Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

ΟΙ ΜΑΝΑΒΗΔΕΣ, ΟΙ ΝΤΑΛΙΚΕΡΗΔΕΣ, ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ, ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ Ο Π. ΝΙΚΩΝΑΣ!

Συζήτηση με τον π. Νίκωνα (Άγιον Όρος, Παρασκευή 27 Μαΐου 2016).
Στο κελί του στην Νέα Σκήτη Αγίου Όρους.

Χρήσιμες συμβουλές για πνευματικά θέματα αλλά και απαντήσεις στους όψιμους επικριτές του (που τον κατηγορούν για...οικουμενιστή).

Ακούσαμε το βίντεο που δημοσιεύθηκε μάλλον από κάποιον προσκυνητή που μετέβη εις το κελί του π. Νίκωνα. Εκεί λοιπόν ο π. Νίκων απαντά τρόπον τινά στους «υβρισμούς» (όπως λέγει ο ίδιος) που του προσάπτει (όπως ισχυρίζεται) ένας Θεσσαλονικιός ιερέας!
Απαντά δυστυχώς με μπακαλίστικα επιχειρήματα, και φυσικά δεν χρειάζεται να φέρουμε θεολογικούς αποδεικτικούς λόγους ως ανταπάντηση στα τόσο μειονεκτικά, μπακαλίστικα, σοφιστικά επιχειρήματα!Θα σχολιάσουμε και εμείς μπακαλίστικα! κατά τον ίδιο τρόπο!
Και αυτό που κάνουμε πολύ είναι που θα ασχοληθούμε με τον ίδιο!
Μας λέγει λοιπόν ο π. Νίκων:
«Μην απομακρύνεστε από την Εκκλησία, δεν θα μας σώσουν οι σωστές μας απόψεις και η σωστή μας θεολογία».
Ο π. Νίκων λοιπόν μας λέγει ότι η Εκκλησία σώζει! π. Νίκων αυτό το γνωρίζει και ο ''σουβλατζής και η ''νοικοκυρά'' όπως μειονεκτικά ομιλεί δι΄ αυτούς κατωτέρω, δεν μας λέγει όμως ποιά Εκκλησία; Αυτή που συμμετέχει εις το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών ως ισότιμη με τις άλλες «Εκκλησίες»; Εμείς γνωρίζαμε ΜΙΑ Εκκλησία και όχι 360 που συγκαταλέγονται εις το συνονθύλευμα, αυτήν την πανσπερμία των αιρέσεων! Εμείς δεν γνωρίζουμε καμία τέτοια Εκκλησία αλλά ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ και όχι μια ισότιμη με τις υπόλοιπες 360 αιρέσεις!!!
«σωστή θεολογία έχει και ο διάολος».
Σωστή θεολογία έχει ο διάολος ή διαστρεβλωμένη; Οι αιρέσεις που είναι γέννημα αυτού έχουν πληθώρα διαστρεβλωμένων θεολογιών και θεολόγων! Τι σχέση έχει η θεολογία του διαβόλου με την θεολογία των Αγίων της Εκκλησίας μας; Βέβαια ο διάολος χρησιμοποιεί και την αλήθεια αλλά αναμιγνύοντας την με το ψεύδος, αλλά αυτήν την θεολογία νομίζει ο π. Νίκωνας ότι χρησιμοποιούν όσοι δεν συμφωνούν με τα Οικουμενιστικά ανοίγματα του Πατριάρχη;
«Είναι ένας παπάς στην Θεσσαλονίκη, θεολόγος σωστός. Ξέρετε πως κατηγορεί, πως βρίζει; Τι να τις κάνω τις σωστές του απόψεις; πάνε χαμένα όλα».
Προκαλούμε τους πάντες να δούνε τις ομιλίες του Θεσσαλονικιού παπά, και να μας δείξουνε τους υβρισμούς!
«θεολογίες σωστές έχει ο διάολος, αλλά γιατί δεν σώζεται; γιατί δεν έχει σωστή ζωή».
Ο π. Νίκωνας θεωρεί μάλλον ότι όσοι είναι αντιοικουμενιστές δεν έχουν σωστή ζωή και ας έχουν σωστές θεολογίες! Και που γνωρίζει ο π. Νίκωνας τι ζωή έχει ο καθένας; Που γνωρίζει ο π. Νίκωνας τι ζωή έχει αυτός ο Θεσσαλονικιός παπάς; Πιστοποιητικό πρέπει να του δώσουμε;
«Η ζωή του, ο τρόπος που ζεί που μιλάει που φέρεται ακυρώνει τα λόγια του».
Ο π. Νίκωνας φαίνεται ξέχασε την προηγούμενη ομιλία του στο μανχάιμ της Γερμανίας και τα περί κατακρίσεως!!! Γνωρίζει άραγε τόσο καλά τον εν λόγω ιερέα ώστε να γνωρίζει τα περί τρόπου ζωής του;
«η κάθε νοικοκυρά και ο κάθε μανάβης... τι ξέρουν αυτοί από θεολογίες και το τι είπε ο Πατριάρχης; Αφήστε τον στον πόνο του και στην στενοχώρια του. Αυτές είναι οι γκάφες που κάνουμε».
Οπότε αν ο μανάβης ή η νοικοκύρα διαβάζουν στην οικία τους θεολογικά βιβλία δεν παίζει κανένα ρόλο για τον π. Νίκωνα! Μάλλον πρέπει όλοι να αποκτήσουν πτυχία θρησκειολογίας (διότι μόνο θεολογίας δεν είναι τα σημερινά πτυχία που δίνουν) για να αναγνωρίζει ο π. Νίκωνας κάποιον ως θεολόγο!
Επίσης μάλλον εκεί στο Άγιον Όρος ο π. Νίκωνας δεν γνωρίζει την τηλεόραση ή το διαδίκτυο όπου ο καθένας βλέπει τι είπε ή δεν είπε ο κάθε Πατριάρχης!!! Βέβαια κατά τον π. Νίκωνα και να δούνε τι λέγει ο Πατριάρχης θα τα διαστρεβλώσουν αφού δεν γνωρίζουν θεολογία! Οπότε ο μανάβης και η νοικοκυρά ας ξεχάσουν τις θεολογίες, τα θεολογικά βιβλία, το Σύμβολον της Πίστεως που είναι δογματικό και θεολογικό, τα περι Αγίας Τριάδος εφ΄ όσον είναι θεολογική η ερμηνεία αυτής αλλά και δογματική, και ας κάτσουν να κάνουν κομποσκοίνι όπως πολλές φορές αναφέρει ο ίδιος! Το πρόβλημα είναι ότι ούτε κομποσκοίνι θα μπορούν να κάνουν διότι το Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ και Λόγε του Ζώντος Θεού ελέησον με τον αμαρτωλόν, η έννοια  των λόγων του κομποσκοινίου είναι άκρως θεολογική, οπότε και πάλι καλό θα ήταν να αφήσουν και το κομποσκοίνι στην άκρη και να λέγουν κανένα Κύριε ελέησον και πολύ είναι!
Όποιος λοιπόν ασχολείται με τον Πατριάρχη είναι γκαφατζής!!!
«.... για να αποφασίσει σωστά ο λαός πρέπει να ζει σωστά ο λαός. Πρέπει να είναι σωστά ορθόδοξος ο λαός, πρέπει να προσεύχεται σωστά, πρέπει να εξομολογείται σωστά, πρέπει να κοινωνάει σωστά, να είναι ο λαός του Χριστού. Όχι ο οποιοσδήποτε».
Μα καλά δεν υπάρχει κάποιος από τους αντιοικουμενιστές είτε λαϊκός είτε κληρικός που να ζεί σωστά, να προσεύχεται, εξομολογείται κ.λπ. δια να είναι του Χριστού ώστε να μπορεί και να μιλήσει; Μόνο οι Οικουμενιστές κατέχουν αυτές τις αρετές δια να λαλούν ανενόχλητοι;;;
«Τον Πατριάρχη θα τον πολεμήσουν οι θεολόγοι, Σεβασμιώτατοι, έχουμε Μητροπολίτες οι οποίοι είναι εξαίρετοι θεολόγοι, σοφοί άνθρωποι, άγιοι άνθρωποι.. αυτοί θα αντισταθούν αν...... λέει κάτι κακό ο Πατριάρχης».
Φαίνεται ο π. Νίκωνας λησμονεί ότι και ο Θεσσαλονικιός παπάς θεολόγος είναι με πτυχίο! Αυτός δεν μπορεί να ομιλεί;
«Βάζεις τώρα την νοικοκυρά και τον ταξιτζή... να πει τι για τον Πατριάρχη; τι ξέρει, τι ιδέα έχει;»
Είπαμε.... ταξιτζήδες, μανάβηδες,νοικοκυρές, ένα ''Κύριε ελέησον '' και πολύ είναι!
«λέει αυτός ο ταλαίπωρος παπάς από την Θεσσαλονίκη: ''ναι και αυτός ο άγιος είπε να βγούνε και οι νοικοκυρές στους δρόμους, ο άλλος άγιος είπε να βγούνε και οι γεωργοί στους δρόμους''. Αν μας τα έλεγε και εμάς ο τάδε άγιος η ο τάδε άγιος θα βγαίναμε και εμείς».
