Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

Μικρά και παρασκηνιακά από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο

– Η τοπική κοινωνία είναι διχασμένη. Άλλοι είναι ενήμεροι για τα όσα γίνονται στην περιοχή τους και, άλλοι, έχουν πλήρη άγνοια. Πολλοί δηλώνουν ενοχλημένοι από τα αυστηρά αστυνομικά μέτρα, που θυμίζουν Σικάγο, καθώς και τις υπέρογκες δαπάνες είναι εμφανές ότι έχουν γίνει από τους Ελληνοαμερικάνους.

– Το γενικό διοργανωτικό πρόσταγμα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου δεν το έχουν ούτε Έλληνες, ούτε Κωνσταντινοπολίτες αλλά Αμερικανοί και Ελληνοαμερικανοί. Το αμερικανικό στοιχείο είναι εντονότατο σε κάθε επίπεδο και σε κάθε γωνιά της Πανορθόδοξης. Ακόμη και στα καρτελάκια των διαπιστεύσεων δημοσιογράφων και άλλων μελών των αντιπροσωπειών τα πάντα θυμίζουν πρακτικές FBI από τις ταινίες…
– Η ομάδα που έχει οριστεί από τους διοργανωτές να διαχειρίζεται τα θέματα Τύπου της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου έχει μεν δημοσιογραφική εμπειρία, αλλά όχι εκκλησιαστική και ίσως τις επόμενες ημέρες προκύψουν προβλήματα.
– Τα Δελτία Τύπου της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, αφορούν ΚΑΙ ελληνόφωνες Εκκλησίες διατίθενται μόνο … στα αγγλικά. Για ελληνική έκδοση, παρότι οι δημοσιογράφοι που ασχολούνται περισσότερο είναι Έλληνες, ουδείς λόγος…
– Τα ξενοδοχεία που διαμένουν οι αντιπροσωπείες όλων των Εκκλησιών που έχουν έλθει στην Κρήτη γι’ αυτό το κορυφαίο πνευματικό γεγονός είναι της απόλυτης χλιδής, πεντάστερα, και δεν έχουν καμία σχέση με ταπεινότητα που έχουν κάνει … καραμέλα μερικοί Προκαθήμενοι (ειδικά φτωχών και πρώην κομμουνιστικών χωρών). Προφανώς οι Προκαθήμενοι να μην γνωρίζουν οτι στα ξενοδοχεία που διαμένουν υπάρχουν δωμάτια που κοστίζουν εκατοντάδες ευρώ την βραδιά!
– Πάντως στα Χανιά τα βάψανε μαύρα στο άκουσμα της απουσίας του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου, ο οποιος ακύρωσε δωμάτια, ελικόπτερα και εστιατόρια πολλών χιλιάδων ευρώ! «Θα ήταν μεγάλη οικονιμική ανάσα για τα Χανιά η επίσκεψη του Πατριάρχη Ρωσίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας εκ των επιχειρηματιών που είχε αναλάβει ρόλο στην επίσκεψη του κ. Κυρίλλου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com