Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

Ο Ορθόδοξος Τύπος για τον π. Νικόλαο Μανώλη - ''Σύγχρονος ομολογητής, ηρωικός κληρικός''


Ορθόδοξος οµολογιακός λόγος ηρωικού κληρικού
ΕΝΑΣ από τους σύγχρονους οµολογητές κληρικούς µας είναι και ο π. Νικόλαος Μανώλης, από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος δίνει µάχες για την προάσπιση της Ορθοδοξίας από την παναίρεση του Οικουµενισµού.Παραθέτουµε ένα απόσπασµα από οµιλία του:
«Μία είναι η αλήθεια· µία είναι η Πίστη· η Ορθόδοξη. Ο ∆ιάβολος θέλει να πλανέψει τον κόσµο όλο. ∆υστυχώς, έχει παρασύρει στην κόλαση τους Οικουµενιστές, τους έχει δεµένους χειροπόδαρα, έχουν πιαστεί στην παγίδα και προσπαθεί τώρα µέ αυτούς ως δολώµατα, να παρασύρει όλους τους Χριστιανούς...
Ο ∆ιάβολος βρήκε τον τροπο µέ τον Οικουµενισµό να πάρει τους ανθρώπους στην Κόλαση. Θα αντισταθούµε. Θα στηλώσουµε τα πόδια µας µέ πείσµα -εδώ χρειάζεται το ιερό πείσµα κι ας µας πούνε εγωϊστές! Να µην παρασυρθούµε από τη φωνή των σειρήνων της Ν. Εποχής και των Οικουµενιστών. ∆εν θα χαθούµε αν είµαστε ενωµένοι, κι αν είµαστε υπάκουοι στα λόγια των Πατέρων.
Σας έµαθα εφέτος να ανοίγετε τον Συναξαριστή. Ότι σας λέγουν έξω από τα βιώµατα των Πατέρων· ότι δεν υπάρχει στην Παράδοση της Εκκλησίας µας, µή το δεχθείτε. Θα δεχόµαστε µόνο τα λόγια των Αγίων Πατέρων.Μπορεί στο µέλλον να µή έχουµε ιερείς Ορθοδόξους να µας διδάξουν. Μπορεί να καταφέρουν και να µας κλείσουν το στόμα των ιερέων. Να φωνάζουν, όµως, τα γονίδια που έχετε µέσα σας· να διαλαλούν και να αντιλαλούν τον ορθόδοξο λόγο».
Όντως φοβερές οι επισηµάνσεις του π. Νικολάου Μανώλη! Ας ευχηθούµε ο Θεός να τον στηρίζει και να ενδυναµώνει το οµολογιακό του φρόνηµα!
Ορθόδοξος Τύπος, 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016, ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 2120

8 σχόλια :

 1. "Την παρακαταθήκην φύλαττε".Απ.Παύλος
  Γράφει ο όσιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος:Να φυλάγεστε από τους ψευδοδιδασκάλους.Όσους δεν συμφωνούν μ' αυτά που διδάσκει η Εκκλησία να τους απομακρύνετε, οποιαδήποτε θέση και οποιουσδήποτε τίτλους κι αν κατέχουν... Πίσω από τη γνησιότητα της πίστεως έρχεται η επίσκεψις της θείας χάριτος. Με τη βοήθεια της οι καθαροί στην ψυχή, βλέπουν τον Θεό από την παρούσα ζωή και προγεύονται τη μακαριότητα της αιωνίας».Δεν πρέπει να συμπεραίνουμε ότι εφ' όσον κάποιος κηρύττει τον Χριστό, οπωσδήποτε είναι αξιόπιστος, αλλά πρέπει να εξετάζουμε, εάν σωστά κηρύττει την αλήθεια για τον Χριστό.Μεταξύ σας όμως, κανείς δεν κοπίασε να κάνει αυτή την έρευνα, αλλά μόλις ακούσατε από τα χείλη του το γλυκύτατο όνομα του Κυρίου, αμέσως απερίσκεπτα σταθήκατε στο πλευρό του. Κανείς σας δεν υποψιάσθηκε ότι αυτό το προσκυνητό όνομα είναι στα χείλη του πλανεμένου σαν δόλωμα.Απομακρυνθείτε από τον αιρετικό ψευδοδιδάσκαλο και προσκολληθείτε σταθερότερα στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Αυτό να συμβουλεύετε και τους άλλους χριστιανούς.Αρκετά ακούσατε από τον κακόδοξο και αρκετά ταλαιπωρήσατε τ' αυτιά σας με τα γλυκανάλατα λόγια του. Φτάνει πια! Σε τίποτε το καλό δεν θα σας οδηγήσει..Η Ορθοδοξία πιστεύει και περιφρουρεί την αλήθεια που ανήγγειλε ο ίδιος ο Θεός και φύτεψαν οι άγιοι απόστολοί Του. Εμείς οι Ορθόδοξοι χριστιανοί, τα τέκνα της αληθινής Εκκλησίας, διατηρούμε την θεόσδοτη και μόνη αλήθεια και μένουμε ασάλευτοι στην πίστη μας...Κράτα γερά παπα Νικόλα..!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είναι γνωστό το έργο του πατέρα Νικολάου Μανώλη και τα πνευματικά του παιδιά που τον ζουμε από κοντά , γνωρίζουμε τον άοκνους και ανιδιοτελείς αγώνες του υπερ της Ορθόδοξης Πατερικής Πίστης, κόντρα στην αίρεση του παπισμού και την παναίρεση του οικουμενισμού.(Ιουστίνος Πόποβιτς).Χαίρομαι που ο Ορθόδοξος Τύπος επισημαίνει το έργο του και το επαινεί!!! Όχι πως ο Γέροντας μας αποσκοπεί στη δοξα των ανθρώπων. Τον ζούμε από κοντά και γνωριζουμε το ήθος και τους στόχους του προσώπου.Η αγάπη του για την Εκκλησία του Χριστού και η σωτηρία της ανθρώπινης ψυχής είναι τα κίνητρα και ο μεγαλος "έρωτας" των αγώνων του παπα-Νικόλα . Εύχομαι οι διώκτες του να φωτιστούν και να ανακαλέσουν, θα είναι για το δικό τους καλό.
  Την ευχή σου πάτερ μου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τι εχει μεγαλυτερη αξια αραγε ? Οι επαινοι απο τον Ορθοδοξο Τυπο η οι συστασεις απο τον Μητροπολιτη και τον Αγιορειτη μοναχο ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και νομιζεις επειδη ο ενας ειναι μητροπολητης και ο αλλος αγιοριτξς μοναχος εχουν δικιο; Σε πλανη βρισκονται και ο μητροπολιτης και ο αγιοριτης μοναχος

   Διαγραφή
 4. Μπραβο στον Ορθοδοξο Τυπο που υπερασπιζετε και στηριζει το π. Νικολαο Μανωλη. Ομολογουν κι αυτοι.
  Πατερ Νικολαε ειμαστε μαζι σου! Γερα!!!
  Σε φυλλαει η ευχη του γεροντα σου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. EMEIS MAZI SOU AXIE PATER!!!!!
  KAI APO DW APO TIN AMERIKH POU EHEI TA HALIA THS!!!!!!
  THA AGWNISTOUME YIA THN ORTHODOXIA MEXRI THANATOU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com