Ο π. Νίκωνας μας λέγει ότι εφ΄ όσον δεν βγαίνει ο τάδε σύγχρονος άγιος για να το πει, κάθεται εις το κελλίον του αναπαυμένος! Και εμείς που νομίζαμε ότι οι λόγοι των αγίων είναι διαχρονικοί για όλες τις εποχές! Μάλλον κάναμε λάθος! Αλλά πως είναι τόσο σίγουρος ο π. Νίκωνας ότι αυτοί που λέγουν σήμερα να βγούμε στους δρόμους δεν είναι άγιοι; Μετά από το πιστοποιητικό-πτυχίο θεολογίας, ζητά και πιστοποιητικό αγιότητας; Δεν σκέφτηκε μήπως ο ίδιος δεν αναγνωρίζει μερικούς; Αλλά ξεχάσαμε.... αφού γνωρίζει την ζωή του ''ταλαίπωρου'' (όπως τον αποκαλεί) παπά, αλλά και του λαού... τότε....
«Αλλά μας τα λέει ο παπάς της Θεσσαλονίκης! γιατί να βγούμε το ίδιο είναι;»
Αγαπητέ Θεσσαλονικιέ ''ταλαίπωρε παπά'' να μας δείξεις το πτυχίο αγιότητας για να πείσουμε τον κάθε π. Νίκωνα!!
«Από τέτοιους ευλαβείς κόντεψε να διαλυθεί η Εκκλησία! κόντεψε να καταστραφεί η Εκκλησία! Αν δεν ήταν ευλαβής αυτός ο Νεστόριος ή ο Άρειος που σας είπα πιο μπροστά δεν θα τους ακολουθούσε κανένας. Ιερείς ευλαβέστατοι ήτανε! Σαν τον Θεσσαλονικιό που βρίζει! Και παρασέρνονται τα πνευματικοπαίδια του που του έχουν εμπιστοσύνη. Που δεν κάθονται να σκεφτούνε, σκέφτεται ο παπάς γι΄ αυτούς. Επειδή τον εμπιστεύονται τον ακολουθούνε. Έ τέτοιοι ευλαβείς κόντεψαν να γκρεμίσουν την Εκκλησία!»
Και εμείς που νομίζαμε ότι ο Νεστόριος και ο Άρειος ήταν Επίσκοποι... Μετά από τον Ζιμπάμπουε Σεραφείμ που αποκάλεσε τον π. Θεόδωρο Ζήση ''Άρειο'', τώρα έχουμε και τον π. Νίκωνα! Συνεννοημένοι είναι; Εν πάση περιπτώση εδώ συναντούμε την απόλυτη διαστρέβλωση!!! Δεν ομοιάζει ο Πατριάρχης με τον Νεστόριο ή τον Άρειο με τις αιρετικές του διδασκαλίες που κηρύττει, αλλά ο ''ταλαίπωρος παπάς'' για τον π. Νίκωνα, και για τον Ζιμπάμπουε Σεραφείμ ο π. Θεόδωρος Ζήσης!!! Δείτε εδώ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΥΚΚΩΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»!!!
Επίσης ο ''ταλαίπωρος παπάς'' έχει πνευματοπαίδια δίχως μυαλό!!!
Μάλιστα!
«Λες και δεν έχουμε αγίους σήμερα να πολεμήσουνε τον κάθε αιρετικό.Πρέπει να υπογράψει ο νταλικέρης και η νοικοκυρά».
Ποιοί είναι αυτοί οι άγιοι; Θα μας τους πείτε;
«Είναι φανερό το τι είπα στην ομιλία στον μανχάιμ και αυτοί τα διαστρεβλώνουνε! Αποσπάνε ένα κομμάτι, επικεντρώνονται σε αυτό, σβήνουνε μια ολόκληρη ώρα και κουδουνίζουν πέντε λεπτά. 'Αμα το βγάλεις από την θέση του λέει άλλο πράγμα.Άμα πας σε μια Εκκλησία που έχουν την Αγία Μαρίνα που έχει κάτω από τα πόδια της τον διάβολο, και αποσπάσεις από την εικόνα τον διάβολο και βγείς έξω και πείς κοιτάχτε τι έχει αυτή η Εκκλησία! όλοι θα νομίζουν ότι είναι ναός του διαβόλου! Σου λέει ψέμματα για το τι είπε ο π. Νίκωνας, για το τι έχει μέσα αυτή η Εκκλησία; όχι δεν σου λέει ψέμματα, απλώς την εικόνα την έβγαλε από την Εκκλησία, αυτό το κομμάτι το έβγαλε απο την συζήτηση του Γέροντα Νίκωνα! Αυτός είναι ο ναός όμως; αυτή ήταν η συζήτηση; Βλέπεις πως η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα; Βλέπεις πως ο διάβολος σε κοροιδεύει; και φοράει ράσα ο διάβολος! και είναι παπάς ο διάβολος! είναι σάιτ χριστιανικό ο διάβολος! Δεν έχετε χρόνο για χάσιμο μην ασχολείστε με αυτά!».
Εμείς λοιπόν π. Νίκωνα είδαμε όλη την ομιλία και έχουμε να πούμε τα εξής: Η μία ώρα της ομιλίας είναι μια κλασική πνευματική ομιλία! Μετά όμως την μια ώρα αρχίζουν τα δογματικά-θεολογικά.... και εκεί αρχίζουν όλα! Ο π. Νίκωνας κάνει την αντίθετη σκέψη από εμάς! Ποιά είναι η αλήθεια όπως την βλέπουμε εμείς; Αφού ο π. Νίκωνας έπεισε το κοινό του μετά από μια ώρα και πόσα λεπτά για τους καθαρούς και ωραίους λόγους του ΟΜΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ, έπειτα αρχίζει να ομιλεί δια τα Οικουμενιστικά ευτράπελα, αλλά όχι σαν να είναι ευτράπελα, αλλά το άκρως αντίθετο!!! Το δηλητήριο χύνεται προς το τέλος της ομιλίας και εφ΄ όσον το κοινό είχε ''ανεβεί'' πνευματικά πειθόμενο δια τους λόγους του πατρός! Γιατί αυτή η τακτική; Θυμάσθε πως κινούνται οι αιρετικοί; Σου λέγουν πρωτίστως ωραίους και καθαρούς λόγους της Αγίας Γραφής, και έπειτα χύνουν όπως οι έχιδνες το δηλητήριο της κακοδοξίας! και πόσο μάλλον όταν ο λαός δεν γνωρίζει! διότι μην λησμονάτε ότι και το κοινό που ομίλησε ο π. Νίκωνας στο μανχάιμ, θα είχε μέσα και νοικοκυρές, και νταλικέρηδες, και σουβλατζήδες και και... οπότε που να ξέρουν τώρα αυτοί από θεολογικά, όπως αντιθέτως μας λέγει και ο ίδιος δια όσους ασχολούνται με τον Πατριάρχη!
Ο παπάς λοιπόν είναι ο διάβολος, και το σάιτ αυτού!!! Ενώ ο Πατριάρχης και οι λοιποί Οικουμενιστές είναι οι αγγελιοφόροι της ειρήνης και του Θεού;;;; Μάλιστα!!! Αλλά τι λέμε τώρα.... εσείς μην ασχολείστε με αυτά δεν έχετε χρόνο!! Καλά και τότε τι ζάλισε ο ίδιος τον κόσμο στον μανχάιμ λέγοντας για τον Πατριάρχη και το πόσο καλός και Ορθόδοξος είναι; Αφού ο κόσμος δεν ξέρει από θεολογίες!!
«.....ὀταν γεμίζεις το μυαλό σου με τέτοια πολύχρωμα σκουπίδια (εννοεί τα αντιοικουμενιστικά σάιτ) που σε κάνουν να νιώθεις ότι ξέρεις περισσότερα από τους άλλους, γιατί διάβασες έμαθες, άκουσες αυτόν τον παπά της Θεσσαλονίκης που βρίζει τον γέροντα νίκωνα ή τον ένα ή τον άλλονε, άραγε ξέρεις περισσότερα από τους άλλους, άντε να ταπεινωθείς τώρα εσύ.»
Πολύχρωμα σκουπίδια λοιπόν για τον π. Νίκωνα τα εν λόγω σάιτ! Όλοι λοιπόν στα σάιτ τα οικουμενιστικά από σήμερα!!!
«και αυτό το έμαθες από χριστιανικό σάιτ και από παπά που φοράει ράσα».
Από σήμερα λοιπόν σε μη χριστιανικά σάιτ αλλά Οικουμενιστικά, και σε παπάδες που δεν φοράνε ράσα! Ούτως ή άλλως οι Οικουμενιστές παπάδες τα βγάζουνε, αυτό είναι κοινώς γνωστό!
«Μόνο οι ταπεινοί δεν θυμώνουν, οι υπερήφανοι θυμώνουν».
Ποιός θύμωσε; ο ''ταλαίπωρος;' παπάς ή ο π.΄Νίκωνας που τον σχολιάσανε αρνητικά;
«Το θέμα είναι όταν μιλάμε να προσέχουμε τι λέμε, γιατί και αυτός ο παπάς μιλάει! Τι λέει! Ωφελεί τον κόσμο; Αυτός λέει ναι τον ωφελώ, στρέφω τον κόσμο εναντίον του γέροντα Νίκωνα! χέστηκε ο κόσμος για τον γέροντα Νίκωνα!»
Μετά την μεγάλη φαντασία που έχει ο Γέρων για το τι σκέφτεται ο παπάς, μας αποκαλεί και χε.....ους!!! Μάλιστα! Αν και δεν το συνηθίζουμε θα το πούμε! Χ.....ο όντως σας έχουμε (ελπίζουμε να μην παρεξηγηθεί ο ίδιος το είπε), όμως τις αιρετικές και κακόδοξες διδασκαλίες δεν τις έχουμε!
