Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016

Βολές του Μητροπολίτη Ανθίμου για τις απουσίες από την Πανορθόδοξη

69723ec0bdcc4ee64900ad5ccd69dbb5_L.jpg
                                                                        
«Ζήλια, φθόνος και έλλειψη πνεύματος Χριστού προκαλούν τη διάσπαση» (ΒΙΝΤΕΟ) 

Βολές εναντίον όσων δε θα δώσουν το παρών στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης εξαπέλυσε σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος που έκανε λόγο για ζήλια, φθόνο και έλλειψη πνεύματος του Χριστού και της Εκκλησίας.                
        Από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου ο Παναγιώτατος έκανε αναφορά στα σύγχρονα προβλήματα αλλά έκλεισε το κήρυγμά του για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με τη Σύνοδο της Κρήτης.
        Αφού θύμισε πως στις πρώτες Συνόδους οι Αγιοι Πατέρες με φόβο ακόμη και για τη ζωή τους έφτανα στις πόλεις όπου φιλοξενούνταν οι Σύνοδοι, τόνισε: «Ολη αυτή η διάσπαση που βλέπουμε λόγω της Μεγάλης Συνόδου στην Κρήτη είναι γιατί υπάρχει στις ψυχές των ανθρώπων ζήλια, φθόνος και δε θέλουμε να μπούμε και στο πνεύμα του Χριστού και της Εκκλησίας. Κάνουμε μια προσευχή να προσέλθουν οι επικεφαλείς όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών για να γίνει η εργασία που προβλέπεται στη Σύνοδο αυτή. Για την Ορθοδοξία και όχι για τις προσωπικές και εθνικές επιδιώξεις. Δήλωσαν κάποιες Εκκλησίες ότι δε θα πάνε. Γιατί; Αφού μαζί είμαστε μια Εκκλησία…».
        Ο Μητροπολίτης Ανθιμος στάθηκε για άλλη μια φορά στην απουσία του Χριστού και της Εκκλησίας από τις αποφάσεις τω αρχόντων εντός κι εκτός Ελλάδας, λέγοντας πως στα μέσα ενημέρωσης δεν ακούγεται τίποτα για τον Θεό και πως αυτή η κατάσταση μόνο δυσάρεστες συνέπειες θα έχει.
        Τέλος, ο Παναγιώτατος έκανε ειδική μνεία στις προκλήσεις από την Αλβανία, λέγοντας: «Προσέξτε την Αλβανία και δείτε τι κάνουν τώρα… Ακόμη και μέσα στα γήπεδά τους κάνουν γιορτές και θέλουν να φτάσουν ως τον Όλυμπο, όπως και οι άλλοι από πάνω (σ.σ. οι Σκοπιανοί). Ζητάμε από τους κυβερνώντες να κάνουν ό,τι καλύτερο για την πατρίδα».
        Δείτε το βίντεο με το κήρυγμα του Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης…

3 σχόλια :

  1. Η δημόσια ομολογία της ανόθευτης Ορθόδοξης Χριστιανικής πίστης, αυτής της πίστης που είχαν και κήρυξαν όλοι ανεξαιρέτως οι Άγιοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τώρα ονομάζεται: "Ζήλια, φθόνος και έλλειψη πνεύματος Χριστού"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλος άνθρωπος και ακόμη μυαλό δεν έβαλε. Εύχομαι να μετανοήσετε κ. Άνθιμε πρωτού να είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιλάει εκ πείρας ίσως

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com