Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

Καμία απάντηση από τις Εκκλησίες που απέχουν από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο

Καμία επίσημη απάντηση δεν έχει σταλεί από τις τέσσερις Εκκλησίες που απέχουν από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο παρόλο που οι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων που βρίσκονται στην Κρήτη έχουν καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τους μεταπείσουν.

Οι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών που μετέχουν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο εχθές αποφάσισαν να αποστείλουν επιστολή στον Πατριάρχη Μόσχας καλώντας τον να λάβει μέρος στην Θεία Λειτουργία της Πεντηκοστής ή της Κυριακής των Αγίων Πάντων. Η πρόσκληση αυτή επεκτάθηκε σε όλους τους Προκαθημένους που απουσιάζουν με την πρόσθετη παράγραφο ότι θα ήταν καλό να λάβουν μέρος και στην Σύνοδο.
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος μιλώντας στον 89,5 τόνισε πως για την ώρα δεν υπάρχει κάτι νεότερο, αλλά θα περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, από την Εκκλησία της Βουλγαρίας δεν φαίνεται να υπάρχει θέληση για να συμμετάσχει ούτε καν στην Θεία Λειτουργία.

1 σχόλιο :

  1. Οι άλλες τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, δεν είναι ηλίθιες, και συνεπώς δεν θα συμμετάσχουν στη σύνοδο της Κρήτης.
    Και αυτό είναι πάρα πολύ σωστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com