«από τον γέροντα Νίκωνα κάποιοι ωφελούνται. Τους γκρεμίζει αυτήν την ωφέλεια, τους καταστρέφει αυτήν την ωφέλεια. Αυτό που θέλει ο διάβολος! Ο γέροντας Νίκωνας θα σε στείλει σε πνευματικό, ο παπάς λέει ''όχι μην τον ακούς''! Ο Γέροντας Νίκωνας θα σου πει να συμμετέχεις στα μυστήρια της Εκκλησίας, ο παπάς θα σου πει όχι είναι Οικουμενιστής! η για να παραστήσει τον μεγαλόθυμο θα σου πεί ''ναι έχει πει και αυτά τα καλά, αλλά προσέξετε αυτό το κακό που λέει. Και συ αισθάνεσαι ανώτερος από τους άλλους που δεν ξέρουν το κακό που λέει ο τάδε. Προσέξτε τι ακούτε! Προσέξτε αυτά που ακούτε! Δεν έρχεται ο διάολος με κέρατα και ουρά! Ευλαβέστατοι ιερείς έγιναν οι μεγαλύτεροι αιρετικοί της ιστορίας! Κοντέψανε να διαλύσουν την Εκκλησία! Πως θα ξεχωρίσουμε εμείς το κακό την στιγμή που μεταμφιέζεται σαν ιερέας; Δεν μπορούμε να το ξεχωρίσουμε. Μπορούμε όμως να ταπεινωθούμε και θα στείλει ο Θεός την Χάριν Του».
Σε ποιόν πνευματικό άραγε στέλνει ο π. Νίκωνας τον κόσμο; Αυτό θα ήταν καλό να το μάθουμε! Όμως πότε ο παπάς αυτός είπε όλα αυτά που μας λέγει ο ίδιος; Επίσης όντως και συμφωνούμε μαζί του, ο διάβολος μεταμφιέζεται σαν ιερέας!!! Οπότε ο νοών νοείτω........
Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μέρος της ομιλίας!
«Θέλει προσοχή, γιατί αυτός ο παπάς θα σου πει δεν απομόνωσα ένα κομμάτι, σας παραπέμπω στην ομιλία. Ποιός θα κάτσει να ακούσει μια ομιλία, μια συζήτηση, ούτε ξέρω πόση ώρα κρατάει, μία ώρα και παραπάνω; Δεν κάθονται να ακούσουνε την συζήτηση, δέχονται αυτό που τους λέει ο παπάς τους! Και πάνε μαζί με τον παπά κατά διαβόλου! Αυτό το απομονωμένο κομμάτι. Είναι δυνατόν ο παπάς μου να μου πει ψέμματα; Τον εμπιστεύεσαι! Μην απομακρύνεστε από την Εκκλησία!»
Είπε κανείς στον π. Νίκωνα ότι δεν είδε κανένας την περιβόητη ομιλία αλλά ακούσανε μόνο τον ''ταλαίπωρο παπά'';  Και η κατάκριση συνεχίζεται!! Στον διάβολο παπάς και ποίμνιο!
«Ο νταλικέρης θα είναι νταλικέρης. Θέλει να βοηθήσει την Εκκλησία; Να γίνει άγιος! Δεν θα θεολογήσει η νοικοκυρά και η συμπεθέρα και η κουμπάρα! Γι΄ αυτά είναι ο παπα γιώργης ο Μεταλληνός, ο π. Ιερόθεος Βλάχος ο Σεβασμιώτατος.. έχει η Εκκλησία θεολόγους και αγίους, δεν περιμένει από τον μανάβη της λαικής να θεολογήσει!»
Μάλιστα! Άραγε αν ο νταλικέρης είναι άγιος, μήπως θα πρέπει να το διατυμπανίσει στον κόσμο; Πως το γνωρίζει ο π. Νίκωνας αν το τάδε είναι άγιος ή δεν είναι; Θα μας πει το μυστικό για να τους αναγνωρίζουμε και εμείς η όχι;
Επίσης αναφέρει τον παπα γιώργη τον Μεταλληνό! Μα καλά δεν γνωρίζει ο π. Νίκωνας ότι ο παπαγιώργης είναι κατά του Οικουμενισμού και των Οικουμενιστών Πατριαρχών; Δεν έχει αναγνώσει τις Ομολογίες Πίστεως; στην ομιλία στο μανχάιμ τις κατακρίνει λόγω υπογραφών κ.λπ.! Δεν γνωρίζει ότι στις Ομολογίες Πίστεως που συνυπογράφει κλήρος και λαός τις εκδίδει η Σύναξη Κληρικών και Μοναχών όπου και ανήκει και ο παπαγιώργης; Αλλά γιατί μόνο ο παπαγιώργης και ο Σεβασμιώτατος Ιερόθεος μπορούν να μιλήσουν; Ο Θεσσαλονικιός παπάς που είναι και θεολόγος δεν μπορεί;
«και η σιωπή λέει σημαίνει ότι συμφωνείς! Όχι! η σιωπή σημαίνει ότι ξέρεις ότι είσαι αγράμματος και που είναι τα όριά σου και δεν μιλάς! και είναι προς τιμήν σου! ποιός σας είπε ότι αυτοί που μιλάνε ωφελούν πάντα; ωφέλησε ο παπάς που βρίζει; κατασκανδάλισε κόσμο και κοσμάκη! και συνεχίζει να βρίζει! δεν έχει αποσύρει τις βρισιές!»
Μα ποιός του είπε του π. Νίκωνα ότι οι πάντες είναι αγράμματοι; Και ο νταλικέρης, και η νοικοκυρά, και η κουμπάρα κ.λπ. μπορεί να γνωρίζουν γράμματα πάτερ μου, δεν σημαίνει ότι επειδή ο τάδε κάνει την τάδε δουλειά είναι και αγράμματος!!! Και η κουμπάρα μπορεί να είναι νυμφευμένη και να μην εργάζεται αλλά να γνωρίζει και γράμματα! Εμείς που βγάλαμε 19.2 στο λύκειο μπορούμε να ομιλούμε; αποκτήσαμε και τρία 20άρια στα θρησκευτικά!! Ο παπάς που γνωρίζει γράμματα και έχει πτυχίο θεολογίας μπορεί να ομιλεί; αυτός γιατί δεν μπορεί;
Επίσης θέλουμε να δούμε τους υβρισμούς του παπά ειδάλλως δεν είναι λίγος ο χαρακτηρισμός που θα προσάψουμε δηλαδή ''συκοφάντης''!
«Οικουμενιστής ο Γέροντας Νίκωνας, Οικουμενισμός στο Άγιον Όρος, άρες μάρες κουκουνάρες!.... υπάρχουν άλλοι που για να φανούνε υψηλότεροι κόβουν τα κεφάλια των γύρω τους! Ποιός θα ήξερε αυτόν τον παπά; Κανένας! Τον ξέρανε εκατό! Τώρα όμως που βρίζει τον Γέροντα Νίκωνα τον ακούσανε χίλιοι! ε δεν θα καμαρώσει; προσφέρω και εγώ έργο στην Εκκλησία! ήμουν άγνωστος τώρα έγινα γνωστός!»
Την αλήθεια ο Γέροντας Νίκωνας δεν την δέχεται, αλλά τα φαντασιόπληκτα που μας λέγει περί του τι σκέφτεται ο παπάς τα δέχεται και τα κηρύττει κιόλας!!! Επίσης αυτοί είναι οι υβρισμοί που μας λέγει; Δηλαδή οι όροι Οικουμενιστής και Οικουμενισμός; Μα εμείς νομίζαμε ότι Οικουμενισμός υπάρχει ως ορολογία! Κάναμε λάθος; Εμείς διαβάζουμε ότι:
Ο Οικουμενισμός είναι μια κίνηση, που διακηρύσσει ότι έχει ως σκοπό την ενότητα του διαιρεμένου χριστιανικού κόσμου (Ορθοδόξων, Παπικών, Προτεσταντών, κ.ά.). Ή ιδέα της ενότητας συγκινεί κάθε ευαίσθητη χριστιανική ψυχή και ανταποκρίνεται στους μύχιους πόθους της. Την ιδέα αυτή οικειοποιείται και ό Οικουμενισμός. (ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ ΩΡΩΠΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 2004)
γιατί αισθάνεται ο Γέροντας Νίκωνας ως «υβρισμένος»; Ας μας πεί· συμφωνεί με την κίνηση αυτή ή διαφωνεί; Συμφωνεί με την συμμετοχή και μάλιστα ως ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ της Ορθοδόξης Εκκλησίας εις το Παγκόσμιο συνονθύλευμα των αιρέσεων που ονομάζεται Π.Σ.Ε. που μάλιστα είναι και ΙΣΟΤΙΜΗ μετά των άλλων «Εκκλησιών»=αιρέσεων;
«και έρχεται ένας και μου λέει ''υπέγραψα Γέροντα! καλά έκανα που υπέγραψα; δεν ήξερα τι υπέγραψα! ο ίδιος δεν ήξερε γιατί υπόγραψε αλλά αυτοί που μαζέψανε τις υπογραφές αισθάνονται χαρούμενοι ότι κάνανε έργο Θεού! επειδή εξαπατάνε απλούς ανθρώπους!»
Δεν μας λέγει ότι προβληματικός ήταν αυτός που δεν ήξερε τι υπέγραψε, αλλά οι άλλοι που «εξαπατούν» έχουν το πρόβλημα!!! Και η κατάκριση συνεχίζεται ακάθεκτη!!!! Εξαπατούν; Δηλαδή ο π. Γ. Μεταλληνός, που ο π. Νίκωνας τον δέχεται, και είναι πρωτοστάτης της Σύναξης Κληρικών και Μοναχών η οποία μαζεύει τις υπογραφές, εξαπατά και αυτός τον κόσμο;
