Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

Π. Νικόλαος Μανώλης, “Aποσύρω την Ομιλία μου, πειθόμενος στις διαβεβαιώσεις του π. Βαρνάβα”

patervarnavas.jpeg
Παραθέτουμε την ανακοίνωση του πατρός Νικολάου Μανώλη:

“Κατόπιν της διαβεβαίωσης που έλαβα δια μέσου τρίτου προσώπου από τον π. Βαρνάβα Γιάγκου, πως εν αγνοία του συμμετείχαν στον εσπερινό που τελούσε ο ίδιος στην Ι.Μονή της αγίας Θεοδώρας, της εορτής της αποδόσεως του Πάσχα, πάστορες και μοναχοί της παπικής θρησκευτικής κοινότητας, παρακαλώ να μην δημοσιεύσετε ή να αποσύρετε από την δημοσιότητα σχετική ανάρτηση.
Ο π. Βαρνάβας θα προβεί ο ίδιος και σε κάποια επικοινωνία με το site που είχε το ρεπορτάζ (orthodoxia.info) για τις απαραίτητες διευκρινήσεις,
Ελπίζοντας να μην ξανασυμβούν τέτοια πράγματα στην Θεσσαλονίκη αλλά και όπου αλλού, έστω και εν αγνοία, και ευελπιστώντας ότι θα είμαστε εμείς οι ιερείς πιο προσεχτικοί κατά την ώρα των ακολουθιών για το ποιοι εισέρχονται στο ναό μας, αποσύρω και εγώ την Ομιλία μου, πειθόμενος στις διαβεβαιώσεις του π. Βαρνάβα”
Σχόλιο των διαχειριστών του Ιστολογίου Κατάνυξις: Σεβόμενοι αδιαπραγμάτευτα την επιθυμία του πατρός Νικολάου, αποσύρουμε και εμείς τη σχετική ανάρτηση.
Ο μαχητικός π. Νικόλαος αποδεικνύει περίτρανα πως ο δημόσιος έλεγχος που ασκεί, δεν γίνεται από εμπάθεια ή προσωπική φιλοδοξία, όπως τον κατηγορούν.
Παραμένουμε  ωστόσο σε πλήρη εγρήγορση. Η Κατάνυξη θεωρεί πως η θέση του π. Βαρνάβα για το περιστατικό, ελέγχεται και αποτελεί μια δικαιολογία για τα αδικαιολόγητα. Μια τέτοια ενέργεια, όσο και να καλυφθεί από δικαιολογίες, αποτελεί μια ακόμα μαύρη σελίδα για την μητρόπολη Θεσσαλονίκης, έπειτα από άλλες σοβαρότατες ενέργειες με κορυφαία την προσκύνηση της Αγ. τράπεζας από τον μονοφυσίτη
Καταγγέλουμε την παρουσία των αιρετικών στον εσπερινό, καθώς σύμφωνα με τις δικές μας δημοσιογραφικές πληροφορίες, ήταν γνωστή στην μητρόπολη και κυρίως στον ηγούμενο της μονής π. Βαρνάβα, η επίσκεψη και η συμμετοχή τους στον εσπερινό στα πλαίσια "της γνωριμίας" με την ορθόδοξη λατρευτική ζωή. 
Το γεγονός που αναφέρεται στο δημοσίευμα ότι "μια ομάδα σπουδαστών θεολογίας σε πανεπιστήμιο της Ρώμης, μεταξύ αυτών ιερείς και μοναχοί της Καθολικής Εκκλησίας, συμμετείχε στην εσπερινή δέηση" αναδεικνύει το πρόβλημα και δεν εξαλείφει τις όποιες ευθύνες. 
Θερμοπαρακαλούμε την οσία Θεοδώρα να συγχωρέσει την πόλη μας, την πολύπαθη-αγιοτόκο Θεσσαλονίκη μας, για τη νέα ανομία.

23 σχόλια :

 1. ειναι γνωστη η δραση του συγκεκρμενου ιερεα και απο αλλες δηλωσεις του οπωτε η αλλαγη καποιων λεξεων προκαλουν μειδιαμα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έτσι γίνεται, αν απειλείται ο στόχος μας και οι φιλοδοξίες μας, δίνουμε απαντήσεις, διευκρινίζουμε καταστάσεις...
  Αν γίνει δεσπότης ο π.Βαρνάβας, να δούμε τότε τι θα κάνει!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. αν θεωρειτε το οικουμενιστικο φρονημα το καλυτερο τοτε ναι σιγουρα θα θριαμβευσει....

