Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Διαδηλωτές ή προβοκάτσια εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Κρήτη;

1449424672.jpg
Διαμαρτυρία κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κκ. Βαρθολομαίου  κοντά σε χώρο της Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ανέφερε πριν από λίγο το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, με δικό του ρεπορτάζ.

Στην  διαμαρτυρία συμμετείχαν περίπου 15 άτομα, τα οποία  ξεδίπλωσαν πανό με κατηγορίες εναντίον τον Πατριάρχη Βαρθολομαίου περί εσχάτης μάλιστα προδοσίας.
Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε κοντά στο αστυνομικό τμήμα, μπλοκάροντας το δρόμο προς την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης. Την στιγμή εκείνη διέρχονταν τα  λεωφορεία και τα αυτοκίνητα με τα μέλη των εκκλησιαστικών αντιπροσωπειών.
«Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος  είναι ένας προδότης, ο ίδιος είναι σε αγαστή συνεργασία  με τον Πάπα, και παίρνει εντολές από τους αιρετικούς που ευρίσκονται  στον καθεδρικό ναό. Αυτό είναι προδοσία», δήλωσε στον ανταποκριτή του  RIA Novosti ένας από τους συμμετέχοντες των διαδηλωτών , κρατώντας την εικόνα της Αγίας Τριάδος. Το ίδιο πράγμα δήλωσε ο ίδιος και στην αστυνομία.
Η διαμαρτυρία κράτησε λίγα λεπτά, μετά τα οποία η αστυνομία ζήτησε από τους συμμετέχοντες να διαλυθούν  ή να μεταβούν σε άλλο σημείο .
Κάποιοι άλλοι μίλησαν ακόμη και για προβοκάτσια εναντίον του Οικουμενικού πατριάρχη από διάφορα εξωθεσμικά  κέντρα.
Η διχογνωμία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, της  εκκλησίας  της Βουλγαρίας  , της Γεωργίας, και της Αντιόχειας, έχει ρίξει βαριά την σκιά πάνω από την Πανρθόδοξη Σύνοδο.
Ειδικά οι Ρώσοι θεωρούν ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει επανειλημμένα επικριθεί διότι θεωρούν ότι παρεμβαίνει   στις υποθέσεις των άλλων τοπικών εκκλησιών, ειδικά της  Ουκρανίας.
Το Πατριαρχείο από την άλλη πλευρά κατηγορεί τις τέσσερις εκκλησίες με προεξάρχουσα την Μόσχα ότι  αφού συμφώνησαν και  υπέγραψαν την συμμετοχή τους πριν τρεις μήνες στο Σαμπεζύ της Ελβετίας,  τώρα δεν «τίμησαν την υπογραφή τους» με διάφορα προσχήματα.

1 σχόλιο :

  1. Δεν νομίζω ότι ήταν ορθό το timing για τη διαμαρτυρία όπως έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com