Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

Ανεπιθύμητος ο πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στην Ημαθία!!!


Ο πατριάρχης, που εμπράκτως και δημοσίως καταπάτησε το κύρος των δεκάδων Αγίων Συνόδων και προσέβαλε την διδασκαλία των Αγίων Πατέρων που αναθεμάτισαν τον Παπισμό, που περιφρόνησε το μαρτύριο χιλιάδων Αγίων που αντιστάθηκαν στους παπικούς και θανατώθηκαν από αυτούς, έρχεται στην Βέροια, στην πόλη του αντιαιρετικού Αποστόλου Παύλου και του αντιπαπικού Αγ. Γρηγορίου Παλαμά.

«Εχθροί του Θεού δεν είναι μόνο οι αιρετικοί, αλλά και όσοι κοινωνούν μαζί τους ».                                                           
 Άγιος Θεόδωρος  Στουδίτης
            Καλούμε τον ευσεβή λαό να μη συμμετάσχει σε καμία        εκκλησιαστική ή κοινωνική εκδήλωση με τους επίσημους εργάτες της νοθείας της Πίστης.
«Να φεύγετε ολοταχώς από ιερείς που υπέκυψαν στην Λατινική υποταγή. Να μη συγκεντρώνεστε μαζί τους στην εκκλησία, ούτε να δέχεστε από τα χέρια τους καμία ευλογία. Διότι είναι καλύτερο να προσεύχεστε μόνοι στα σπίτια σας παρά να συνάγεσθε στην εκκλησία με τους Λατινόφρονες. Να μη προδίδετε κανένα από τα ορθά δόγματα τα οποία έχετε παραλάβει από παλιά».                                                                     Άγιος Γερμανός
Ορθόδοξοι Πολίτες Ημαθίας

16 σχόλια :

 1. Σ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τυγχάνουν άξιοι επαίνου οι Ορθόδοξοι χριστιανοί πολίτες της Ημαθίας για την πεπαρρησιασμένη και ομολογιακή τους αντίδραση απέναντι στην έλευση του καταπροδίδοντος την Ορθοδοξία, διά των κατά καιρούς σκανδαλωδών δηλώσεων και εκδηλώσεών του, πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου, του και συγκαλύπτοντος τις φρικαλέες "χαρκιανάκειες, ζηζιούλειες και "ελπιδοφόρες" κακοδοξίες, στην περιοχή στην οποία αυτοί ζουν και δραστηριοποιούνται.
  Σε μια εποχή ανησυχητικής αδιαφορίας για το πατρώο Δόγμα και παραθεωρήσεως και νοθεύσεως αυτού από την πλευρά κορυφαίων εκκλησιαστικών αξιωματούχων αλλά και ενός ανεπίτρεπτου συμβιβασμού μερίδος κλήρου και πιστών με τη θλιβερή αυτή κατάσταση η σύμπηξη πυρήνων αντιστάσεως σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, μάλιστα δε στις κακώς ονομαζόμενες "Νέες Χώρες" όπου μνημονεύεται ο εκάστοτε πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, συνιστά απόλυτη ανγκαιότητα και πληροί αφάτου χαράς και ελπίδος τους ορθοφρονούντες πιστούς.
  Πολλά είναι τα πιστά μέλη της Εκκλησίας που αποδοκιμάζουν και καταδικάζουν στις ιδιωτικές τους συζητήσεις τη μειοδοτική και ολέθρια πολιτική την οποία εδώ και πολλά έτη ακολουθεί το Φανάρι στον κατ εξοχήν ευαίσθητο τομέα των διαχριστιανικών και διαθρησκειακών σχέσεων αλλά δεν έχουν προβεί μέχρι στιγμής σε οργανωμένες και συλλογικές αντιδράσεις δημόσιας διαμαρτυρίας για την προαναφερθείσα πολιτική.
  Τον τελευταίο, όμως, καιρό βλέπουμε να ξεπροβάλλουν ευαισθητοποιημένοι, περί την ακεραιότητα της πατρώας πίστεως, σύλλογοι λαικών μελών της Εκκλησίας, όπως π.χ. στην Ημαθία και την Πτολεμαίδα, που δίδουν διά των παρεμβάσεών τους, την καλήν ομολογία.
  Ας ελπίσουμε να ιδρυθούν και άλλοι παρόμοιοι σύλλογοι και σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας προς όφελος της πεφιλημένης μας Ορθοδοξίας η οποία προδίδεται αδεώς από τους οικουμενιστές "ποιμένες".
  Δυστυχώς, μεγάλο μερίδιο ευθύνης υπέχουν και κάποιοι θεωρούμενοι ως φιλοπαραδοσιακοί ποιμένες που ενώ στις κατ ιδίαν συζητήσεις τους μέμφονται τον ένοικο του Φαναρίου για τα οικουμενιστικά του καμώματα εν τούτοις όταν επισκέπετεται ο τελευταίος τις επαρχίες τους τον υποδέχονται μετά τιμών ασυνήθων και προξενουσών το δεινό σκανδαλισμό του λαού αντί να του απευθύνουν το "ουκ έξεστι σοι προδίδειν την Ορθοδοξία" και να διακόψουν το μνημόσυνό του όπως έπραξαν οι μακαριστοί Φλωρίνης Αυγουστίνος, Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος και Παραμυθίας Παύλος στην περίπτωση του πατριάρχου Αθηναγόρα.
  Λ.Ν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. οπου πηγαινει ο πατριαρχης ολοι οι πιστοι να αποχωρουν αμεσα εως οτου μετανοησει ευαγγελια Ζαλακωστα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μήπως αντί για "αντίδραση" μένοντας σπίτι,
   θα έπρεπε να πάνε και να διαμαρτυρηθούν μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια, φωνάζοντας συνθήματα κλπ;