   Διαγραφή
 3. Μάλλον κάποιοι υποτιμούν την νοημοσύνη μας.
  "Κατόπιν της διαβεβαίωσης (...) από τον π. Βαρνάβα Γιάγκου, πως εν αγνοία του συμμετείχαν στον εσπερινό που τελούσε ο ίδιος στην Ι.Μονή της αγίας Θεοδώρας, της εορτής της αποδόσεως του Πάσχα, πάστορες και μοναχοί της παπικής θρησκευτικής κοινότητας (...)"

  1) Στις φωτογραφίες καθένας αντιλαμβάνεται ότι κάτι τρέχει με το "εκκλησίασμα".
  Άντρες κάθονται στις θέσεις των γυναικών και αντίστροφα.
  Και δεν αναφερόμαστε μόνον στις "απομακρυσμένες θέσεις", όταν συρρέουν πολλοί πιστοί. Εδώ δεν έχουμε πολυκοσμία.

  2) Στις φωτογραφίες ο π.Βαρνάβας φαίνεται να μιλάει στο παπικό "εκκλησίασμα" και δίπλα του ο άλλος μεταφράζει. Άρα ξέρει πολλοί καλά ποιους έχει μπροστά του.. Εκτός αν τυχαία βγήκε να τους μιλήσει και τυχαία βρέθηκε κι ο μεταφραστής στην Αγ.Θεοδώρα.

  3) Συνηθίζει πολλές φορές να πηγαίνει στην Αγία Θεοδώρα ο π.Βαρνάβας;
  Όχι. Λειτουργεί και τελεί τις ακολουθίες στην Λαοδηγήτρια.
  Άρα;; τυχαία βρέθηκε εκεί και τυχαία και οι παπικοί;
  Ή μήπως οι παπικοί και ο συντονιστής τους έψαχναν έναν φιλικά διακείμενο σε αυτούς και είχαν συνεννοηθεί να τους μιλήσει;

  Ο ευφυέστατος λοιπόν π.Βαρνάβας δεν κατάλαβε τίποτε ..
  Αυτός "δεν κατάλαβε" αλλά εμείς "καταλαβαίνουμε".
  Αξιοπρέπεια είναι όταν σφάλεις να ζητάς συγνώμη γιατί έσφαλες. Όχι να ψάχνεις δικαιολογίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πατροκοσμάς - Εκπαιδευτικοί 1-0.

   Και "εμείς" καταλάβαμε.

   Διαγραφή
  2. Επειδή εμείς ΔΕΝ καταλαβαίνουμε το σχόλιο σας,
   Που διαβάσατε για "Πατροκοσμά";
   Ποιος σας είπε ότι είμαστε αντίθετοι με τις διδαχές του;

   Διαγραφή
 4. Μία εικόνα χίλιες λέξεις...δεν του το είχα πάντως να έχει φιλοδοξίες για μητροπολίτης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. και τί του τό χατε; να ασκητέψει; Μακάρι να μας έπειθε κι εμας ο πατήρ Βαρνάβας αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο. Πάρα πολύ δύσκολο. Έχει βεβαρυμένο παρελθόν. Καλή φώτιση του εύχομαι.
   Τάσος

   Διαγραφή
 5. Ο πατέρας Νικόλαος Μανωλης να ζητήσει συγνωμη και για τα υπολοιπα που ελεγε στο βιντεο. Όπως σχετικά με το βιβλίο του πατέρα Βαρνάβα και τον τροπο που εκλεγεί η Ιεραρχία τους Δεσπότες μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχετε άλλα στοιχεία που αποδεικνύουν το αντίθετο αλήθεια; Θα ήταν ενδιαφέρον να μας τα παρουσιάσετε, να μη σκανδαλίζεται και ο πιστός λαός με αυτά που ακούει από τους ίδιους τους αρχιμανδρίτες (που μάνδρα δεν βλέπουν ούτε με τηλεσκόπιο...)

