Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016

Καθηγητής Δημήτρης Τσελεγγίδης, Μολδαβία 29 Ιουνίου / 12 Ιουλίου, 2016

Διεθνής Θεολογική συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, σχετικά με το μέλλον της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μολδαβία , Ιούνιος 29/ 12 Ιουλίου, 2016(μτφ google)

3 σχόλια :

 1. Ευτυχώς που κάποιοι δεν κοιμούνται και εργάζονται ακάματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κύριε Καθηγητά με όλο τον σεβασμό μου για Σας θα διαφωνήσω στην εκτίμηση Σας, ότι είναι εξ αρχής Άκυρες οι αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης. Οι Αποφάσεις αυτές είναι Ακυρώσιμες για τους λόγους που και Σείς αναφέρετε και χρειάζεται Σύνοδος Ορθοδόξων Αρχιερέων και μάλιστα διευρυμένη να καταδικάσει την Σύνοδο αυτή και να ακυρώσει τις Αποφάσεις της, άλλωστε στην Εκκλησιαστική Ιστορία πάντοτε ανάλογες Σύνοδοι της Συνόδου της Κρήτης καταδικάζονταν κατόπιν από Ορθοδόξους Συνόδους. Επίσης εάν ένας αγωνιστής αποδεχθεί στην συνείδησή του ότι όλες οι αποφάσεις της Κρήτης είναι άκυρες, δηλαδή στην ουσία δεν υπάρχει πνευματικό πρόβλημα, τότε γιατί να αγωνισθεί; Τώρα που θα βρεθούν οι Ορθόδοξοι Επίσκοποι για να συγκροτηθεί η ζητούμενη Αντισύνοδος της Συνόδου της Κρήτης; Έχει ο Θεός, Εκείνος αγαπά και φροντίζει Την Εκκλησία Του, ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές σαν και αυτή, ίσως ζήσουμε στο μέλλον άλλο ένα θαύμα σαν τα θαύματα που έγιναν στο παρελθόν και φυλάχθηκε η Ορθοδοξία αμόλυντη και η Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία ασάλευτος στην Ορθόδοξη Ομολογία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και η μη συμμετοχή των τοπικών εκκλησιών, τότε πατριαρχείων, ἠταν σημαντικός λόγος ακυρώσεως αποφάσεων κακοδόξων συνόδων, πριν από την σύγκληση διορθωτικής συνόδου η οποία αποκαθιστούσε την αλήθεια. Η μη συμμετοχή στερούσε από οικουμενικότητα τις ψευδοσυνόδους και τις κακοδιδασκαλίες τους ακόμη και εάν είχαν ανγνωριστεί ως οικουμενικές. Κατόπιν συγκαλούνταν και επανορθωτική σύνοδος η οποία διεκήρυττε την ορθή πίστη, η μη συμμετοχή όμως ήταν ήδη ένας σημαντικότατος λόγος ο οποίος στερούσε κύρους την κακόδοξη σύνοδο. Στην σύνοδο της Κρήτης ίσως το μόνο ισχυρό εκκλησιολογικό και κανονικό επιχείρημα για έτη να είναι της μη συμμετοχής όλων των τοπικών ορθοδόξων εκκλησιών, το οποίο της στερεί πανορθοδόξου κύρους ήδη. Γι'άυτό και όλες αυτές οι μηχανορραφίες και οι ενορχηστρώσεις οι οποίες σταδιακά εκδιπλώνονται για να αποσπάσουν την σιωπηλή ή εκ των υστέρων αποδοχή όσων δεν συμμετείχαν, π.χ θέμα αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας. Τα πάντα όμως θα καταπέσουν και πάλι και θα γελοιοποιηθούν οι οικουμενιστές. Ότι έχουν επιτύχει μέχρι τώρα είναι να εξευτελίσουν τον ορθόδοξο εαυτό τους με τις υποχωρήσεις, γιατί δεν αντιλαμβάνονται οι σπιθαμιαίοι αυτοί ''οικουμενικοί φωστήρες'' ότι μάχονται την αλήθεια της εκκλησίας και των πατέρων της και τελικώς τον ίδιο τον Χριστό.

   Διαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com