Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Ρωσική αντίδραση στην ανακοίνωση του Φαναρίου για την Πανορθόδοξη: Θα μπορούσε να καθυστερήσει τη Σύνοδο, θα είναι πλήγμα αν αποτύχει

4dbfc23a73c8bdebed4c49007e60ef23_M.jpg
Την άποψη πως το Πατριαρχείο Μόσχας έχει προσφέρει μια πραγματική επιλογή, αλλά η Κωνσταντινούπολη επιτίθεται σε όλους, εκφράζει Ρώσος εμπειρογνώμονας που επικαλείται η ρωσική εφημερίδα «Komsomolskaya Pravda»

        " Η θέση του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως ήταν  τουλάχιστον έκπληξη, δεδομένου ότι στην προκειμένη περίπτωση ήταν απαραίτητο αρχικά να συμφωνήσουν σχετικά με την αρχή της συναίνεσης. Το ίδιο το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης δεν ήταν σε θέση να οργανώσει μια συζήτηση μεταξύ όλων των εκκλησιών, και ιδιαίτερα μεταξύ των διαφωνούντων. Το Πατριαρχείο Μόσχας σε αυτό το πλαίσιο ανταποκρίθηκε αστραπιαία στην κρίση προτείνοντας μιια έκτακτη προ-συνοδική συνάντηση, μια πραγματική επιλογή σωτηρίας. Η Προ-σύνοδος αυτή θα μπορούσε να καθυστερήσει την Πανορθόδοξη, αλλά όχι να την ακυρώσει. Σε περίπτωση αποτυχίας θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για όλη την ορθοδοξία" σχολίασε...

1 σχόλιο :

  1. Εύχομαι οι Ρώσοι να σταθούν κατά της Συνόδου και να μην συμμετάσχουν καθόλου σε αυτήν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com