Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Η Ορθοδοξία έχει μείνει στο παρελθόν

                                                                
O Πατρ. Αλεξανδρείας ζήτησε από τους Ορθοδόξους να παραδειγματιστούν από τον Πάπα


Ιστορικές οι στιγμές για την Κρήτη, τους πολίτες και την ίδια την Εκκλησία η Πανορθόδοξη Σύνοδος, επισημαίνει σήμερα στο Ράδιο 9,84 ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάπας Πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος .
        Μίλησε για την απαιτούμενη συνοχή των Ορθόδοξων Εκκλησιών μακριά από πολιτικά -εθνοφυλετικά συμφέροντα και έφερε ως παράδειγμα την Καθολική Εκκλησία και τον Πάπα Φραγκίσκο.
        Είναι αδιανόητο είπε , την τελευταία στιγμή προσωπικές βλέψεις και πικρίες για τις Συνοδικές ιστορικά παραδεκτές θέσεις των πρωταγωνιστικών ρόλων συντονισμού που έχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο , κάποιοι να μην έρχονται στην Πανορθόδοξο , παρότι είχε αποφασιστεί ομόφωνα.
        Εκτίμησε ότι η Βουλγαρία δύσκολα θα αλλάξει την απόφαση της, σε αντίθεση με τις 3 άλλες Εκκλησίες που δεν έχουν πει το οριστικό όχι.
        Αδιανόητο πρόσθεσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, σήμερα με τον κόσμο να βασανίζεται να θέτουμε θέματα ποιος κάθεται και πού και δύσκολο για όποια Εκκλησία πει Όχι να ανακαλέσει την απόφαση της.
        Ανέφερε ότι οι ιεράρχες πρέπει να ανοίξουν την ατζέντα με το προσφυγικό και εκδήλωσε την πρόθεση να επισκεφθεί μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου τη Λιβύη.
        Κάλεσε τέλος όσους ιεράρχες εκφράζουν απόψεις περί ανωτερότητας κάποιων λαών , να αφήσουν τα χρυσοποίκιλτα στασίδια τους και να επισκεφτούν την Αφρική για να καταλάβουν το νόημα του «φτωχού» και «ταπεινού» Χριστού.


5 σχόλια :

 1. Τι είναι αυτά που μας λέτε πατριάρχα Αλεξανδρείας; Είστε σοβαρός;
  Βρίσκεστε σε μεγάλη πλάνη, ντροπή σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στέλιος Γεγάκης11 Ιουνίου 2016 - 12:36 π.μ.

  Μήπως έπρεπε και οι προκάτοχοί του Άγιοι Πατριάρχες Αλεξανδρείας Αθανάσιος και Κύριλλος να παραδειγματιζόντουσαν από τους Άρειο και Νεστόριο αντίστοιχα, στην πραότητα, την οργάνωση και τα ΄΄καθαρά μηνύματα΄΄ που μετέδιδαν στην εποχή τους; Μα είναι στα καλά τους όλοι οι οικουμενιστές; Τί άλλο θα ακούσουμε επιτέλους!!! Αυτές οι ανοησίες όταν λέγονται από Πατριάρχη προκαλούν οργή και αγανάκτηση σε κάθε πιστό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Άιντε ....άιντε. ...Όλα θα τα ακούσουμε αυτές τις μέρες.Πρότυπο για μίμηση ο Πάπας; Και τόσοι Άγιοι που μίλησαν για τον αντίχριστο ρόλο του Πάπα να τους αγνοήσουμε;Ήμαρτον Κύριε!Συγχώρσε μας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ
  666

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com