«Και δεν τους εξαπατάμε. Τους μιλήσαμε, τους εξηγήσαμε. Τι εξήγησες; αυτός τι κατάλαβε; που δεν είναι θεολόγος! που δεν είναι η δουλειά του να τα ξέρει αυτά!που δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με αυτά! Εδώ εγώ δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ!»
Το ''μαζεύει'' λίγο τώρα ο π. Νίκωνας (για τα περί εξαπατήσεως) και μας λέγει τι κατάλαβε ή δεν κατάλαβε ο τάδε!! Πρόβλημά του λοιπόν! Ας μην υπέγραφε! Επίσης ''δουλειά'' ονομάζεται η ασχολία με την Ορθόδοξη θεολογία της Εκκλησίας; Εμείς νομίζαμε ότι κάθε Ορθόδοξος θα έπρεπε να γνωρίζει! Μάλλον πάλι λάθος κάναμε! Εσείς Γέροντα αν δεν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε τότε καλό θα είναι να μην κάνετε κηρύγματα στο μανχάιμ περί Πατριάρχου και Οικουμενισμού!!! Σιωπή δεν ζητήσατε από τον ''ταλαίπωρο παπά''; Τουλάχιστον αυτός ασχολείται με αυτά και έχει και πτυχίο!! Εσείς που δεν ασχολείστε τι κάνετε τέτοια κηρύγματα;
«Έγραψε ένας... π. Σάββας από την Μονή της Μεγίστης Λαύρας κάτι για τον Πατριάρχη και τον επέπληξε η κοινότητα. Και απαντάει αυτός ο π. Σάββας, το κοινοποίησε το γράμμα, γι΄ αυτό το είδα και εγώ, και είπε..... αυτός ο π. Σάββας μπορεί να ασχοληθεί με αυτά και να έχει και γνώμη. Θα κάτσω εγώ να ασχοληθώ με τα ταξίδια του Πατριάρχη, και τα ραντεβού του Πατριάρχη, και με ποιούς συναντιέται ο Πατριάρχης; δεν έχουμε θεολόγους και Αρχιμανδρίτες να ασχοληθούν με αυτά; εγώ θα ασχοληθώ; εγώ και δεν ξέρω, θα ξέρει η νοικοκυρά; θα ξέρει ο μανάβης; και όμως ξεσηκώνουν τον απλό κόσμο εναντίον του Πατριάρχη και αισθάνονται ότι κάνουν έργο Χριστού και ότι υπερασπίζονται την Ορθοδοξία! Και δεν καταλαβαίνουν ότι αν δεν ξέρεις τι λές για την Ορθοδοξία ντροπιάζεις την Ορθοδοξία!»
Μα δεν σας λέγει κανένας πάτερ μου να ασχοληθείτε με το ζόρι! Καθίστε στο κελί σας! Εμείς σας λέγουμε ότι εφ΄ όσον δεν ασχολείστε, να μην κάνετε και κηρύγματα υπέρ του Οικουμενισμού και των Οικουμενιστών!!!
Επίσης δεν καταλάβαμε το γιατί ο π. Σάββας έχει το δικαίωμα να ασχολείται, αλλά ο ''ταλαίπωρος παπάς'' από την Θεσσαλονίκη, αν και θεολόγος, δεν έχει το δικαίωμα!
Επίσης πάλι ένα είναι σίγουρο πάτερ! Αν ένας μανάβης και μία νοικοκυρά καταφέρνουν να ξεσηκώνουν τον κόσμο, τότε μήπως αυτό θυμίζει λιγάκι και κάποιους απλοϊκούς ψαράδες που ξεσήκωσαν ολόκληρη την Οικουμένη; πλανεμένους τους έλεγαν και αυτούς, και όλοι την εποχή εκείνη ερωτούσαν το πως γνωρίζουν και λέγουν αυτά που λέγουν! Νομίζουμε ότι ξέρετε για ποιούς ομιλούμε..... !!
 «Ευτυχώς μόνο το δικό του ποίμνιο επηρεάζει (εννοεί τον παπά) και δυστυχώς επηρεάζει. Γιατί χαίρονται αυτοί που ακούνε ότι πετιέται λάσπη σε κάποιον! Αισθάνονται λίγο καλύτεροι! Ο νάνος που έχουμε μέσα μας, που χαίρεται όταν κόβουμε τα κεφάλια των γύρω του γιατί δεν έχει δικό του ανάστημα! Υπάρχουν τέτοιοι νάνοι μέσα μας!»
Σε τι το επηρεάζει; Ο π. Σάββας δεν το επηρεάζει με όσα γράφει και λέγει; μόνο ο ''ταλαίπωρος'' παπάς επηρεάζει;
Οι άλλοι πετούν λάσπη ενώ ο πάτερ Νίκων κάθεται με τα χέρια σταυρωμένα όπως βλέπετε!!
«Εγώ δεν έχω χρόνο ούτε σάιτ να κοιτάω, ούτε καν τις βρισιές που μου λένε δεν έχω μάθει. Από άλλους τα μαθαίνω, από κόσμο που έχει σκανδαλισθεί.»
Μας πείσατε!!!
«Αυτός ο πατήρ που σας είπα πιο μπροστά (εννοεί τον π. Σάββα), είναι αγιορείτης, φαίνεται να είναι μόνος του, μπορεί να μην έχει συνοδεία και ασχολείται με τον Πατριάρχη, παρακολουθεί τον Πατριάρχη, παρακολουθεί τι κάνει ο Πατριάρχης. Αυτός μπορεί να έχει γνώμη, ο κόσμος που δεν παρακολουθεί τον Πατριάρχη, εγώ που δεν παρακολουθώ τον Πατριάρχη, τα ραντεβού και τα πέρα δώθε του Πατριάρχη πως θα έχω γνώμη;»
Ε μην έχετε λοιπόν!! Αλλά στο μανχάιμ άλλα είδαμε.....Αλλά ποιός του είπε του π. Νίκωνα ότι ο κόσμος δεν παρακολουθεί τι κάνει ο Πατριάρχης; Μα καλά, δεχθήκαμε όλους τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς περί μανάβηδων, νταλικέρηδων κ.λπ. αλλά να μας θεωρεί και βλάκες τότε......
«Εμείς είμαστε το πρόβλημα, ούτε ο Πατριάρχης, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος. Και χωρίς τον Πατριάρχη με την αδιαφορία που έχουμε με την αμέλεια που έχουμε κατά διαβόλου θα πηγαίναμε! Και άγιος να γίνει ο Πατριάρχης εγώ δεν θα σωθώ»
Πάτερ μου, πείτε και κανέναν καλό λόγο και για εμάς!! Όλο για τον Πατριάρχη λέτε μόνο καλούς λόγους! Εμείς είμαστε μανάβηδες, νταλικέρηδες, νοικοκυρές, αγράμματοι, βλάκες αλλά μας στέλνετε και από τώρα στην κόλαση!!! Ε ήμαρτον!!!
«Εχω μείνει με το στόμα ανοιχτό! φταίει ο άνθρωπος που λέγαμε πιο μπροστά; όταν παίρνει τα λεφτά σας; καλά κάνει και να σας τα πάρει! όταν δεχόσαστε τέτοια κομμάτια!»
Μα για ποιόν ομιλεί; Δυστυχώς δεν μπορούμε να καταλάβουμε από το βίντεο ποιόν εννοεί.
«Ο παπανικόλας αυτός που λέω της Θεσσαλονίκης είναι ακόμα πιο επικίνδυνος, γιατί σε παραπέμπει στην ομιλία μου ξέροντας ότι θα προτιμήσεις να ακούσεις την κρίση του και εκεί που καταστάλαξε αυτός και είναι πέντε λεπτά, παρά να κάτσεις να ακούσεις μια συζήτηση που είναι μιάμισις ώρας! Γι΄ αυτό είναι πιο επικίνδυνος από αυτόν που αποσπάει ένα κομμάτι. Σου δίνει την ψευδαίσθηση ότι είναι σωστό αυτό που λέει! δεν θα κάτσει να ακούσω σου λέει ο άλλος μιάμιση ώρα συζήτηση-κουβέντα! Θα εμπιστευτεί αυτό που του λέω! και  αυτό είναι πιο επικίνδυνο!»
Α! να ποιός είναι ο ''ταλαίπωρος'' παπάς επιτέλους!!! Ε λοιπόν π. Νίκωνα εμείς δεν θα βάλουμε το βίντεο (δεν θα παραπέμψουμε) που σχολιάζουμε σήμερα δια να μην νομίζετε ότι είμαστε τόσο επικίνδυνοι όπως ο παπάς! Θα γίνουμε λιγότερο επικίνδυνοι!
Η φαντασία πάντως ''καλπάζει''!!
Αυτή ήταν η ομιλία του π. Νίκωνα αγαπητοί φίλοι και φίλες! Διδαχθήκαμε το πνεύμα της αληθινής αγάπης όταν ο άλλος σε κατηγορεί, αλλά και τον τρόπο αντιμετωπίσεως αυτού που σε κατηγορεί (όπως ο π. Νίκωνας τον ''ταλαίπωρο παπά'')
Εμείς πάντως θα ακολουθήσουμε αυτήν την τακτική αντιμέτωπισης αντιφρονούντων (όπως του π. Νίκωνα),  η οποία μόνο εις την κόλαση δεν θα μας πάει!!!!

ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ (1ο ΜΕΡΟΣ) & (2ο ΜΕΡΟΣ)

31 σχόλια :

 1. Π. Νίκωνα ο πάτερ Νικόλαος Μανώλης σας έδωσε την ευκαιρία να μετανοήσετε και να κάνετε στροφή στην Ορθοδοξία μας, αλλά εσείς βάζετε τον εγωισμό σας και τον κατηγορείτε. Γιατί π. Νίκωνα, γιατί; Άδικα κατηγορείτε τον πάτερ Νικόλαο Μανώλη, να σας σώσει θελει.
  Εύχομαι ο καλός μας Θεός να σας φωτίσει και να μετανοήσετε πρωτού να είναι αργά!

  Κωνσταντίνος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνάμεν ΑΠΟΛΥΤΑ μέ τήν γνῶμη σας κ. Κων/ῖνε.

   Θά σημειώσω ἐτοῦτον τόν Πατρολογικόν λόγον μέ ἀποδείξεις πρός προβληματισμόν τῶν χαζοχριστιανῶν πού ὑπερασπίζονται τίς ἀνοησίες καί φαιδρές κακοδοξίες τοῦ Γέροντος Νίκωνος:

   «πᾶς ὁ λέγων παρὰ τὰ διατεταγμένα κἄν ἀξιόπιστος ἦ, κἄν νηστευτής, κἄν παρθενεύη, κἄν σημεῖα ποιῆ, κἄν προφητεύη, λύκος σοι φαινέσθω, ἐν προβάτου δορᾶ προβάτων φθορὰν κατεργάζεται. Εἴμεθα μαθηταὶ Παύλου καὶ Πέτρου; Γινώμεθα γνήσιοι παῖδες, ἀλλὰ μὴ νόθοι. Προσέχετε ἀπὸ τῶν αἱρετικῶν. Αὐτοὶ εἶνε κύνες, λαθροδάκναι (δαγκάνουν χωρὶς νὰ φωνάζουν), ὄφεις συρόμενοι, δράκοντες, βασιλίσκοι, σκορπιοί, ἀνθρωπόμιμοι πίθηκοι». (Ἁγίου Ἰγνατίου τοῦ Θεοφόρου)

   Δηλαδή ὁ πατριάρχης καί Γέρων Νίκων κατά τήν προσωπικήν ἄποψιν μας: εἶναι πανούργοι κερκοπίθηκοι (λέξις κατά τόν Μέγα Γρηγόριο τόν Θεολόγον!)

   Ὅλως παραδόξως τά ἴδια ἀκριβῶς μᾶς διδάσκει καί ὁ ἅγιος Ἰγνάτιος ὁ Θεοφόρος!

   Ὁ Γέρων Νίκων ἤ καί ὁ Γέρων Πατριάρχης τί μέρους τοῦ λόγου εἶναι συγκριτικά μέ τά πιό πάνω λεχθέντα τῶν Ἁγίων Ἐπισκόπων τῆς Ἐκκλησίας;

   Θεοφόροι ἤ Θεολόγοι;

   ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ, ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΟΥΡΓΩΝ ΨΕΥΔΟΪΕΡΕΩΝ ( ἤ ΚΕΡΚΟΠΙΘΗΚΩΝ), δεῖτε ἐδῶ: http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2016/01/blog-post_87.html

   ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΡΙΣΕΩΣ: Ὅταν ἔγραφαν αὐτά τά πράγματα οἱ Ἅγιοι δέν ἦτο ἀναγνωρισμένοι ἐπίσημα μέ τέτοιον τεράστιον κύρος, ὑπό τῆς Ἐκκλησίας, ὡς μεγάλοι Ἅγιοι, ἄρα ὁμιλούσαν ὅπως ἐμεῖς σήμερον σάν ἀπλοί ἐπίσκοποι τῆς Ἐκκλησίας. Ἦτο μήπως ὑβριστές ἐπειδή ἀποκαλοῦν μέ τέτοια φοβερά διακοσμητικά ἐπίθετα τούς παμπονηρούς συνεπισκόπους καί πανούργους κληρικούς συναδέλφους των; Τί λέτε ἀνόητοι ὀπαδοί;

