Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

Ο Σεβ. Λαγκαδά λάβρος κατά των Αγιορειτών πατέρων που αντέδρασαν για τη Σύνοδο


Ο Σεβ. Λαγκαδά παρεχώρησε συνέντευξιν εις την romfea.gr της 8ης Ιουνίου 2016 σχετικά με την Μ. Σύνοδον. Εις την συνέντευξιν αυτήν ο Σεβασμιώτατος εδήλωσεν ότι «είναι παραπληροφορημένοι οι Αγιορείτες», οι οποίοι αντιδρούν και ότι κακώς πολλοί «άρχισαν να αντιδρούν πριν την σύγκλησιν» της Μ. Συνόδου. 

Ο Σεβασμιώτατος έχει μελετήσει τα προς ψήφισιν κείμενα; Αν τα έχη μελετήσει και δεν εγείρη ενστάσεις σημαίνει ότι συμφωνεί! Έχει κατανοήσει πλήρως τα επιχειρήματα όσων διατυπώνουν αντιρρήσεις; Εξέφρασε, μάλιστα, την άποψιν ότι εις την Ιεραρχίαν «διαφωνίαι υπήρξαν μόνον δια διατυπώσεις και όχι επί της ουσίας». Υπενθυμίζομεν ότι και το «ομοούσιος» από το «ομοιούσιος» θέμα διατυπώσεως είναι…

Επέμεινεν εις την άποψιν ότι «δεν υπάρχει αποδοχή της θεωρίας των κλάδων» εις τα κείμενα και ότι η Μ. Σύνοδος «είναι παγκόσμιον γεγονός και σαφώς υπάρχει η δυνατότητα να υπάρξουν παρατηρηταί»! 

Ερωτώμεν τον Σεβασμιώτατον: συμφώνως προς την παράδοσιν της Εκκλησίας εκαλούντο παρατηρηταί εις Συνόδους; Την αντιπαραδοσιακότητα της Συνόδου απεδέχεται και ο ίδιος λέγων «η Μ. Σύνοδος έχει άλλας δομάς εις σχέσιν προς τας γνωστάς ως μέχρι σήμερα συν­όδους». 

Χαίρονται οι Ιεράρχαι ότι θα πρωτοτυπήσουν δι’ ενός νέου είδους «Συνάξεως»;! Και ο ίδιος όμως διαπνέεται δυστυχώς από την άποψιν ότι «αν είχαμε θέματα που αφορούσαν και τους ετεροδόξους θα μπορούσαμε να τους είχαμε προσκαλέσει και να κάναμε μία οικουμενική σύνοδο»!


5 σχόλια :

 1. Μου προκαλεσε πολυ κακη εντυπωση οταν ειδα καποτε απο τον αρχιερατικο θρονο να δινει καποια εντολη σε καποιον κουνωντας το μικρο του δαχτυλακι σαν σατραπης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΛΙΓΟΙ ΛΥΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΑ ΑΡΝΙΑ.ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ασ το δουν και ας προβληματιστουν οι αγιορειτικες μονες που καθε τρεις και λιγο τον εχουν σε πανηγυρεις τους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. καποιοι ΣΕΠΤΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ εχουν δει σαν ΜΑΓΑΖΙ την Ορθοδοξια ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ / ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ και ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ που ειναι ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com