Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

Ο Οικουμενιστικός Ναός της Ν. Υόρκης

κατάλογος.jpg
Εμώρανε Κύριος τους ιθύνοντας, ώστε να διαβλέπουν όφελος εις την μετατροπήν του παλαιού Αγίου Νικολάου εις κέντρον όλων των θρησκειών; Ανετέθη ο Ναός εις αρχιτέκτονα διαπλεκόμενον και μη Ορθόδοξον, ο οποίος επιθυμεί να είναι ανοικτός ο Ναός όλον το 24ωρον, ως εάν να πρόκειται δια κατάστημα θρησκευτικών παροχών! Ως επληροφορήθημεν από άρθρον του κ. Κώστα Τιφκιτσή εις το περιοδικόν «ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ» Δεκεμβρίου 2015:

«Κάθε Τετάρτη η εκκλησία ήταν ανοιχτή για το κοινό και πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και εργαζομένων από τα γραφεία των δίδυμων πύργων και μη ορθοδόξων, έρχονταν στον ήσυχο χώρο λατρείας για προσευχή…Η νέα αρχιτεκτονική σύνθεση του Καλατράβα βρίθει αναφορών, συμβολισμών και παραλληλισμών… «Προσπαθούσα να φτιάξω ένα κτίριο που, ενώ θα είναι μοντέρνο, θα αντανακλά κατά κάποιο τρόπο την παράδοση της Ορθοδοξίας», τόνισε ο κ. Καλατράβα και πρόσθεσε ότι «η εκκλησία δεν πρέπει να είναι μόνο για τους Έλληνες, πρέπει να είναι για όλους, πρέπει να είναι ανοιχτή όλο το 24ωρο»… Κυκλοτερείς αίθουσες με κεριά παραπλεύρως του Νάρθηκα λειτουργούν ως χώροι περισυλλογής, όπου τόσο οι πιστοί όσο και οι επισκέπτες, μπορούν να προσευχηθούν σε ανάμνηση των αγαπημένων τους»!

1 σχόλιο :

  1. Χώρο περισυλλογής ας κάνουν όλοι οι αιρετικοί μαζί αν θέλουν. Ο Ορθόδοξος Ιερός Ναός έχει ένα σκοπό και μόνο. Αλλά κατά το μέτρο της πίστης που κουβαλά ο Αρχιεπίσκοπος εκεί, τί περιμέναμε; Αν ζούσα εκεί, ούτε θα πατούσα στο ναό αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com