Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Την Πέμπτη λευκός ή μαύρος καπνός για τη Σύνοδο

Στο Κολυμπάρι συνεδριάζουν εκπρόσωποι όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών

Γράφει η Αντωνιάδου Μαρία
Κρίσιμη θεωρείται η συνεδρίαση της Επιτροπής προετοιμασίας του μηνύματος που θα εκδώσει η Αγία και Ιερά Σύνοδος. Η συνεδρίαση έχει οριστεί για το πρωί της Πέμπτης και συμμετέχουν σ΄ αυτή - όπως είχε αποφασισθεί από την Σύναξη των Προκαθημένων το περασμένο Ιανουάριο - εκπρόσωποι όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Ήδη οι Μητροπολίτες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και των Αυτοκεφάλων Εκκλησιών όπως η Κύπρος, η Ελλάδα και η Αλβανία έχουν λάβει εντολή μετακίνησης για το Κολυμπάρυ της Κρήτης όπου και θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις και αναμένεται να φτάσουν σήμερα αργά το απόγευμα.
Στην συνεδρίαση θα φανούν ξεκάθαρα οι απουσίες όπως αυτή των εκπροσώπων των Πατριαρχείων  Αντιοχείας και Βουλγαρίας αλλά και άλλων Εκκλησιών που μέχρι στιγμής δεν ξεκαθαρίζουν την στάση τους. Ακόμη θα διαφανούν και οι διαθέσεις των ιεραρχών και η θέση που θα εκφράσουν στην Μεγάλη Σύνοδο.

1 σχόλιο :

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com