Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016

Όταν οι "αλήτες", διδάσκουν ιστορία. Ανασκόπηση της πορείας Ελευθερίας - μνήμης Ισαάκ Σολωμού. Βερολίνο Λευκωσία 2016. Απλά επικό

Τη στιγμή που νεο"Έλληνες" (σε Ελλάδα και Κύπρο)
 • απολαμβάνουν καφέδες και μπάνια στις παραλίες,
 • μη έχοντας με τι να ασχοληθούν κυνηγούν pokemon στους δρόμους,
 • ταΐζουν λαθροεποίκους για να αισθανθούν φιλάνθρωποι,
 • μοιρολατρικά ασχολούνται μόνον με το πόσο θα περικοπεί η σύνταξη τους και πόσος θα είναι ο ΕΝΦΙΑ φέτος,
 • ξαπλωμένοι στον καναπέ τους διαβάζουν προφητείες, κάποιοι μηχανόβιοι, κάποιοι "αλήτες", έγραψαν και γράφουν ΙΣΤΟΡΙΑ.
Αφιέρωσαν ήδη 10 ημέρες για να μεταφέρουν με τις μοτοσικλέτες τους από το Βερολίνο μέχρι την Αθήνα (και σε λίγο και στην Κύπρο μέχρι το οδόφραγμα στην κατεχόμενη Λευκωσία) την μνήμη της θυσίας των εθνομαρτύρων μας Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού. Ως δάσκαλοι πάντα πιστεύαμε στους "άτακτους" μαθητές. Ξέρουμε ότι αν καταφέρεις να τους ευαισθητοποιήσεις, απογειώνονται, σε εκπλήσσουν. Κυριολεκτικά "γράφουν ιστορία". Πολύ σημαντικότερη από αυτή που γράφουν οι προβλέψιμοι "υπάκουοι" μαθητές.

Επιλέξαμε μερικά βίντεο και άφθονες φωτογραφίες να σας προβάλουμε από την όμορφη αυτή αγωνιστική δράση ενάντια στον ραγιαδισμό και την υποτέλεια, ενάντια στην αποδοχή του "τετελεσμένου".
Υψώνουμε κι εμείς την φωνή μας με τον ήχο των μοτοσικλετών, με τα ελληνόπουλα της Κύπρου. Φωνάζουμε κι εμείς και απαιτούμε:
 1. Να τιμωρηθούν επί τέλους, 20 χρόνια μετά,  οι δολοφόνοι των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού (Ερντογάν, δώσε μας τους δολοφόνους Ισαάκ και Σολωμού, για να πάρεις τους οκτώ !)
 2. Να αποχωρήσει επί τέλους ο τουρκικός στρατός κατοχής από την Κύπρο.
 3. ΔΕΝ ανεχόμαστε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, η μόνη, η τελευταία στον κόσμο, να είναι μοιρασμένη στα δυο
 4. Κύπρος ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Τα λόγια είναι περιττά. Αφήνουμε τις εικόνες και τα επικά βίντεο, τον καθαρό λόγο των διοργανωτών και τον ήχο από τις μηχανές να μιλήσουν.
Χαστούκι στον καθωσπρεπισμό όλων μας :

