Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Θα συνεδριάσει και την Τρίτη η Ενδημούσα Σύνοδος του Φαναρίου

Θα συνεδριάσει και την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, η Ιερά Ενδημούσα Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, προκειμένου να αξιολογήσει τις αντιδράσεις που πιθανόν προκύψουν από την απόφαση της Δευτέρας να προχωρήσει κανονικά η σύγκληση όπως έχει προγραμματιστεί η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος.

Όπως έγραψε λεπτομερώς ο «Εθνικός Κήρυξ», η Ιερά Ενδημούσα Σύνοδος του Φαναρίου η οποία συνήλθε εκτάκτως τη Δευτέρα 6 Ιουνίου απεφάσισε ομόφωνα τη διεξαγωγή της Μεγάλης Συνόδου στα Χανιά της Κρήτης όπως έχει συναποφασιστεί, εγκριθεί και προγραμματιστεί από κοινού με τις λοιπές Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, παρά τις εκφρασθείσες ενστάσεις και αιτιάσεις της τελευταίας στιγμής και την δήλωση αποχής από την Εκκλησία της Βουλγαρίας.
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο κάλεσε όλους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και των ευθυνών τους και να συμμετάσχουν στη Μεγάλη Σύνοδο για τη διασφάλιση της ενότητας της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com