Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

Πάπας προς Φανάρι: Το έλεος του Θεού ενώνει τις Εκκλησίες μας- Τέρμα στις αντιπαλότητες και την μνησικακία

ecd7c46c6d0bd065a99f4824a8d6bb8d_L.jpg
                                                                        
        Του Μανώλη Κείου
        Και τώρα άντε να τον μαζέψει κανείς...
        Μετά την Πανορθόδοξη (που μόνο Πανορθόδοξη δεν ήταν) και την αποδεδειγμένη κρίση στους κόλπους της Ορθοδοξίας ο Πάπας ξεσαλώνει και απροκάλυπτα μιλάει για ένωση. "Το έλεος του Θεού είναι ο δεσμός που ενώνει τις Εκκλησίες, καρπός του Αγίου Πνεύματος που παράγει την κοινωνία, αλλά ποτέ την ομοιομορφία". Αυτό ήταν στο επίκεντρο του μηνύματος του Πάπα Φραγκίσκου προς την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου που βρέθηκε στη Ρώμη για την εορτή των Αποστόλων Πέτρου & Παύλου. Σε ένα μήνυμα πάντως που για πρώτη φορά ο Πάπας απέφυγε να χαρακτηρίσει "αδερφό" τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
               
        Ο Πάπας σημείωσε ακόμη ότι από τους πρώτες αιώνες υπήρξαν πολλές διαφορές μεταξύ των Εκκλησιών της Ρώμης και της Κωνσταντινούπολης, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργικών πρακτικών, της εκκλησιαστικής πειθαρχίας, αλλά και σχετικά "με τον τρόπο αποκάλυψης της αλήθειας".
        "Αναγνωρίζοντας ότι η εμπειρία του ελέουςτου Θεού είναι ο δεσμός που μας ενώνει σημαίνει ότι θα πρέπει όλο και περισσότερο να κάνουμε το έλεος κριτήριο και μέτρο της σχέσης μας. Εάν, ως Καθολικοί και Ορθοδόξοι, θέλουμε να διακηρύξουμε μαζί τα θαύματα του ελέους του Θεού σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να τρέφουμε αισθήματα και συμπεριφορές αντιπαλότητας, δυσπιστία και μνησικακία. Το θείο έλεος, μας ελευθερώνει από το βάρος συγκρούσεων του παρελθόντος και μας επιτρέπει να είμαστε ανοικτοί για το μέλλον στο οποίο το Πνεύμα μας καθοδηγεί" τόνισε.
        "Μια συμβολή στο να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να επαναφέρουμε την ενότητα που μοιραστήκαμε την πρώτη χιλιετία - μια ενότητα που δεν ήταν ποτέ ομοιομορφη αλλά πάντα μια κοινωνία με σεβασμό στις νόμιμες διαφορές - παρέχεται από το θεολογικό διάλογο " είπε ο Πάπας Φραγκίσκος και συμπλήρωσε πως "Σε αυτό το πλαίσιο, χαίρομαι που τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Μικτή Διεθνή Επιτροπή του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Καθολικής Εκκλησίας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας θα συναντηθούμε και πάλι". Επιπροσθέτως ζήτησε από τον Μητροπολίτη Βοστώνης που ήταν επικεφαλής της αντιπροσωπείας να μεταφέρει τις θερμές ευχαριστίες του στον Γέροντα Περγάμου.
        Επιπλέον έκανε και αναφορά στην "ισχυρή πνευματική και ανθρώπινη εγγύτητα" που βίωσε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο ελληνικό νησί της Λέσβου συνοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου  και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου. Ειδικά για το προσφυγικό ανέφερε ότι ενθαρρύνει κάθε μορφή συνεργασίας μεταξύ Ρ/Καθολικών και Ορθοδόξων σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών που αφορούν την ανθρωπότητα που υποφέρει.
Τέλος μιλώντας και τα αποτελέσματα της Συνόδου της Κρήτης επισήμανε: "Μαζί με πολλούς από τους καθολικούς αδελφούς και τις αδελφές μας και τους άλλους χριστιανούς,προσευχηθήκαμε για την προετοιμασία και την πραγματοποίηση του Συνόδου. [...] Είθε το Άγιο Πνεύμα να φέρει από την εκδήλωση αυτή άφθονους καρπούς για το καλό της Εκκλησίας".

6 σχόλια :

 1. Ο παπας ειναι ο αντιχριστος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στο αντίχριστο λόγο του υιοθετεί πλήρως τους λόγους της Μαρίας Φαουστίνας Κοβάλσκα της ψευδο-αγίας των παπικών η οποία ανέφερε δήθεν ότι ο Κύριος σε όραμα της είπε ότι τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για την Πολωνία και αν η Πολωνία παραμείνει πειθαρχημένη και υπάκουη στην θέλησή Του τότε Αυτός θα την εξυψώσει σε δύναμη και αγιότητα...από την Πολωνία θα επέλθει ο σπινθήρας που θα προετοιμάσει τον κόσμο για την δεύτερη έλευσή Του!!!!! Γράψε της είπε πως πριν έρθω ως ο δίκαιος Κριτής θα έρθω πρώτα της λέει ως ο Βασιλιάς του Ελέους! Ο πάπας Ιωάννης Παύλος ο 2ος καθιέρωσε την πρώτη Κυριακή μετά το Πάσχα να εορτάζεται ως η Κυριακή του Θείου Ελέους και ήταν μετά την λειτουργία μίας τέτοιας Κυριακής το 2005 που πέθανε και μία τέτοια Κυριακή το 2014 που αγιοποιήθηκε...όλοι προετοιμάζουν τον αντίχριστο ή αλλιώς και βασιλιά του Ελέους...κόψτε την κοινωνία μαζί τους επιτέλους πριν να είναι αργά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Επειδή ο ρητορικός Χριστός βρίσκεται σήμερα παντού, σε υπερπληθώρα, ας επικεντρωθούμε στο θαύμα, που μας δείχνει τον σώζωντα Χριστό και όχι τον ρητορικό. Ο σώζων παραδείγματος χάριν Χριστός βρίσκεται στο θαύμα του αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα, και όχι στις ρητορείες των ρωμαιοκαθολικών. Η ορθοδοξία μας εκεί στηρίζεται στο θαύμα, και όχι στην ρητορεία, οικουμενιστών και αιρετικών, με την οποία μπορεί να πει κανείς τα πάντα για τα πάντα, πλανώντας και πλανώμενος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 4. ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ : Ο ΙΗΣΟΥΣ ΗΤΑΝ… ΑΠΛΩΣ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

  http://nikosxeiladakis.gr/παπασ-φραγκισκοσ-ο-ιησουσ-ηταν-απλω/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γιατί πρέπει να θορυβούμαστε πάντα για το τι λέει ο Πάπας; Πάπας είναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Το Βατικανό εμπλέκεται σε τόσα και τόσα εγκλήματα ανά την οικουμένη και ο πάπας μας μιλά για έλεος και ενότητα χωρίς Χριστό.Λόγια χωρίς περιεχόμενο για να παραπλανούν όσους δεν γνωρίζουν τι είπαν οι Άγιοι μας, παλαιότεροι και συγχρονοι, για το ρόλο του Πάπα στην ανθρωπότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com