   Διαγραφή
 2. Κρατει καλά Θεσσαλονικιε παπα μου,
  Παρακολουθησα ένα βίντεο γεμάτο επαίνους.
  Ο γέροντας έκανε αυτο ακριβώς που περιέγραψε πως κάνει ο διάβολος
  Για μένα που σχολιαζω, χωρίς πτυχίο θεολογίας ή πτυχίο αγιότητας σίγουρα τουλάχιστονθα με μμάλωνε.
  Λυπάμαι που από τα λόγια του κατάλαβα, εγώ ή αμαρτωλη-με πτυχίο αμαρτωλωτητος, ότι με έβγαλε εκτός εκκλησίας και τοποθέτησε τον εαυτό του εντός.
  Σκέψου πάπα μου, ο Κύριος σταυρώθηκε και για μένα αλλά ρασοφοροι σαν τον γέροντα Νίκωνα με βγάζουν απ έξω. Δεν γίνεται εγώ ή αμαρτωλή νοικοκυρά να αγωνιστώ για την αγία πίστη μας και για τη Μια Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία μας. Μόνο θεολόγοι αρχιμανδριτες και αρχιερείςππρέπει να το κάνουν.
  Μια αμαρτωλή νοικοκυρά που βλέπει ότι αυτοί που πρέπει να υπερασπισθούν την πίστη μας δεν το κάνουνκαι θθλίβεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η υποκειμενική εντύπωση και άποψή μου είναι πως ο γ. Νίκων δεν είναι οικουμενιστής, είναι χαμηλών τόνων και πνευματικός, έχει όμως μεγάλη αγωνία – και όχι άδικα – για την ενότητα της Εκκλησίας. Στην προσπάθειά του αυτή, κάνει τα εξής «χοντρά» λάθη: 1. Ο π. Νικόλαος δεν βρίζει και δεν τον βρίζει. Κάποιοι του έχουν μεταφέρει λάθος πληροφόρηση. Άλλωστε ο ίδιος λέγει ότι δεν έχει τον χρόνο να παρακολουθεί τα site. Πρέπει οπωσδήποτε να συναντηθεί διά ζώσης με τον π. Νικόλαο. 2. Ο νταλικέρης και η κουμπάρα που είναι αθεολόγητοι και δεν ζουν χριστιανικά, σαφώς και δεν πρέπει να εκφέρουν άποψη για τον κάθε Πατριάρχη. Θεολόγος όμως πραγματικός κατά το ορθόδοξον είναι ο θεόπτης άγιος που μεταφέρει με τη γλώσσα της εποχής του δι’ αποκαλύψεως άρρητα νοήματα, και από αυτούς καθόλου δεν αποκλείονται και οι μανάβηδες και οι νοικοκυρές και οι τσαγκάρηδες κλπ. Στην Ορθοδοξία, πάμπολλα παρόμοια παραδείγματα. 3. Αφού με τον π. Γ. Μεταλληνό, τον σεβασμιότατο Ιερόθεο και τον Πειραιώς δεν έχει κανένα πρόβλημα ως «αντίδοτο» στις κουμπάρες και τους νταλικέρηδες, ας διαβάσει τα λέγόμενά τους – εφόσον δεν παρακολουθεί, και καλά κάνει, το διαδίκτυο - για τον Οικουμενισμό κι ας πει κατόπιν σε τι διαφέρουν από τα λεγόμενα του θεσσαλονικιού παπά, που είναι και πτυχιούχος θεολόγος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ευγε πατερ Νικωνα!!!μεστη επιχειρηματων αδιασειστων η τοποθετηση σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΚΡΙΜΑ,ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ.ΤΟΣΗ ΣΥΓΚΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΠ΄ ΑΥΤΟΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Γεροντα Νικωνα Χριστος Ανεστη!Λιγα λογια για την τοποθετηση σας απεναντι στον σχολιασμο της ομιλιας στο Μανχαιμ της Γερμανιας απο τον π.Νικολαο Μανωλη.1.αυτος ο παπας ενεργει και σχολιαζει μετα απο ευλογια που εξασφαλιζει απο τον πνευματικο του.Μηπως σας ενδιαφερει αυτο η το προσπερνατε? αφου οπως αναφερετε στην ομιλια σας στο Μανχαιμ πρεπει ο υποτακτικος να κανει ¨¨υπακο稨 στον γεροντα του.η μηπως ειναι πλανεμενος και ο πνευματικος του π.ΝΙΚΟΛΑΟΥ?2.Η απαντηση του π.Νικολαου δεν ειναι 5 λεπτα αλλα στοιχειοθετημενα αναφερεται σε αυτην την ιδια την τοποθετηση σας στο Μανχαιμ επι 65 λεπτα!!3.Ποιος βεβαιωνει οτι ταχα απομακρυνονται απο τα μυστηρια της εκκλησιας οσοι σχολιαζουν η παρακολουθουν τετοιες ομιλιες περι αντιοικουμενισμου?4.Απο που προκυπτει οτι ο παπας υβριζει?υπαρχει εστω ενας υπαινιγμος υβριστικης διαθεσης στο σχολιασμο του π.Νικολαου?5.Πως θα αποφασισει σωστα ο λαος του Θεου για τις κινησεις των εκπροσωπων του αν πρωτα δεν ενημερωθει σχετικα?6.Επιτρεπεται η απαγορευεται ενας μαναβης να διαθετει ορθοδοξο φρονημα μεγαλυτερο κι απο εναν θεολογο η αρχιμανδριτη και να εκφρασει την αντιθεση του δημοσια κι αν χρειαστει να ελεγξει ακομη και τον ιδιο τον Πατριαρχη?Θα μιλαει ο ιδιος η η φωνη του θεου ¨¨εν πευματι αγιω¨¨?κι αν δεν μιλησουν ποτε οι θεολογοι και οι αρχιμανδριτες κανεις δεν θα αντισταθει?7.Που εδραζεται η υποκειμενικη σας κριση περι υπερηφανιας του π.Νικολαου και που υποβοσκει κατα την γνωμη σας η πλανη μεσα στην οποια βρισκεται?δικαιολογειται η θεση του μεσα απο γνησιο ορθοδοξο βιωμα η αποκλειεται να το διαθετει? απαντηστε παρακαλω με επιχειρηματα!8.ευχαριστω δημοσια για τον επισης αστηρικτο χαρακτηρισμο σας οτι δεν σκεφτομαι αλλα απλως αποτελω φερεφωνο της αποψης του πνευματικου μου που ειναι και διαβολος με ρασο.Λιγοτερη αμετροεπεια δεν θα εβλαπτε κατα τη γνωμη μου.9.Πως προκυπτει οτι θελει να στρεψει τον κοσμο εναντιον σας και οτι συγχρονως δεν σπρωχνει τα παιδια του στα μυστηρια της εκκλησιας?Καθενας κρινεται απο τις δημοσιες αποψεις του,εκτος αν πρεπει να παραμενετε στο απυροβλητο.10.Μεσω της ταπεινωσης που ο καθενας οφειλει να καλλιεργει,της συμμετοχης στη μυστηριακη ζωη και της εξαγορευσης των λογισμων στον πνευματικο του θα διακρινει καποιος το καλο απο το κακο νομιζω.11.Θα ηθελα επισης να οριοθετησουμε τι σημαινει ταπεινος και τι υπερηφανος.Ταπεινος ειναι αυτος που βαζει φερμουαρ στο στομα ασχετα με το τι διαδραματιζεται τριγυρω του συμμετεχοντας στα μυστηρια και υπερηφανος αυτος που αλλοιωνεται απο αντικειμενικες υπερβασεις των εσκαμμενων της πιστης μας οπως την παρεδωσαν οι Πατερες μας?12.Παρακαλω να ξεκαθαρισετε που παρατηρειται διαστρεβλωση των θεσεων σας απο τον π.Νικολαο.13.Το ¨¨πιστευε και μη ερευνᨨαγαπητε συνομιλητη του γ.Νικωνα ειναι λαθος νομιζω.Αναφερεται στην παπικη κοινοτητα και οχι στην ορθοδοξη εκκλησια βαση της οποιας ειναι το ¨¨ερευνατε τας γραφας¨¨14.Η σιωπη νομιζω παντα σημαινει αποδοχη γιατι αν σιωπας ενω γνωριζεις οτι εισαι αγραμματος μαλλον πρεπει να ενημερωθεις αν οχι και να ενημερωσεις.15.Τον παπα τον γνωριζουν πολλοι εδω και χρονια αλλα προφανως εσεις ενημερωθηκατε τωρα για την δραση του.16.Ειναι δειγμα ταπεινωσης αυτο που λετε οτι τωρα εγινε γνωστος που σχοληθηκε μαζι σας ενω πριν τον γνωριζαν μολις 100?Πιστεψτε με ασχολουνται παρα πολλοι μαζι του.17.Αυτος που υπογραφει χωρις να ξερει που βαζει την υπογραφη του μαλλον εχει το προβλημα κι οχι αυτοι που δηθεν τον εξαπατησαν.18.Ποιος υποστηριξε οτι με αμελεια αντιμετοπιζοντας την πνευματικη ζωη εχει να κερδισει κατι?Παντως αν ο Πατριαρχης ειναι αγιος σιγουρα θα αποτελει φωτεινο παραδειγμα με τη ζωη και τις πραξεις του παρασυροντας πολλους στον δρομο του.19.Ο π.Νικολαος παραπεμπει στην ομιλια σας γιατι απλουστατα αυτο ειναι το ορθο και το τιμιο σε μια αντιπαραθεση.Τα υπολοιπα ειναι δικη σας υποθεση εργασιας πιστευω.Με πολυ αγαπη ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. https://www.youtube.com/watch?v=lyO_CB0u-Xs

