Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

Στη Θεσσαλονίκη η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας

04-20152216802698.jpg
        Την απόλυτη αναγκαιότητα του διαθρησκειακού διαλόγου σήμερα «ώστε να μην βρει γόνιμο έδαφος ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης στέλνοντας μήνυμα ενότητας, αλληλοκατανόησης και συμφιλίωσης, από το βήμα της 23ης Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), η οποία πραγματοποιείται φέτος, στη Θεσσαλονίκη, (4-6/7), με τη συμμετοχή 120 βουλευτών από 25 χώρες.
Ο κ. Αμανατίδης, υπό την ιδιότητα του γενικού γραμματέα της ΔΣΟ,- του σημαντικού διακοινοβουλευτικού αυτού οργάνου που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Ελλάδας και της Ρωσίας το 1993 και ενώνει σήμερα πολλά από τα κοινοβούλια του ορθόδοξου χριστιανικού κόσμου- επισήμανε ότι «είναι απολύτως αναγκαίο να σταματήσουμε την αφαίρεση της ζωής αθώων ανθρώπων που ανήκουν σε θρησκευτικές και εθνοτικές μειονότητες, συμπεριλαμβανομένων ιδιαιτέρως των Χριστιανών από τις αρχαίες Εκκλησίες της Ανατολής και όχι μόνο, από τρομοκρατικές πολιτικο-θρησκευτικές οργανώσεις αλλά και την εξαφάνιση ή την αλλοίωση της ταυτότητας των χριστιανικών μνημείων ανά τον κόσμο, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτά συμπεριλαμβάνονται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως ο ναός της Αγιά Σοφιάς, που ανήκει στον πανανθρώπινο πολιτισμό». Κάλεσε δε από το βήμα της ΔΣΟ «να γίνει σεβαστό το Διεθνές δίκαιο από την κυβέρνηση της Τουρκίας και να σταματήσει η υποστήριξη τέτοιων δραστηριοτήτων».
Παράλληλα ο υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε τη συμβολική σημασία «με μεγάλο ιστορικό βάρος» της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Κρήτη: «Διακήρυξε απανταχού της γης ένα μήνυμα με ιδιαίτερη ιστορική σημασία και παρουσίασε την ουσία του Χριστιανισμού, τον οποίο βιώνει αναλλοίωτο από την εποχή των Αποστόλων».


1 σχόλιο :

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com