Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

Αρχ. Ιερώνυμος προς τη νέα τάξη πραγμάτων: Αυτές είναι 16 επιδιώξεις σας!

Την έκπληξη πολλών βουλευτών προκάλεσε ένας φάκελος που βρήκαν χθες το πρωί στις θυρίδες τους, στο Κοινοβούλιο. Αποστολέας ήταν ο «Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος». Ανοίγοντας το φάκελο οι βουλευτές έβρισκαν ένα βιβλίο και ένα φυλλάδιο. Το βιβλίο, που έγραψε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, έχει τίτλο «Η απάντηση της Εκκλησίας στα μυθεύματα του αντικληρικαλιστικού λαϊκισμού» και έρχεται σε απάντηση βιβλίου του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου.

Το φυλλάδιο είναι της Ιεράς Συνόδου και παραθέτει, αναλυτικά, το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας. Μόνο το 2015, 3.739 δομές Φιλανθρωπίας της Εκκλησίας της Ελλάδος δαπάνησαν 126.316.801,73 ευρώ.
Με την κίνησή του αυτή, θα πρέπει να είναι σαφές ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν απαντά απλώς σε ένα βιβλίο με τις απόψεις του οποίου δεν συμφωνεί. Βρίσκει την ευκαιρία να εκθέσει τις θέσεις της Εκκλησίας στο θέμα των σχέσεών της με την Πολιτεία, και μάλιστα να τις κοινοποιήσει στα μέλη του Κοινοβουλίου.
«Επιχειρείται», σημειώνει στον πρόλογο του 86σέλιδου βιβλίου, «ο λεγόμενος χωρισμός ‘Κράτους και Εκκλησίας’, όταν στην πραγματικότητα αυτό λειτουργεί ως διαχωρισμός ‘Έθνους και Εκκλησίας’ που προσβάλλει την ίδια την αυτοσυνειδησία του Έθνους και της Πατρίδος μας».
Και παραθέτει στη συνέχεια τις 16 «απώτερες επιδιώξεις», όπως τις αναφέρει, των αντιπάλων της Εκκλησίας:
-Η μη ανάρτηση θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιες υπηρεσίες.
-Η κατάργηση της υποχρεωτικής προσευχής.
-Η δημιουργία ενός ‘θρησκευτικού νομικού προσώπου ως μοναδικού φορέα της συλλογικής θρησκευτικής δράσης’.
-Η κατάργηση της φορολογικής απαλλαγής των θρησκευτικών κοινοτήτων.
-Η μετατροπή της Εκκλησίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και των εξαρτώμενων από αυτήν νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, η εξομοίωσή τους δηλαδή, γράφει ο κ. Ιερώνυμος «με τις ποδοσφαιρικές ομάδες, τους συλλόγους κ.λ.π.».
-Η κατάργηση του Γραφείου της Ναοδομίας.
-Η σταδιακή μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών από ομολογιακό σε θρησκειολογικό.
-Η ιδιωτικοποίηση της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης.
-Η κατάργηση του Θρησκευτικού Όρκου.
-Η μη συμμετοχή θρησκευτικών λειτουργών σε ορκωμοσίες, που πραγματοποιούνται σε δημόσιες αρχές και υπηρεσίες.
-Η καθιέρωση του πολιτικού γάμου ως υποχρεωτικού.
-Η κατάργηση της αναγραφής του θρησκεύματος σε δημόσια έγγραφα, τίτλους σπουδών ή βεβαιώσεις δημόσιας αρχής.
-Η δημιουργία διακεκριμένου χώρου πένθους και αποχαιρετισμού για την καύση των νεκρών.
-Η μετονομασία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων σε Υπουργείο Παιδείας με την ταυτόχρονη κατάργηση της Γενικής Γραμματείας και της Γενικής Διεύθυνησης Θρησκευμάτων.
-Η κατάργηση των οργανικών θέσεων ιερέων, και των αντίστοιχων υπηρεσιακών μονάδων στις ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας και τα σωφρονιστήρια.
-Η κατάργηση ή τροποποίηση διατάξεων που ισχύουν σήμερα, π.χ. του νόμου 590/1977 (που είναι ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Ελλάδος) και άλλων νόμων.

3 σχόλια :

  1. Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, λησμόνησε να αναφέρει ΚΑΙ τον δαιμονοκίνητο Οικουμενισμό, ο οποίος Οικουμενισμός χρησιμεύει στη σταδιακή (με διαδοχικά βήματα) δημιουργία της δαιμονικής Πανθρησκείας και τελικά της Παγκόσμιας δικτατορικής κυβέρνησης (του Αντιχρίστου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, αλλά στο Κολυμπάρι υπέγραψε ωσάν Πάπας. "Σαν", είπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πλανωντες και πλανωμενοι, προκοψουσιν επι το χειρον... Φυλαχτειτε απο τους λυκοποιμενες, που την πονηρία την ονομαζουν διακριση και διαστρεφουν την αληθεια βλασφημωντας το Αγιο Πνευμα. Διδαχθειτε απο τον αγιο Αντωνιο πώς νικωνται ολες οι μηχανες του εχθρου: Mε την ΑΓΙΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com