  MHTROP. FLORINHS AYGOYST. KANTIOTOY POIO TO GNORISMA TOY ORTHODOXOY DESPOTH KAI PAPA.mp4 ιδιαιτερα (1 45-4 50)

  Προσωπικα δεν γουσταρω να φιλαω χερια παπαδων. Γυρναει το μυαλο μου. Για ενα πραγμα ομως λυπαμαι βαθυτατα. Που δεν προλαβα να ασπαστω οχι τα χερια αλλα και τα ποδια αυτου ανθρωπου. Ευχομαι απο βαθους καρδίας ο παναγαθος Θεος-ο Κυριος ημων Ιησους Χριστος-να τοποθετησει τον πατερ Αυγουστινο Καντιωτη οσο πιο ψηλα και οσο πιο κοντα Του γινεται στην Βασιλεια των Ουρανων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ντροπή στον π.Νικονα που τόση ώρα ασχολείται με έναν καταξιωμένο λευιτη,σχολιαζοντας αρνητικά,για να μην πω υβριστικά,χωρις να τον γνωρίζει ή να έχει ακούσει τα ελεγκτικά σχόλιά του , που δεν ήταν πέντε λεπτά αλλά πάνω από ώρα,ακουγοντας τα από σκανδαλισμους ......νταληκερηδων,ταξιτζηδων και κουμπάρων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Δυστυχώς ο π. Νίκων μάλλον το έχει καβαλήσει το καλάμι από τον πολύ κόσμο που τον ακούει και τον πείραξε που κάποιος επιτέλους τον τον ξεμπρόστιασε. Αυτά που λέει περί ταπείνωσης ας τα εφαρμόσει πρώτα αυτός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ντροπή στον π.Νικονα που τόση ώρα ασχολείται με έναν καταξιωμένο λευιτη,σχολιαζοντας αρνητικά,για να μην πω υβριστικά,χωρις να τον γνωρίζει ή να έχει ακούσει τα ελεγκτικά σχόλιά του , που δεν ήταν πέντε λεπτά αλλά πάνω από ώρα,ακουγοντας τα από σκανδαλισμους ......νταληκερηδων,ταξιτζηδων και κουμπάρων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Τιμή μου και καμάρι μου που είμαι Ορθόδοξη ελληνίδα νοικοκυρά και λέω όχι στον οικουμενισμό..Επίσης είμαι περήφανη και δοξάζω τον Θεό που έχω πνευματικό τον Πατέρα Νικόλαο Μανώλη.Εγώ δεν ντρέπομαι να λέω το όνομα του πνευματικού μου.Έχει όνομα,ήθος και ομολογιακό πνεύμα.Είναι του Χριστού και όχι του οικουμενισμού.ΕΛΕΝΗ ΚΑΜΠΟΥΡΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Εχουν πολύ θεολογικο βαθος τα λογια του Γεροντος Νικονος,ντελιριουμ εχει πιασει τους οικουμενιστας και μιλουν σαν μεθυσμένοι,νομιζουν ότι με τις ασυναρτισιες που λενε μπορουν να πεισουν το ποιμνιο και με τις απειλες ,τις φοβερες και τις υβρεις μπορουν να καθηλοσουν το ποιμνιο να αρνηθη τη Αληθεια και να ακολουθησει τις πλανες των οικουμενιστων και να εχει εμπιστοσυνη στους μυθους τους.
  Νομιζω ότι ο Γερων Νικων και οι οικουμενισται υποτιμουν τι νοημοσυνη του ποιμνίου και νομιζουν ότι τρωει κουτοχορτο,επειδη σεβεται την ιεροσυνη ,νομιζουν ότι θα καταπιει και τις πλενες τους ,γελιουντε οικτρα.
  Αν καταδικαστει ο οικουμενισμος σαν παναιρεσι,αν και ενεργηται παναιρεσι το πιστο πομνιο θα τους εγκαταλειψει ,ουτε οι υβρεις και ουτε οι απειλες δεν θα το κρατεισουν κοντα τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΝΤΡΟΠΗ καί ΑΙΣΧΟΣ...
  Είναι πνεύμα "ορθόδοξο" αυτό?
  γεμάτο εμπάθεια,υπερηφάνια καί ειρωνία?
  π.Ν.Μανώλη,είσαι σέ έκ δεξιών ΠΛΑΝΗ....
  ταπεινώσου καί σύνελθε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσύ να συνέλθεις καλύτερα! Αν έχεις τα κότσια τόλμα να ανασκευάσεις αυτά που λέει ο παπα-Νικόλας!

   Διαγραφή
  2. ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΟΔΟΞΙΑ.ΤΑΠΕΙΝΩΣΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ!ΑΜΑΡΤΩΛΕ Ε ΑΡΜΑΤΩΛΕ-ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

   Διαγραφή
  3. ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΠΡΙΝ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΑΡΘΡΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙ ΜΙΛΑΕΙ,ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ....

   Διαγραφή
  4. ΤΟ: "ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ" ΔΕΝ ΤΟ ΕΜΑΘΕ Ο ΠΑΠΑ-ΝΙΚΩΝΑΣ ;ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ.ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΦΕΡΡΑΡΑΣ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ Ο ΛΑΟΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΙΣΜΟ.

   Διαγραφή
 14. Ένα έπρεπε να πεις π.Νικω είμαι οικουμενιστης.Γιατι δεν το λες να τελειώνουμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. π.Νικωνα σε συνεχεια των προηγουμενων θελω να πω και το εξης---Η εκκλησια σιγουρα ντροπιαζεται απο ¨¨ευσεβεις χριστιανους¨¨που χωρις διακριση σκανδαλιζουν με το κακο τους παραδειγμα τους αλλους χωρις αυτο να σημαινει οτι ο π.Νικολαος εμπιπτει σε αυτη την κατηγορια.Για αυτους βεβαια τους ανθρωπους που σκανδαλιζονται παντα διατηρειται η προνοια του Θεου που φυσικα εχει τον τροπο του να δινει ευκαιριες. Ομως η εκκλησια που βρισκεται στον ουρανο σιγουρα ντροπιαζεται απειρα απο εκεινους που διαπιστωνουν οικουμενιστικα ολισθηματα-εκτος αν εσεις δε συμφωνειτε με τον ορο-και το βουλωνουν επειδη αγνοουν η γνωριζουν και αποφευγουν να τοποθετηθουν για δικους τους λογους.Και στις 2 περιπωσεις ομως θα δωσουμε λογο.Την ευχη σας-ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Το Άγιο πνεύμα θεολογεί, οπότε και ο Μπακάλης μπορεί να θεολογήσει αν είναι άγιος. Οι απόστολοι ήταν αγράμματοι. Άγιος μπορεί να είναι και ο μανάβης και η νοικοκυρά. Χριστός Ανέστη !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ο πατηρ Νικων προσπαθησε με πολλα λογια να περιγραψη μια κατασταση. Θα μπορουσε να το κανη με 2 - 3 φρασεις.
  Μερικοι ανθρωποι αρεσκονται να δικαιωνουν τους εαυτους τους και να υποτιμουν τους αλλους. Επειδη συμμετεχουν στην Εκκλησια, μεταφερουν αυτη τη συνηθεια τους στον Εκκλησιαστικο χωρο, ("εμεις ειμαστε Ορθοδοξοι, εσεις οικουμενιστες, πλανεμενοι, κλπ).
  Το προβλημα δηλαδη ειναι το παθος της Κενοδοξιας, απο το οποιο ειναι δυσκολο να απαλλαγη κανεις, διοτι θεωρωντας τον εαυτο του "σωστο", δεν εχει λογο να μετανοηση !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Eιπα ειμαι ταπεινοςςςςς ταπεινοςςςςς αλλα αμα ανοιξω το στομα μου δεν σσσσαςςςςς ξεπλενει ουτε ο ποταμοςςςςςςςςς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Αμα βλεπς το κακο να γινεται δημοσια και δεν το ελεχεις ολλα σιωπας ολοι αγιο θα σε λενε και θα σου δινουν και τιμιτικες περγαμηνες και παρασημα αμα ομως πονας και αγωνιζεσαι και ελεγχεις τοτε δεξου τα βολια του διαολου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ευτυχως που υπαρχουν μερικοι ανθρωποι σαν τον π. Νικωνα, να λενε μερικες αληθειες, διαφορετικα η Εκκλησια μας θα ειχε καταντησει παραρτημα του Καντιωτισμου !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποιές αλήθειες;Της οκάς;

