Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΚΑΡΑΤΟΜΕΙΤΑΙ Ο Π. ΣΑΒΒΑΣ;;; Νέες εξελίξεις...

maxresdefault.jpg
Ανακοίνωση - ενημέρωση προς το Ορθόδοξο Χριστεπώνυμο πλήρωμα:

Έν ΑΓΊΩ  ΟΡΕΙ   8 / 22 Ιουλίου 2016
Αγίων Μητροφάνους  καί  Διονυσίου Αγιορειτών
Ανακοίνωση – Ενημέρωση
Πρός  το Ορθόδοξο  Χριστεπώνυμο  πλήρωμα
Σε συνέχεια της υποθέσεως τού γέροντος Σάββα Λαυριώτου  προϊσταμένου ή δίκη του αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα λόγω του ότι το γράμμα του πατριαρχείου δεν στάλθηκε εγκαίρως από την Ιερά  Κοινότητα.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάξεως του έγιναν συστάσεις να μην ξαναμιλήσει για θέματα οικουμενισμού, ότι είναι φανατικός, ανυπάκουος και υβρίζει τον πατριάρχη.

Δεν τον άφησαν να απολογηθεί για τις κατηγορίες που του απηύθυναν ούτε νά αναγνώσει τήν έγγραφη απολογία του ενώπιον τής  συνάξεως.
Κατόπιν τούτου τούς δήλωσε τά εξής:  
        "Λόγου ότι ή λεγομένη  αγία και μεγάλη σύνοδος " Κρήτης είναι αιρετική και ληστρική και επειδή ο πατριάρχης αναδεικνύεται ως αιρετικός και με Συνοδικές  κατοχυρώσεις  πλέον, καθηκόντος ό γέρων Σάββας Λαυριώτης προϊστάμενος διακόπτει το μνημόσυνό  του.
Θα προσπαθούμε να σας έχουμε  ενήμερους συνεχώς.
ΑΓΙΟΡΕΊΤΕΣ  ΠΑΤΈΡΕΣ

37 σχόλια :

