Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Τα μεθεόρτια - Θλιβερές σκέψεις του Φώτη Κόντογλου [ΒΙΝΤΕΟ 2016]

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο [ΒΙΝΤΕΟ 2016]

Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης Ομ. καθηγητής Α.Π.Θ - Ι.N. Αγ. Αντωνίου Θεσσαλονίκης - Κυριακή 8 Μαΐου 2016 (10/5/2016) http://www.impantokratoros.gr/CF33CCDD.el.aspx

2 σχόλια :

  1. Σχετικά με τα μεθεόρτια της Συνόδου ας μας πει ο Π. Θ. Ζήσης η "Μεγάλη" Σύνοδος καταργεί ή όχι το σημείο στο Σύμβολο της Πίστεως "Εις μίαν, αγίαν, καθολικήν και αποστολικήν Εκκλησίαν" ; Και ποια είναι η Αγιοπατερική στάση απέναντι στην αίρεση; Είναι πλέον η εκκλησία της Ελλάδος επίσημα σε αίρεση ή όχι αποδεχόμενη τις αποφάσεις της "Μεγάλης" συνόδου; Νέτα σκέτα ας μας πει αν η αποτείχιση και η μη μνημόνευση αιρετικών Πατριαρχών, Αρχιερέων, μητροπολιτών είναι η στάση που θα πρέπει πλέον ως ορθόδοξοι να κρατήσουμε. Εμείς αγαπάμε την Εκκλησία του Χριστού και την Αλήθεια Του αλλά δεν θέλουμε να ακολουθούμε αιρέσεις και αιρετικούς. Θέλουμε μπροστά στο κριτήριο του Θεού να φωνάξουμε "ναι Άγιε μας Πατέρα είμαστε αμαρτωλοί αλλά φυλάξαμε και ακολουθήσαμε καθαρή την πίστη σε Σένα! Δεν ακολουθήσαμε ψεύτες και ψέματα που διαστρέβλωσαν την Αλήθεια Σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την ευχη σας π. Θεοδωρε Ζηση. Σας ευχαριστουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com