Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Οφείλουμε να διακηρύξουμε το μήνυμα της ενότητας της Ανθρωπότητας

                                                                        
Στις 18.30, με την άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ολοκληρώθηκαν οι αφίξεις των Προκαθήμενων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στον Άγιο Τίτο, για τη δοξολογία, ενώ αρκετά νωρίτερα είχαν αφιχθεί οι αντιπροσωπείες τους.    
    
        Από τις 18.00 όλοι είχαν λάβει θέσεις και κόσμος είχε συγκεντρωθεί πίσω από τα κιγκλιδώματα που έχουν από νωρίς είχαν εγκατασταθεί στο πλαίσιο των αστυνομικών μέτρων, για να παρακολουθήσει.
        Η άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη συνοδεύτηκε από χειροκροτήματα του κόσμου, και μάλιστα ο ίδιος πήγε προς το μέρος των πιστών, οι οποίοι του φίλησαν τα χέρια. Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν οι συγκεντρωμένοι πιστοί και τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄, ο οποίος άλλωστε έχει γεννηθεί στην Αλικαρνασσό Ηρακλείου.
        Η προσφώνηση από το δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό ξεκίνησε, ενώ στον Εσπερινό θα χοροστατήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης συγχοροστατούντων των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.
        Ενωτικός ο Οικουμενικός Πατριάρχης
        ​Στην αντιφώνησή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Κρήτη, όπου είπε "εδώ και 10 μέρες χτυπάει η καριδά της Ορθοδοξίας και είναι στραμμένα τα βλέμματα όλων των ορθοδόξων".
        Αναφέρθηκε στη σημασία της Αγίας Συνόδου, με δεδομένο ότι "ο κόσμος κλονίζεται από πολέμους, καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, κατάρρευση των οικονοικών συστημάτων, πρωτοφανή έξαρση και εξάπλωση της τρομοκρατίας και πρωτοφανή αλλοίωση των χαρακτηριστικών του ανθρώπου και της ηθικής" και τόνισε ότι το μήνυμα της ενότητας της ανθρωπότητας είναι το μόνο που ικανοποιεί τις ανθρώπινες καρδιές και "αυτό οφείλουμε να διακηρύξουμε μέσα από τη Σύνοδο, να ομολογήσουμε δηλαδή την Πίστη και να διαδηλώσουμε την ενότητα των ορθοδόξων".

1 σχόλιο :

  1. Το μήνυμα της ενότητας της Ανθρωπότητας από μονο του δε μας λέει κάτι. Για ενότητα μιλούν πολλοί και μάλιστα και ο Αντίχριστος με αυτό το σύνθημα θα πλανήσει τους ανθρώπους.Το ζητούμενο είναι η ενότητα στην Πίστη του Χριστού την Αγία όπως μας παραδόθηκε από την Μία Αγία και Αποστολική Εκκλησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com