Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Κρήτης: ''Δικό μας θέμα να μην δειλιάζουμε και να μην υποχωρούμε''

8f60a-arxiepiskopos_kritis.jpg
Την ικανοποίηση αλλά και ταύτιση της Εκκλησίας Κρήτης με την απόφαση της Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, να προχωρήσει τις διαδικασίες κανονικά και παρά τις αντιδράσεις κάποιων Εκκλησιών, για την Πανορθόδοξο Σύνοδο στο Κολυμπάρι, εξέφρασε μιλώντας στον 9.84 ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ. Ειρηναίος.

Ο Κρήτης σημείωσε με έμφαση ότι οι ομόφωνες συμφωνίες όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών δεν μπορούν να αναιρούνται με προσχηματικούς λόγους στο παρά ένα.
Στην ίδια συνέντευξη ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο διήμερο των εκδηλώσεων με επίκεντρο το Ηράκλειο, όπου ουσιαστικά θα έχουμε όπως είπε την επίσημη πρώτη της παρουσίας όλων των προκαθημένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αλλά και την οργανωτική ετοιμότητα της Εκκλησίας Κρήτης, ως οιονεί «οικοδεσπότης» της Ιστορικής αυτής Συνόδου για την Ορθοδοξία.

1 σχόλιο :

  1. Τι να περιμένει κανείς από τον Κρήτης ο οποίος πρωωθεί την Σύνοδο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com