   Φυσικά οι συνέπειες -στην "δημοκρατία" του ΣΥΡΙΑΝΕΛ- θα είναι οι συλλήψεις, όπως έγινε στους νέους (αρκετοί ανήλικοι) της Λάρισας που βρέθηκαν στο Αστυνομικό τμήμα, κάποιοι μάλιστα άσχημα χτυπημένοι από αστυνομικούς:
   http://opaidagogos.blogspot.gr/2016/05/blog-post_79.html


   Όμως πως αντιδρούσαν οι αληθινοί πιστοί στην εκκλησιαστική ιστορία;
   Απλά έμεναν σπίτι τους;;;

   Διαγραφή
 4. Συμφωνώ απόλυτα με το προηγούμενο σχόλιο, 25 Ιουνίου 2016 - 3:16 μ.μ.
  Παρόμοια πρέπει να ενεργούν οι Ορθόδοξοι πιστοί και σε ΟΛΕΣ τις παρόμοιες περιπτώσεις, με άλλους Οικουμενιστές της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο άγιος θεός κύριος υμών Ιησούς χριστός να οδηγεί τα βήματα των αδελφών απο την Ημαθία αμήν!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Όλοι επιβάλλεται να κάνουμε το ίδιο σε ανάλογες περιπτωσειςΑμπατζης Στεφανος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ο πιστός λαός διαμαρτύρεται και οι ΄΄πιστοί'' μητροπολίτες γεμίζουν τα αυτοκίνητά τους με βενζίνη για να ταξιδέψουν στην Βέροια. Αυτοί δεν πρέπει να αντιμετωπίζουν συνέπειες; Δεν πρέπει κάποτε να μας πληροφορήσουν τι θετικό με εκκλησιαστικά-θεολογικά κριτήρια προσφέρει στην σωτηρία του ποιμνίου τους, η ανοχή, η σιωπή και η σύμπραξη τους με έναν πατριάρχη ο οποίος συστηματικά με όσα διδάσκει και πράττει καταστρέφει αθάνατες ψυχές; Η μήπως τους αρκούν οι φαναριώτικες αμπελοθολολογίες περί ''εχουν γνώσιν οι φύλακες'', και γυρνούν και αυτοί πλευρό κοιμώμενοι βαθἐως;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μια αφελής ερώτηση. Η εκκλησία της Ελλάδος έχει ανώτατη διοικητική αρχή;Από ποιόν παίρνουν άδεια όσοι προσκαλούν πατριάρχες, επισκόπους από άλλες τοπικές εκκλησίες,να χοροστατούν,να κάνουν εγκαίνια σε ναούς, βιβλιοπωλεία, παιδικές χαρές κ.α.ο; Υπάρχει συγκροτημένη τοπική εκκλησία στην Ελλάδα με διοικητική αρχή από την οποία λαμβάνουν άδεια ή είναι ξέφραγο αμπέλι και ο κάθε μητροπολίτης, κατά τις δυνατότητες του εκκλησιαστικού του ταμείου κάνει ότι νομίζει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Μηπως οι "ορθοδοξοι πολιτες Ημαθιας" ειναι καμουφλαρισμενοι σχισματικοι παλαιοημερολογιτες η αποτειχισμενοι, και δεν το λενε, για να παρασυρουν τον λαο κατα του Πατριαρχη ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όποιος δηλαδή διαμαρτύρεται για την προδοτική πολιτική του πατριάρχη είναι υποχρεωτικά αποτειχισμένος ή παλαιοημερολογίτης;
   Η δική σας συνείδηση 4:53, δεν εξανίσταται για τα πατριαρχικά παραστρατήματα; Για παρωνυχίδα πρόκειται ή για μείζον και ουσιαστικό ζήτημα;
   Λ.Ν.

   Διαγραφή
 10. Μπραβο στους Ορθοδοξους Ημαθιας. Το ιδιο πρεπει να κανουμε και εμεις σε τετοιες περιπτωσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ιστολόγιο «Κατάνυξις»:
  Τα κατέβασε;
  Όχι, δεν τα κατέβασε, και μπράβο του!
  http://xairete.blogspot.gr/2016/07/blog-post_6.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com