   Διαγραφή
 21. Οσοι υποστηριζουν και θελουν να μεινουν πιστοι στην Μια ,Αγια ,Καθολικη καο Αποστολικη Εκκλησια των Αγιων Αποστολων και των Αγιων Πατερων και δεν αποδεχοντε την αλοιωσι ,καταπατησι των δογμάτων και τους νεοτερισμούς των οικουμενιστων δεν εχουνε ταπεινωσι,δικαιωνουν τον εαυτο τους και υποτιμουν τους αλλους,επειδη πιστευουν ότι η ορθοδοξι Εκκλησια εχει την Αληθεια και μονο μεσα σαυτην υπαρχη σωτηρια,τι θα πρεπει να πιστεύουμε ότι σωτηρια υπαρχει στη διπλωματια και τα ιδιωτελοι σσυμφεροντα των οικουμενιστων,τοσο ηλιθιοι δεν ειμαστε,αλλου αυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Πατερ Νικωνα ειδαμε φωτογραφιες ο πατριαρχης να αγκαλιαζεται με τον παπα να εολογει ο παπας το ορθοδοξο εκκλησιασμα στα βιντεο να συμπροσευχεται να χαμογελαει μεχρι τα αυτια να σου ερχεται εμμετος οταν βλεπεις τον παπα να σκυβει το κεφαλι στον πατριαρχει να παρει την θωπεια ευλογια του και αλλα πολλα.Δηλαδη τι αλλο θελεις για πεισθεις?δεν καταλαβαινεις για που παμε , σε αρεσουν αυτα ?η επαναπαυεσαι στα καλα λογια που σου λενε οταν σε καλουν να κανεις ομιλιες σε επαινουν και μενεις ευχαριστημενος οπως εχουν τα πραγματα με τις ξεκαθαρες πλεον συμπροσευχες σε ναους του ςξωτερικου.Αμα δεν εχεις ενημερωσει να μην κατακρινεις και καταδικαζεις τους αλλους .Οι νταλικιερηδες και οι ταξιτζηδες και οι νοικοκυρες οπως απαξιωτικα αποκαλεις με οσους δεν συμφωνεις μπορει να εχουν αναμεσα τους και αγιους.Εχεις ακουσει απο την πεμπτουσια που την παραδεχεσαι ομιλιες καποιου ταξιτζη στην θεσσαλονικη (μιας ευλογημενης ψυχης).Υπαρχουν λες θεολογοι αγιοι επισκοποι αυτοι ας μιλησουν για την κοινωνια του παπα με τον πατριαρχη.Αυτοι μιλησαν ξεκαθαρα με παρρησια βαζοντας το κεφαλι τους στον τορβα κατω απο την πατριαρχικη σπαθα π Μεταλληνος ο Πειραιως Γορτυνος και αλλοι.Εκει που δεν διατρεχεις κανενα κινδυνο κανεις τον σκληρο (οι νταλικιερηδς οι ταξιτζηδες τα χαμινια....) για τους πιο δυνατους απο σενα κουβεντα.Γιατι τι εχεις να χασεις?Εκτος και αν πας για δεσποτης και κρατας υοδετερη σταση .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ἀντιρρήσεις κατά τῶν λεχθέντων τοῦ Γέροντος Νίκωνα δέν ἔχει μόνον ὁ Πρωτοπρεσβύτερος τῆς Θεσσαλονίκης παπαΝικόλας Μανώλης, ἀλλά ἔχει καί ὁ ὑπογράφων Κύπριος θεολογῶν πού σχετίστηκε εἰς τήν Κύπρον μέ τόν παπαΝίκωνα:

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2016
  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ, Ο ΓΕΡΩΝ ΝΙΚΩΝ ΝΕΟΣΚΗΤΙΩΤΗΣ ΜΕΤΕΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΑΡΙΣΤΟΝ ΦΕΡΕΦΩΝΟΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ. [ΜΕΡΟΣ Α΄] http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2016/02/blog-post_19.html

  ΣΆΒΒΑΤΟ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2016
  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ, ΟΙ ΠΛΑΝΕΣ, ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΙΚΩΝΑ [ΜΕΡΟΣ Β΄]
  http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2016/02/blog-post_32.html

  Ἀκόμα ἀναμένουμεν ὀρθά ξεκαθαρίσματα, μιᾶς καί ἔχετε ὀρθήν Ἡσυχαστικήν ζωήν, προφανῶς θά ἔχετε καί ὀρθή θεολογία. Ἀπομένει νά λάβουμεν καί ὀρθές ἀνάλογες ἀπαντήσεις σύμφωνα μέ τήν Εὐαγγελική Ἀρχή «παντί τῷ αἰτούντι δίδε ἀπολογίαν».

  Ὑγ. Δέν εἶμαι πνευματικόν παιδίν τοῦ πατρός Νικολάου οὔτε κἄν ἀξιώθηκα νά τόν ἐγνωρίσω. Συμφωνῶ ὅμως ΑΠΟΛΥΤΑ μέ τίς θεολογικές ἀντιρρήσεις του κατά τοῦ ἀγαπητοῦ Γέροντος καί γνώριμου μου π. Νίκωνα.

  Παναγιώτης Π. Νούνης (Θεολογῶν)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Μάθετε στην πράξη την Ορθόδοξη Εκκλησιολογία, ζείστε με Εκκλησιαστικό φρόνημα υπακοής στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία μας που είναι σώμα Χριστού και κανείς δεν μπορεί να υποκαταστήσει την Ιερά Σύνοδο των Ιεραρχών που διαθέτει και τα αρμόδια Συνοδικά Επισκοπικά Δικαστήρια για παραπτώματα Ιεραρχών,σύμφωνα με το Κανονικό Δίκαιο της Εκκλησίας μας. Οι Οικουμενικές Σύνοδοι καταδίκασαν τις αιρέσεις, καθήρεσαν και αφόρισαν τους αιρεσιάρχες και αναθεμάτισαν τις κακοδοξίες τους. Η δισχιλιόχρονη εκκλησιαστική μας ιστορία μας έχει αποδείξει ότι η Εκκλησία μας είναι καράβι που συνεχώς κλυδωνίζεται αλλά ουδέποτε καταποντίζεται διότι κυβερνήτης είναι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός που είναι η Κεφαλή του σώματος Του που είναι η Ορθόδοξος Χριστιανική Εκκλησία μας με την κανονική Αποστολική διαδοχή των ποιμένων μας. Εμείς οι ποιμενόμενοι ας αποκτήσουμε γνήσιο εκκλησιαστικό φρόνημα υπακοής και ταπεινώσεως, και ας μην γινόμαστε ιεροκατήγοροι και κριτές των Ποιμένων μας διότι στο τέλος θα καταλήξουμε Θεομάχοι. Δείτε το κατάντημα των παλαιοημερολογιτών που με τον μωρό επηρμένο ζήλο τους κατέληξαν εκτός Εκκλησίας. Ο Γέρων Νίκων το μόνο που θέλει να τονίσει είναι το εκκλησιαστικό φρόνημα που έχουμε ανάγκη όλοι οι πιστοί για την σωτηρία μας, διότι ουδείς βαπτισμένος Ορθόδοξος Χριστιανός σώζεται εκτός Εκκλησίας. Ας έχουμε στη μνήμη μας το παράδειγμα των παλαιοημερολογιτών και την απώλεια που οδηγούνται μόνοι τους, από την έπαρσή τους και τον μωρό ζήλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. στην μια ωρα που κραταει η καθε ομιλια του χριστιανου,τουλαχιστον τη μιση ωρα παραπέμπει τον κοσμο να εξομολογειται και να μην απομακρύνεται απο το πετραχήλι του παπα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com