Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

Εσθονίας: ''Αίρεση ο εθνοφυλετισμός – η Ορθοδοξία είναι Οικουμενική''

Esthonias_7.jpg
Όσοι είτε στην Ελλάδα, είτε σε αυτοκέφαλες εκκλησίες, θέτουν εθνικά ζητήματα, μικροπολιτική ισχύ έναντι του Οικουμενικού Πατριαρχείου και διμερείς διαφορές, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι ο εθνοφυλετισμός είναι αίρεση, η Ορθοδοξία είναι Οικουμενική, δηλώνει μιλώντας στον 9.84 ο Μητροπολίτης Ταλίν και πάσης Εσθονίας Στέφανος.

Η Μητρόπολη του το 1999 αποτέλεσε σημείο τριβής μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Μόσχας.
Η πρόσκληση που απηύθυναν οι δέκα παρόντες ποιμενάρχες σήμερα κατά την διάρκεια της Μικρής Σύναξης στο Κολυμπάρι, προς τους 4 απόντες για συλλείτουργο την ημέρα της Πεντηκοστής στον Άγιο Μηνά του Ηρακλείου, αποτελεί απόδειξη είπε ο Μητροπολίτης Εσθονίας, πως κανείς δεν θέλει να αποκόψει τους απόντες από την Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά η επιλογή τους προσώρας βαραίνει αποκλειστικά τους ίδιους και σε τίποτα δεν απομειώνει το νόημα και την Ιστορικότητα της Μεγάλης Συνόδου.

1 σχόλιο :

  1. Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ.
    Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΟΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com