και αποκαλύψεις στο μόλις εκδεδομένο βιβλίο με τίτλο «Κατά της φερομένης ως «Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας [Κρήτη, 2016]».
  Το βιβλίο διατίθεται δωρεάν ηλεκτρονικά στην διεύθυνση:
  http://holyathos.byethost31.com/wp/2016/06/14/hello-world/

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com