   Διαγραφή
  2. Η αναφορά απο ιερέα ως τροπο εκλογής Μητροπολίτη την παρουσίαση βιβλίου σε αλλες Μητροπόλεις θα γινει αναφορά στην Ιερά Σύνοδο και στην Μητροπολη εγγράφως και επομένως μεσα στην εβδομαδα

   Διαγραφή
  3. Άρα:1) δεν πιστεύετε στην ενέργεια του Αγίου Πνεύματος 2) ο π. Νικόλαος δεν εγινε ιερέας απο κάποιο δεσπότη "μαϊμού " και δεν πληρώνεται επειδη ανήκει σε κάποια μητροπολη 3) δεν σέβεται και δεν γνωρίζει μαλλον την ταξη της εκκλησίας ,άρα αναρωτιέμαι και ποιον μνημονεύει όταν τελεί τη Θ. Λειτουργία.
   Ξέρετε τι σημαίνουν τα παραπανω;

   Διαγραφή
  4. 1) Ερώτημα:
   το 1967 κάποιοι ιεράρχες εξελέγησαν μητροπολίτες. Κατά γενική ομολογία και στην συνείδηση του λαού ήταν άξιοι και ικανοί και σεμνοί, και ποτέ δεν ακούστηκε οτιδήποτε για κανέναν τους.
   Το 1973, η νέα χούντα του Ιωαννίδη, έκανε αρχιεπίσκοπο τον Σεραφείμ, ο οποίος έδιωξε τους περισσότερους από τους προαναφερθέντες ιεράρχες, χωρίς απολογία και χειροτόνησε νέους.

   Ερώτημα:
   Πιστεύετε ότι οι καθαιρεθέντες, χειροτονήθηκαν με την χάρη του Αγ.Πνεύματος;
   Αν ναι, αυτοί που τους αντικατέστησαν κι αυτοί με την ίδια χάρη πήραν τον δεσποτικό θρόνο;

   2) Ο π.Νικόλαος Μανώλης, διώχθηκε λυσσαλέα επειδή μάχεται τον οικουμενισμό. Δεν νομίζουμε να χειροτονήθηκε από τον Άνθιμο, αλλά ακόμη και έτσι να έγινε, τι σχέση έχει το πως χειροτονήθηκε;

   Τώρα αν επιμένετε ότι μετά από τόσες ίντριγκες και παρασκήνια κλπ, οι επίσκοποι στην Ελλαδική Εκκλησία εκλέγονται όλοι με τη χάρη του Αγ.Πνεύματος, δικαίωμα σας να το πιστεύετε.

   3) Επικαλείστε την "τάξη της εκκλησίας"
   Ποια είναι η τάξη αυτή; Να βάζουμε τον μονοφυσίτη αιρετικό "πατριάρχη", να μπαίνει μέσα στο ιερό και να προσκυνάει την Αγία Τράπεζα;
   Ή να δεχόμαστε παπικούς μέσα στον ναό, κατά την ακολουθία του εσπερινού;
   Ή να προσεύχεται ο αρχιεπίσκοπος με τον Βαρθολομαίο μαζί με τον Πάπα;
   Γνωρίζετε ότι σύμφωνα με τους κανόνες και οι δύο είναι καθαιρετέοι;

   Όσο για το ποιον μνημονεύει, ξέρετε ότι μνημονεύει τον Άνθιμο, αλλιώς θα είχε φτάσει ξανά στην Σύνοδο για απολογία.


   Εμείς -ως ομάδα- ξέρουμε ότι οι Ιεροί Κανόνες επιβάλουν την διακοπή του μνημοσύνου σε αιρετικούς δεσποτάδες και πατριάρχες.


   ΥΓ. Στο προφίλ σας διαβάζουμε:
   "i'm not crazy my mother had me tested"
   (αν αναφέρεστε σε αμνιοπαρακέντηση, εμείς δεν θα το υπερηφανευόμασταν ότι η μητέρα μας ρίσκαρε με ποσοστό 3% να σκοτώσει ένα υγιές έμβρυο=μωρό,
   επειδή υπήρχε πιθανότητα 1/10.000, να έχει σύνδρομο down. Λες και της δίνει κάποιος το δικαίωμα αν έχει σύνδρομο down να σκοτώνει το παιδί της, ενώ αν δεν έχει να το αγαπάει)

   Διαβάζουμε ακόμη στο προφίλ σας:
   "Λόγοι υπερηφάνιας
   Μπορώ να μην κάνω απολύτως τίποτα όλη μέρα"
   Συγχαρητήρια!

   Τέλος βλέπουμε ότι ακολουθείτε την συλλογή "harry potter facts".
   Καθαρόαιμη ορθόδοξη συνείδηση!

   Διαγραφή
  5. προσωπικές επιθέσεις.

