Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016

Ντοκουμέντο: Η Αντιόχεια ποτέ δε συμφώνησε να γίνει η Αγία Σύνοδος!

antioxeias.jpg
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Πολύς θόρυβος έχει γίνει για την απουσία του Πατριαρχείου Αντιοχείας από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.
Η απουσία αυτή, προκάλεσε και την απουσία του Πατριαρχείου Μόσχας το οποίο, επέμενε ότι «ακόμη και ένας να λείπει πρέπει η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος να αναβληθεί».

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο επιμένουν: εφόσον όλοι συνυπέγραψαν για την πραγματοποίηση της Αγίας Συνόδου, έπρεπε να προσέλθουν και τώρα είναι έκθετοι.
Χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του Πατριαρχείου σε πρόσφατη συνέντευξή του, δήλωσε ότι και οι 14 Εκκλησίες είχαν υπογράψει!
Είχαν πράγματι υπογράψει όλες; Το romfea.gr αποκαλύπτει: ΟΧΙ δεν είχαν υπογράψει!
Το Πατριαρχείο Αντιοχείας από την πρώτη στιγμή είχε τις επιφυλάξεις του!
Ζητούσε να διευθετηθεί πρώτα ο Κανονισμός λειτουργίας της Συνόδου και η διαφορά με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για το Κατάρ και μετά, χωρίς διαφορές με την αδελφή Εκκλησία των Ιεροσολύμων, να μετείχαν στη Σύνοδο της Κρήτης.
«Ποτέ δεν υπογράψαμε ότι θα μετέχουμε. Ζητήσαμε να τακτοποιηθούν οι διαφορές μας και το Οικουμενικό Πατριαρχείο μας είπε να ξεκινούσαμε διάλογο μετά την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, κάτι που δε μπορούσαμε να συμφωνήσουμε.. Άρα όπως βλέπετε δεν υπήρξε ποτέ ομοφωνία, όποτε για πια ενότητα μιλάει ο Παναγιώτατος;» δήλωσε στη Romfea.gr εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αντιοχείας.
Στη φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα η Romfea.gr είναι ξεκάθαρο: ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης μέσω του Εκπροσώπου του, τον Ιανουάριο στη Γενεύη ποτέ δε συμφώνησε ότι θα συμμετέχει η Εκκλησία του στην Μεγάλη Σύνοδο.
Κι αυτή η απουσία έφερε και την απουσία των Ρώσων, όπως είχαν προειδοποιήσει, με αποτέλεσμα αυτή η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος, δυστυχώς, να έχει ηχηρές απουσίες.
Επίσης για δικούς τους λόγους, απουσιάζουν το Πατριαρχείο Γεωργίας και το Πατριαρχείο Βουλγαρίας.

4 σχόλια :

 1. Και σήμερα μπροστά στον Πατριάρχη Αντιοχείας έγινε τρομοκρατική ενέργεια και σκοτώθηκαν αρκετοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπροστά στον Συροϊακωβίτη Πατριάρχη όχι τον ορθόδοξο με τους οποίους οι ορθόδοξοι του Πατριαρχείου Αντιοχείας δεν έχουν κανένα πρόβλημα σε τίποτα. Ο αδελφός του Αντιοχείας βρισκόταν μαζί με συροϊακωβίτη επίσκοπο όταν απήχθησαν. Αυτά για όσους ζουν στο δικό τους φανταστικό κόσμο και κηρύττουν πως για λόγους αντιοικουμενισμού δεν πήγε ο Αντιοχείας στη Σύνοδο. Ούτε στη Μόσχα ούτε στη Συρία τους καίγεται καρφί τους ορθόδοξους για το δικό σας αντιοικουμενισμό.

   Διαγραφή
 2. Μπραβο, πολυ ωραιο αρθρο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ειναι τυχαιο το παρακατω γεγονος?
  Συρία: Απόπειρα δολοφονίας του Πατριάρχη Αντιοχείας
  Βομβιστής αυτοκτονίας προσπάθησε να σκοτώσει ιεράρχες σε χριστιανική εκδήλωση στην πόλη Καμισλί της Βόρειας Συρίας, στην περιοχή που οι Κούρδοι αποκαλούν Ροτζάβα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com