 1. Από πολλά χρόνια θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μου, οι Αγιορείτες μοναχοί να έχουν προβεί στη διακοπή του μνημοσύνου του καταπροδίδοντος την Ορθοδοξία και αφορήτως προκαλούντος τον ορθοφρονούντα κλήρο και λαό πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου που στοιχεί, διά της υπ αυτού ακολουθούμενης πολιτικής στον κατ εξοχήν ευαίσθητο τομέα των διαχριστιανικών και διαθρησκειακών σχέσεων, στην ολέθρια γραμμή του "μεγάλου" Αθηναγόρα του οποίου το μνημόσυνο είχαν διακόψει οι πλείστες μονές του Αγίου Όρους ένεκα συγκεκριμένων, προδοτικών του πατρώου Δόγματος, δηλώσεων και εκδηλώσεών του.
  Ας ελπίσουμε ότι πολλοί θα είναι στο εγγύς μέλλον οι εκπρόσωποι του Αγιωνύμου Όρους που θα συντονίσουν, εν προκειμένω, την πρακτική τους με αυτήν του αξιέπαινου ομολογητού π.Σάββα Λαυριώτη μιμούμενοι την επιλογή του τελευταίου.
  Περιμένουμε, όμως, και από κάποιους, θεωρούμενους ως φιλοπαραδοσιακούς μητροπολίτες των λεγόμενων "Νέων Χωρών" (όρος εθνικά επικίνδυνος), να παύσουν τη μνημόνευση του ονόματος του ενός εκ των δύο "αρχιτεκτόνων" του "Κολυμβαρείου αίσχους", (ο έτερος "αρχιτέκτων" είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος "δεξιός βραχίων", μητροπολίτης άνευ ποιμνίου Ιωάννης Ζηζιούλας...), βαδίζοντας επί τα ίχνη των μακαριστών ιεραρχών Ελευθερουπόλεως Αμβροσίου, Φλωρίνης Αυγουστίνου και Παραμυθίας Παύλου. Αρκετή ανοχή έχει επιδειχθεί σχετικώς...
  Είναι πολύ πιθανό κάποιοι συμβιβασμένοι με τη μειοδοτική πολιτική του Βοσπόρου Αγιορείτες ηγούμενοι και ιερομόναχοι όχι μόνο να δυσφορήσουν με αφορμή την ομολογιακή αυτή ενέργεια του π.Σάββα αλλά και να προχωρήσουν στη λήψη μέτρων εναντίον του αντί να τον συγχαρούν και επαινέσουν για την ευαισθησία του περί την ακεραιότητα της πατρώας πίστεως που καταπροδόθηκε στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης.
  Κάτι τέτοιο όμως, ουδόλως πρέπει να αποθαρρύνει εκείνους τους συμμοναστές του π.Σάββα που σκέπτονται και αυτοί να τον ακολουθήσουν στη διακοπή μνημοσύνου. Η εκκλησιαστική Ιστορία θα αναγράψει τα ονόματά τους με χρυσά γράμματα!
  Λ.Ν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κανείς ιερός κανών ή άγιος πατήρ δεν επέβαλε ποτέ στο Ορθόδοξο πλήρωμα την διακοπή της εκκλησιαστικής κοινωνίας με τους αιρετικούς προ συνοδικής κρίσεως. Όλα τα σχίσματα που έγιναν προφάσει ακριβολογίας, δεν εξέφρασαν ποτέ αυθεντικώς την Εκκλησία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ΙΕ κανόνας της Πρωτοδευτέρας Συνόδου δίδει το δικαίωμα στους κληρικούς να παύσουν να μνημονεύουν εκείνους που διακηρύσσουν αιρετικές διδαχές ακόμη και προ συνοδικής κρισεως.
   Στον κανόνα αυτόν στηρίχθηκαν οι τρεις μητροπολίτες που το 1970 διέκοψαν το μνημόσυνο του Αθηναγόρα.

   Διαγραφή
  2. Ο πατηρ Σαββας δεν ειναι κληρικος, και επομενως δεν εμπιπτει στον ΙΕ' Κανονα. Τι διακοπη Μνημοσύνου μπορεί να κάνη ?
   Μήπως έχει δίκιο ο Ανώνυμος 22 Ιουλιου, 8 - 13, που λέει οτι παρακολουθεί κανονικά τις ακολουθίες της Μονής ?

   Διαγραφή
 3. Αν και δεν είμαι σίγουρος ότι θα αναρτήσετε την είδηση μου, σας γραφω σχετικά με τον π Σαββα:
  Το άρθρο ΔΕΝ ανταποκρίνεται στην αλήθεια!!
  Ο π Σάββας ΟΥΔΕΠΟΤΕ διέκοψε το μνημόσυνο!
  Συμμετέχει κανονικότατα στις όποιες ακολουθίες μνημονεύεται ο Πατριάρχης!!
  ΟΥΔΕΠΟΤΕ έπραξε αυτό που πρότεινε ν ακάνουν οι άλλοι!
  Αυτός απλά πρότεινε, ΔΕΝ έκοψε ΠΟΤΕ το μνημόσυνο........
  Αυτή είναι η αλήθεια, μπορει να έλεγ εότι ήθελε γι αν αρέσει στους ζηλωτές, αλλα κοροϊδευε απλά και τιποτ αάλλο περισσότερο.
  Η ειδηση είναι ότι και σήμερα κανονικότατα μνημονεύει. Γιάννης Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. χαχαχαχα . Δηλαδή άλλη δουλειά δεν είχε ο π. Σάββας και σκέφτηκε να πει ότι θα δικασθεί για να ασχοληθούν να τα media μαζί του ;

