Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

Πρώτη αντίδραση από Φανάρι για το ΟΧΙ των Ρώσων: Προχωράμε κανονικά

      
                                                                        
        "Οι αποφάσεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν θα επηρεάσουν την προετοιμασία και τη διεξαγωγή της Πανορθόδοξης Συνόδου στην Κρήτη. Με βάση τις αποφάσεις του Ιανουαρίου της Σύναξης των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών η προετοιμασία για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο θα συνεχιστεί", είπε στο RIA Novosti το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της Πανορθόδοξης πατήρ Αλέξανδρος Καρλούτσος, βοηθός του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου,και υπεύθυνος για το συντονισμό των συναντήσεων.

        Σύμφωνα με τον πατέρα Αλέξανδρο πληροφορήθηκαν για την απόφαση της Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σήμερα.
        "Θα είμαστε σε θέση να συζητήσουμε το μήνυμα της Πανορθόδοξης, αν υπάρχουν και άλλα προβλήματα, θα είμαστε επίσης σε θέση να τα συζητήσουμε πριν από την Πανορθόδοξη", είπε ο ιερέας.
        Σημεώσε ακόμη πως η απόφαση της 28ης Ιανουαρίου εγκρίθηκε σε συμφωνία με τους Προκαθημένους όλων των 14 τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών και έλεγε ότι η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη. "Έχουμε μια απόφαση που προσκαλεί όλους να συμμετάσχουν στη Σύνοδο. Και τώρα περιμένουμε ότι θα έρθουν όλοι οι Προκαθήμενοι, όπως συμφωνήθηκε από όλες τις 14 εκκλησίες"- είπε ο πατήρ Αλέξανδρος.
        Ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση της Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να ζητήσει να αναβληθεί η Πανορθόδοξη  απάντησε: "Μπορούμε να δούμε ότι αυτό που αποφασίσθηκε στις 28 Ιανουαρίου παραμένει σε ισχύ Έτσι, εάν απαιτούν Σύναξη, έχει ήδη μια προγραματισμένη στις 17 Ιουνίου"..
        Με την παρατήρηση ότι πέντε εκκλησίες μιλούν για τη μη συμμετοχή στο Σύνοδο το μέλος της οργανωτικής επιτροπής σχολίασε: 'Αναμένουμε ότι θα έρθουν μαζί"


4 σχόλια :

 1. Е όχι και προχωράτε "κανονικά" οι ένοικοι του Φαναρίου! Αντικανονικότατα προχωράτε αφού έχετε ευτελίσει κάθε έννοια συνοδικότητας! Κατά τα άλλα την αποκαλείτε "Αγία και Μεγάλη Σύνοδο"!
  Λ.Ν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Προχωράτε κανονικότατα... προς τον γκρεμό. Καλή επιστροφή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η Παναγιά να μην επιτρέψει μια Σύνοδο που έχει σκοπό την επισημοποίηση της παναιρεσης του οικουμενισμού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το γεγονός και μόνο ότι ή cia έχει αναλάβει την φύλαξη της "Συνόδου" αρκεί να καταλάβει κάποιος πώς εννοούν το "προχωράμε κανονικά"!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com