Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

Γιατί η Romfea.gr αποχωρεί από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο

"... η ενημέρωση δίνεται μόνο με το σταγονόμετρο και μέσα από επίσημα κανάλια της οργανωτικής επιτροπής. Φιλτραρισμένες φωτογραφίες και κείμενα λες και συνεδριάζει κάποια Λέσχη και δεν είναι δικαίωμα κάθε Ορθοδόξου να είναι ενήμερος για το τί συμβαίνει στο Κολυμπάρι Χανίων. Λες και έχουν συνεδριάσει οι ισχυροί του πλανήτη για το Παγκόσμιο Χρέος (και εκεί να καταλάβουμε και τα μέτρα ασφαλείας) και όχι Ορθόδοξοι πατέρες που θέλουν να δουν πως θα κινηθεί η Ορθοδοξία την επόμενη ημέρα. Πως θα μιλήσουν στις καρδιές των ορθόδοξων πιστών! Πως θα δείξουν ότι η Ορθοδοξία διαφέρει και είναι η Εκκλησία της αγάπης και της μαρτυρίας Χριστού και όχι ένα κλειστό κλαμπ ανθρώπων με δύναμη και επιρροή ..."


Όλα αυτά τα χρόνια η Romfea.gr υπήρξε σταθερός υποστηρικτής της πραγματοποίησης της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.
Καλύψαμε τις προσπάθειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου να γίνει μία Σύνοδος που θα σφραγίσει την ενότητα των Ορθοδόξων.
Αναδείξαμε, χωρίς επιρροές και συγκεκριμένες υποδείξεις όπως κάποιοι μας αποδίδουν για να μειώσουν τη δουλειά μας, τις διαφορές ανάμεσα στις Εκκλησίες.
Οι πρώτοι που καλύψαμε γεγονότα και αναδείξαμε ειδήσεις που κατέληξαν να γίνουν τα εμπόδια για να σπάσει το γυαλί ανάμεσα στους Ορθοδόξους.
Μέσα από τη Romfea.gr αποκαλύφθηκε η ρήξη ανάμεσα σε Ιεροσόλυμα και Αντιόχεια για το Κατάρ, η διαφωνία του Τσεχίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, οι διαφορές και οι διαφωνίες ανάμεσα στο Φανάρι και την Αντιόχεια, τη Ρωσία και την Αθήνα, είτε αφορούσαν τη Σύνοδο, είτε όχι.
Φιλοξενήσαμε όλες τις απόψεις, αποκαλύψαμε έγγραφα και δώσαμε βήμα σε όλους.
Για την ιστορία που εξελίσσεται σήμερα. Για το τώρα της Εκκλησίας.
Όχι για το πώς ήρθαν σε ρήξη ο Πάπας με τον Πατριάρχη στις Οικουμενικές Συνόδους που έγιναν προ αιώνων.
Δεν φιλτράραμε καμία είδηση και αρθρογράφησαν στις σελίδες μας όλοι όσοι τάχθηκαν υπέρ και κατά αυτού του σπουδαίου για την Ορθοδοξία γεγονότος.
Όμως λόγοι που θα εξηγήσουμε παρακάτω μας υποχρεώνουν να αποχωρήσουμε με σύσσωμη τη δημοσιογραφική ομάδα μας.
Πρώτον: τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ αυστηρά και δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης σε κανένα χώρο των εξελίξεων. Ακόμη και οι διαπιστευμένοι φωτογράφοι και δημοσιογράφοι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να… περιφέρονται με ένα καρτελάκι καμαρωτοί.
Οι μόνοι που έχουν πρόσβαση είναι οι επίσημοι φωτογράφοι των Προκαθημένων λες και οι υπόλοιποι βρισκόμαστε στην Κρήτη για δημόσιες σχέσεις.
Πώς μπορεί να καλυφθεί η εκδήλωση, το μέγα γεγονός; Με συγκεκριμένο υλικό που δίνεται επίσημα; Ποια πληροφόρηση μπορούμε να έχουμε;
Καλό θα είναι να κατανοήσουν πως δεν ήρθαμε στην Κρήτη για … παραθερισμό.
Ακόμη και Μητροπολίτες χωρίς το καρτελάκι τους και το εγκόλπιό τους δεν μπορούν να εισέλθουν σε έναν Ναό να ανάψουν ένα κεράκι. Για ποια δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότος μιλάμε λοιπόν;
Δεύτερον: η ενημέρωση δίνεται μόνο με το σταγονόμετρο και μέσα από επίσημα κανάλια της οργανωτικής επιτροπής.
Φιλτραρισμένες φωτογραφίες και κείμενα λες και συνεδριάζει κάποια Λέσχη και δεν είναι δικαίωμα κάθε Ορθοδόξου να είναι ενήμερος για το τί συμβαίνει στο Κολυμπάρι Χανίων.
Λες και έχουν συνεδριάσει οι ισχυροί του πλανήτη για το Παγκόσμιο Χρέος (και εκεί να καταλάβουμε και τα μέτρα ασφαλείας) και όχι Ορθόδοξοι πατέρες που θέλουν να δουν πως θα κινηθεί η Ορθοδοξία την επόμενη ημέρα.
Πως θα μιλήσουν στις καρδιές των ορθόδοξων πιστών! Πως θα δείξουν ότι η Ορθοδοξία διαφέρει και είναι η Εκκλησία της αγάπης και της μαρτυρίας Χριστού και όχι ένα κλειστό κλαμπ ανθρώπων με δύναμη και επιρροή…
Απογοητευμένοι λοιπόν αποχωρούμε γιατί δεν έχει και νόημα να παραμείνουμε στην Κρήτη.
Για την ενημέρωση του κοινού και μόνο η Romfea.gr θα φιλοξενεί τις επίσημες ανακοινώσεις που δίνονται από τους υπεύθυνους της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.
Αιμίλιος Πολυγένης
Διευθυντής
Romfea.gr

5 σχόλια :

 1. Τα όσα καταγγέλει ο διευθυντής του πρακτορείου εκκλησιαστικών ειδήσεων romfea.gr τυγχάνουν εξόχως σοβαρά και αποδομούν ακόμη περισσότερο στη συνείδηση του πιστού λαού καθώς και στην κοινή γνώμη γενικότερα την προβληματική "σύνοδο" του Κολυμπαρίου!
  Λ.Ν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Άργησαν λίγο αλλά το καταλάβανε .Ποτέ δεν είναι αργά .Όμως σημασία έχει να μην αρχίσουν πάλι από τις 26 Ιουνίου (τότε που η "σύνοδος" τελειώνει) να αποθεώνουν το Βαρθολομαίο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συγχαρητηρια στην romfea.gr
  Ευχομαι να παραμεινουν Ορθοδοξοι και αντι-οικουμενιστες μεχρι τελους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αγία και Μεγάλη σου λέει μετά.
  Δεν υπάρχει περίπτωση να κατέβει το Άγιο Πνεύμα εκεί μέσα.
  O Θεός μόνο ξέρει.
  Εμείς ας προσευχόμαστε o Μέγας Θεός μας να μας ενισχύει τη φλόγα της πίστης μας. Προσωπικά και στις οικογένειές μας. Έτσι θα γίνει ισχυρή η Εκκλησία μας. Έτσι θα μας φανερώσει και τους κατάλληλους ηγέτες της.
  Τάσος

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com