   Διαγραφή
  6. Το υστερόγραφο σου αποδεικνύει περίτρανα το επίπεδο με το οποίο σκεφτεσαι και λειτουργείς. Δεν σε πιστευω οτι καθησες να ψάξεις ποια ειμαι μέσω Facebook . Στην πραγματικότητα δεν εχεις τιποτα να πεις.

   Διαγραφή
 6. μια φωνή κληρικού που τόλμησε και είπε αλήθειες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ο π/ Νικόλαος Μανώλης ήταν προσεκτικός πριν κοινοποιήσει το άρθρο;;; Επίσης, από πότε απαγορεύεται να παρακολουθούν κάποια ακολουθία αλλόθρησκοι; Δε συνλειτούργησε με κάποιον από αυτούς, δεν μπήκαν σαν πάστορες εκεί μέσα αλλά με τα κοινά τους ρούχα. Όταν μπαίνει ο κάθε τουρίστας και φωτογραφίζει τους ναούς μας γιατί δε μας ενοχλεί;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βαθεια νυχτωμένος είσαι φίλε μου. Καλύτερα να προσεχεις εσύ πριν σπευσεις να ρίξεις δηλητήριο.

   Διαγραφή
  2. "Φίλε" τι δηλητήριο έριξα; Πόσο διαφορετικά μίλησα από τον αρθρογράφο; Σε ποια νύχτα ζω και δεν το καταλαβαίνω;

   Διαγραφή
 8. Να σας ρωτήσω κάτι; Γιατί τόση εμπάθεια με τον π. Βαρνάβα; Ο π. Βαρνάβας μαζεύει νέους και μιλάει στην καρδιά τους.Στις ομιλίες της Δευτέρας πηγαίνει κανένας σας; Μην ξεχνάτε ότι ο π. Βαρνάβας στις εκδηλώσεις που κάνει στο Βελλίδειο μαζεύει τουλάχιστον 2.000 νέους. Μην τον υβρίζετε με τέτοιον τρόπο. Μην κάνετε τον φθόνο σας τόσο φανερό στον υπόλοιπο κόσμο. Ευλογείτε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. και τον π.Φιλόθεο Φάρο τον ακολουθούν 8.000 και....και όμως στήριξε το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων και κατα καιρούς παραφράζει το ευαγγέλιο...στην εκκλησία δυστυχώς όπως και στο κράτος μας παρατηρείται τα τελευταία χρόνια μεγάλη ασυδοσία οπώτε ναι χαιρόμαστε που υπάρχει και αντίλογος και μην γενικεύεις περί φθόνου γιατί αδικείς και τον εαυτό σου...

   Διαγραφή
  2. Μέλος της ομάδας μας παρακολουθούσε τις ομιλίες του π.Βαρνάβα για πολλά χρόνια.
   Εσκεμμένα αποφεύγει να πει ότι οι προγαμιαίες σχέσεις είναι αμαρτία.
   Το ίδιο απέφυγε να κάνει και σε μεγάλης έκτασης ομιλίας του στην θεολογική Ακαδημία του Βόλου (μιλώντας στους σπουδαστές).

   Επαναλαμβάνουμε, η επιλογή αυτή του π.Βαρνάβα είναι συνειδητή και όχι τυχαία.

   Καλό λοιπόν και το χαρισματικό χιούμορ και οι ατάκες, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε αν τελικά θέλουμε να αρέσουμε στον Θεό και στους κανόνες του ή στους ακροατές μας.

   Ας μην αναφέρουμε και πολλά άλλα,
   πχ σε εξομολόγηση, αποκάλυψε ότι αρχιμανδρίτης του εξομολογήθηκε ότι "πηδιέται με δεσποτάδες για να γίνει δεσπότης", κι αυτός δεν του έβαλε καν επιτίμιο.
   Πολλές φορές επίσης καταφέρεται ενάντια στο Πηδάλιο της εκκλησίας (στην ίδια γραμμή και ο αδερφός του, ο καθηγητής της θεολογικής, υπάρχει σχετικό βίντεο από εισήγηση του αδερφού του και πάλι στην Ακαδημία του Βόλου).

   Δεν έχουμε λοιπόν καμία εμπάθεια και με κανέναν.
   Όταν κάποιος επιλέγει να αλλάξει τα δόγματα και τους ιερούς κανόνες, τότε οφείλουμε να το πούμε στην εκκλησία.
   Αν φέρνει καθολικούς στον εσπερινό και μετά προσποιείται ότι τάχα δεν το ήξερε και δεν κατάλαβε ότι ήταν καθολικοί, είναι φανερό ότι μας δουλεύει.

   Διαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com