Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

Πρώτη συνεδρία της Δ.Ι.Σ. μηνός Ιουνίου

DIS.jpg
Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Ιούνιο, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά την σημερινή Συνεδρία:
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.
Ακολούθως αποφάσισε την Τακτική Σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 4, 5, 6, και 7 Οκτωβρίου ε.έ. και κατήρτισε την Ημερησία Διάταξη αυτής.
Η Δ.Ι.Σ. υλοποίησε την απόφαση της Ιεραρχίας περί υποβολής προτάσεων στα καταρτισθέντα κείμενα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίες θα αποσταλούν στη Διορθόδοξη Γραμματεία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και θα υποστηριχθούν από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο κατά τις συνεδριάσεις της Συνόδου.
Εν συνεχεία, κατά απόφασιν της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, κατήρτισε το κείμενο της Εγκυκλίου περί της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, το οποίο θα αναγνωσθεί στους Ναούς την ερχόμενη Κυριακή, 5 Ιουνίου, προς ενημέρωσιν του λαού.
Επίσης ενέκρινε:
  • την πρόταση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων για τη διεξαγωγή της ΚΗ’ Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, από 31 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου 2016.
  • την χορήγηση 80 υποτροφιών, εκ των οποίων 38 θα δοθούν σε έλληνες φοιτητές για μεταπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού και 42 θα δοθούν σε αλλοδαπούς φοιτητές για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα.
Τέλος η Δ.Ι.Σ. έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της ημερησίας διατάξεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com