Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Μητροπολίτης Ευγένιος: Ο "Τσάρος" Κύριλλος κάνει επίδειξη ισχύος

tsipras1_1.jpg
Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Ευγένιος για τη στάση τόσο του Πατριαρχείου Βουλγαρίας που αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην Πανορθόδοξη Σύνοδο που θα γίνει σε λίγες μέρες στην Κρήτη όσο και του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου, τον οποίο αποκαλεί "Τσάρο", που κάνει επίδειξη ισχύος, με συμμάχους τους Βούλγαρους, προκειμένου να τορπιλίσουν την Σύνοδο.

 Ο Οικουμενικός Θρόνος συνεδριάζει σήμερα για να αποφανθεί επί του σοβαρού θέματος, ωστόσο σύμφωνα με τον κ.κ. Ευγένιο, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη, οι Βούλγαροι που αρνούνται να συμμετάσχουν στην Σύνοδο, έχουν υπογράψει τη συμμετοχή τους από τον περασμένο Ιανουάριο.
Όσον αφορά τους 12 συναδέλφους του που δεν θα συμμετάσχουν στην Σύνοδο, ο Μητροπολίτης Ευγένιος απαντά ότι παίζουν το παιχνίδι των Ρώσων, χωρίς να υπολογίζουν του Οικουμενικό Πατριαρχείο, που δεν κρατά τίποτα κρυφό και όλα γίνονται με συσκέψεις και ύστερα από συζητήσεις.
Οι εικόνες που εκλάπησαν ήταν ανεκτίμητης αξίας
Ο Μητροπολίτης Ευγένιος παράλληλα αναφέρθηκε και στην μεγάλη αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Ανατολής Ιεράπετρας, όταν ιερόσυλοι έκλεψαν ανεκτίμητης αξίας εικόνες, που προέρχονται από την ιστορική Μονή Αγίων Αποστόλων Καρκασίων Ανατολής.
Και οι πέντε εικόνες ήταν καταγεγραμμένες, ταυτοποιημένες και ψηφιοποιημένες. Οι εικόνες που χάθηκαν είναι «Η Παναγία η Οδηγήτρια»,ο  «Ιησούς χριστός ο Παντοκράτωρ» και οι δύο του 1400, και του 1600 είναι  «Η Μεταμόρφωση», «Η Δέηση» και η «Παναγία η Ελεούσα». Μάλιστα η Παναγία η Οδηγήτρια  είναι από τις πρώτες εικόνες που έδωσαν το χαρακτήρα και την επωνυμία Οδηγήτρια σε όλες αυτές τις εικόνες που έχουμε στην Κρήτη.

1 σχόλιο :

  1. Οι Μασονοι της Κρητης εχουν φοβηθει και παραληρουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com