Η ευχή του πατέρα του Σολωμού

Στις 17 Ιουνίου αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού μετέβει στην οικεία του Σπύρου Σολωμού, πατέρα του Σολωμού Σολωμού, για να πάρει την ευχή του για την Πορεία Ελευθερίας – Road to Freedom Βερολίνο Λευκωσία 2016.
«Μακάρι και οι πολιτικοί μας να διδαχθούν από το παράδειγμα σας…»
Δείτε όλες τις δηλώσεις στο βίντεο εδώ.
Πορεία Μνήμης 2016 - 1η Μέρα - Βαρσοβία
2η μέρα: Πορεία Μνήμης 2016 - Βερολίνο
Πορεία Μνήμης 2016-
Αναχώρηση από Πράγα για Βουδαπέστη
Πορεία Μνήμης 2016 – 4η μέρα – Βουδαπέστη
Πορεία Μνήμης 2016- Βουδαπέστη
Πορεία Μνήμης 2016 – 5η μέρα – Βελιγράδι
Επόμενος σταθμός μετά την Ουγγαρία είναι η Σερβία και η πρωτεύουσά της, Βελιγράδι, όπου ο κόσμος μάς υποδέχθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό μαθαίνοντας ότι ερχόμαστε από την Κύπρο.
Το πρώτο μέρος που επισκεφθήκαμε ήταν ο Πύργος Nebojsa στις ακτές του Δούναβη, όπου φυλακίστηκε και, εν τέλει, στραγγαλίστηκε από τους Τούρκους ο Ρήγας Βελεστινλής (Φεραίος) και οι συναγωνιστές του το 1798. Το έργο του Ρήγα ήταν μεγάλης σημασίας για τον Ελληνισμό, αφού έβαλε τις βάσεις για τον ξεσηκωμό του 1821. Ιδιαίτερο συμβολισμό αποτελεί και η παρουσία ενός Κυπρίου στο πλευρό του Ρήγα, του Ιωάννη Καρατζά από τη Λευκωσία, γεγονός που καταδεικνύει τη συμμετοχή του κυπριακού ελληνισμού στους αγώνες του έθνους. Στη συνέχεια μεταβήκαμε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα, του πολιούχου αγίου της Σερβίας, όπου προσκυνήσαμε και προχωρήσαμε σε ενημέρωση των περαστικών για το Κυπριακό πρόβλημα και την προσπάθειά μας. Έχοντας ακόμα περισσότερο ανεβασμένο το ηθικό από την υποστήριξη των Σέρβων, αναχωρούμε για τη Σόφια. Η είσοδος στην Ελλάδα μας πλησιάζει.
Πορεία Μνήμης 2016 - 6η μέρα
 Σιδηρόκαστρο, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, εκδήλωση
Προτού αναχωρήσουμε από τη Σόφια επισκεφθήκαμε ένα άλλο σημαντικό θρησκευτικό μνημείο, τον ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι.
Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και περάσαμε σε ελληνικό έδαφος από τον Προμαχώνα. Εκεί μας υποδέχθηκαν Ελλαδίτες μοτοσικλετιστές και μας συνόδευσαν μέχρι το Σιδηρόκαστρο, όπου οι κάτοικοι μας επιφύλαξαν θερμή υποδοχή. Ακολούθως, παρουσία της συζύγου, των θυγατέρων και του εγγονού του, τελέστηκε επιμνημόσυνος δέηση στη μνήμη του Αντιστρατήγου Γεώργιου Κατσάνη, διοικητή της 33ης Μοίρας Καταδρομών, ο οποίος έπεσε ηρωικά στον Άγιο Ιλαρίωνα την 21 Ιουλίου 1974.
Μετά το Σιδηρόκαστρο φθάσαμε στις Σέρρες, όπου έγινε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αντισμηνάρχου Στέργιου Συμεωνίδη, ο οποίος ήταν μέλος του Νοράτλας το οποίο καταρρίφθηκε από φίλια πυρά κατά την τουρκική εισβολή.
Επόμενος σταθμός η Θεσσαλονίκη, η πρωτεύουσα της Μακεδονίας και η πόλη στην οποία ο Κυριάκος Μάτσης σπούδασε γεωπονία. Κύπριοι φοιτητές και επισκέπτες, αλλά και ντόπιοι, μας υποδέχθηκαν στον Λευκό Πύργο. Τέλος, αφού παρατέθηκε δημοσιογραφική διάσκεψη στο οίκημα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, έλαβε χώρα εκδήλωση στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, με ομιλητή τον καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Θεοφάνη Μαλκίδη. Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώθηκαν και οι αντικατοχικές μας εκδηλώσεις για τη θλιβερή επέτειο της τουρκικής εισβολής. Μετά το προσκύνημα στην ιερή γη της Μακεδονίας, συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας για Βόλο-Πορταριά.
Θεσσαλονίκη,
Μνημείο Παύλου Μελά
7η μέρα:  Πορεία Μνήμης 2016
Επίσκεψη στον τάφο του π.Παϊσίου (Σουρωτή Θεσσαλονίκης)
Βόλος- Πορταριά- Εκδήλωση
8η μέρα : Πορεία Μνήμης 2016 –
Θερμοπύλες, Αθήνα
9η μέρα: Πορεία Μνήμης 2016 -
Πρόεδρος Ελληνικής Δημοκρατίας
Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και την απαίτηση της Αναστασίας για σύλληψη και καταδίκη των δολοφόνων του πατέρα της και του Σολωμού Σολωμού. (σχόλιο: Μπορεί να θέλουν να δείξουν συμβολικά ότι επισκέπτονται τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας για να ζητήσουν το αυτονόητο, όμως για εμάς η συγκεκριμένη επίσκεψη ήταν μάλλον περιττή. Από κανέναν "Πρόεδρο Δημοκρατίας" (είτε Ελλάδος, είτε Κύπρου), δεν περιμένουμε να έρθει η δικαίωση και η λευτεριά).
10η μέρα: Πορεία Μνήμης 2016 -
Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη
και κλείνουμε με το υπέροχο βίντεο - κάλεσμα :
Πορεία από Βερολίνο Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ Σολωμού
Η πορεία Ελευθερίας, η ιστορία ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ,
Στην Κύπρο:
Έλα να την γράψεις ΚΙ ΕΣΥ.
Θα ΄ρθεις;;;
Επιμέλεια παρουσίασης
Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"
(Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το ιστολόγιο της
πρωτοβουλίας "Πορεία Ελευθερίας", "Μνήμη Ισαάκ Σολωμού"  εδώ,  
και από το αντίστοιχο group στο facebook, εδώ)
ΥΓ. Ζητούμε συγνώμη για τις φωτογραφίες που εμφανίζεται η "σημαία" σε λευκό πανί με την Κύπρο ζωγραφισμένη πορτοκαλί. Μια "σημαία" για την οποία δεν θυσιάστηκε ποτέ κανείς (δείτε εδώ). Για εμάς, υπάρχει μία μόνον "σημαία" της Κύπρου: Η γαλανόλευκη με τον σταυρό. 

3 σχόλια :

 1. Προτείνω ενθέρμως να διαβάσετε το επόμενο πολύ αξιόλογο βιβλίο του Αγίου Σέρβου Επισκόπου Νικολάου Βελιμίροβιτς, με τίτλο "Πόλεμος και Βίβλος", Εκδόσεις "Παρρησία".
  Το βιβλίο κυκλοφόρησε στα Ελληνικά, το έτος 2016.

  http://www.politeianet.gr/books/9789606961953-velimirovic-nikolaj-sveti-parrisia-polemos-kai-biblos-256178

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτή είναι η Ελλάδα, πάντα βγάζει ήρωες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο Θεός να δυναμώνει αυτούς τους ήρωες που βγάζει η Ελλάδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Ενδέχεται το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου

2) Υβριστικά ή προσβλητικά και εν γένει παράνομου περιεχομένου σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα αφαιρούνται

3) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.

4) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.

5) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com