Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

Μια... Ορθόδοξη παρέμβαση από το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών

Με παρέμβαση του αμερικανικού ΥΠΕΞ «πείσθηκαν» και έστειλαν εκπροσώπους τους στην Πανορθόδοξη Σύνοδο και δύο από τα Πατριαρχεία της Αν. Ευρώπης.

Μπορεί το θέμα να αφορά σε μια ιστορία που πλέον έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο δεν χάνει το ενδιαφέρον του, γιατί εξηγεί πράγματα και γεγονότα τα οποία με μια πρώτη ματιά φαντάζουν δυσεξήγητα.
Ο λόγος, εν προκειμένω, έχει να κάνει με την Πανορθόδοξη Σύνοδο των Εκκλησιών, που ως γνωστόν, πραγματοποιήθηκε-μετά από 55 χρόνια προετοιμασίας-στο Κολυμπάρι των Χανίων.
Ως γνωστόν, όταν ξεκίναγε, υπήρχαν ηχηρές απουσίες πατριαρχείων, που εξασθένιζαν την αίγλη της Συνόδου. Ωστόσο, όπως γίνεται τώρα γνωστό, με παρέμβαση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών «πείσθηκαν» και έστειλαν εκπροσώπους τους στην Πανορθόδοξη Σύνοδο και δύο από τα Πατριαρχεία της Ανατολικής Ευρώπης. Ετσι λύθηκε το μυστήριο της συμμετοχής τους..
Μας λένε μάλιστα ότι υπάρχει και σχετικό έγγραφο που επιβεβαιώνει αυτή την παρέμβαση από τις ΗΠΑ, η οποία στηρίζει πολύ το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπως προκύπτει από όλα τα παραπάνω.


2 σχόλια :

  1. Απαντήσεις
    1. Αμφισβητείς το άγιο Στέιτ Ντιπάρτμεντ;; Ντροπή!! Αφού το είπαν οι Αμερικανοί τελείωσε, είναι Αγία και Μεγάλη!

      Διαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com