   Διαγραφή
 4. Το Άγιον Όρος είναι αυτοδιοίκητο. Δεν δικάζουν οι ιερές μονές κατόπιν υποδείξεως και δεν αποφασίζουν-καταδικάζουν ακόμη περισσότερο κατόπιν υποδείξεως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να απογοητεύουν τους πιστούς με τις απαράδεκτες ενέργειές τους! Η αίρεση του πάπα και του οικουμενισμού δεν θα περάσει, κανείς δεν τους ακολουθεί, δεν το βλέπουν;; Tι νομίζουν ότι κάνουν, για να μην χάσουν την εύνοια του Πατριάρχη που ακολουθεί την αίρεση της πανθρησκείας, χάνουν την εύνοια του Θεού και την καλή μαρτυρία.. ντροπή τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Έπιτέλους!! Μπράβο....πότε θα καταλάβουν και αλλοι οτι ο πατριάρχης ειναι αιρετικός?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΛΑΥΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΠΟΥ ΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΤΡΕΧΟΥΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ, ΕΠΙΣΗΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ
  ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΣΑΒΒΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΑΝ
  ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ;
  ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΡΕΣ

  http://corfiatiko.blogspot.gr/2016/07/rusvesna.html
  http://rusvesna.su/news/1469088486
  ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ RUSVESNA:Ορθόδοξα Θέματα.blogspot.com
  http://orthodoxathemata.blogspot.gr/2016/07/blog-post_219.html
  http://www.makeleio.gr/?p=685045

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. το πατριαρχείο στην Πόλη δεν είναι περίπτερο να το παρατάς και να την κοπανάς με ελαφρά πηδηματάκια
  ας μην βιάζονται κάποιοι να υποστηρίξουν τον Βαρθολομαίο εκδιώκοντας τους μοναχούς γιατί θα γελάσει κάθε πικραμένο χείλι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. προς το παρόν δώστε τα χαιρετίσματα στους Λαυρεώτες, άλλος κινδυνεύει να καρατομηθεί με τις εξελίξεις στην Τουρκία
  να αφήσουν ήσυχο τον Γέροντα Σάββα και όσους μοναχούς μιλούν την αλήθεια του Θεού
  εκτός αν έχουν λόγους να υποστηρίζουν τον αιρεσιάρχη! γιατί δεν μας τους λένε άραγε;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Μόνο τα παλληκάρια διώκονται!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης δημοσίευσε βίντεο, που δείχνει τον Αγιο Παισιο να αγκαλιαζη τον Πατριαρχη Βαρθολομαιο, και να βαζη μετανοια, ενώ και ο Πατριαρχης τον αγκαλιαζει και τον ασπάζεται !
  Ας το δουν αυτό οι αναγνώστες της Κατανυξης, και όποιος άλλος ενδιαφέρεται.
  Ας το δή και ο πατηρ Σάββας, αν θέλη.
  https://www.youtube.com/watch?v=47kNYpeiCZE

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και τι ακριβώς θέλετε να καταλάβουμε; Μπορείτε να μας εξηγήσετε εμάς τους αναγνώστες της Κατάνυξης;

   Διαγραφή
  2. Αυτά συνέβησαν όντως, αλλά το 1992, αγαπητέ. Επαναλαμβάνω, πολύ παλιά, το 1992. Έκτοτε, δυστυχώς, ο Οικουμενικός Πατριάρχης περιέπεσε σε πάμπολλες αντικανονικές, προκλητικές οικουμενιστικές-αιρετικές ενέργειες, που τον καθιστούν όχι απλώς μη μνημονευτέο αλλά και καθαιρετέο. Αυτό που σου γράφω δεν είναι ούτε ύβρις ούτε συκοφαντία. Είναι η πραγματικότητα. Η μη μνημόνευσή του θα είναι λοιπόν ένα φρένο στον κατήφορο και μέτρο αγάπης για να μετανοήσει.

   Διαγραφή
  3. Το 1992 χειροτονήθηκε Πατριάρχης αν θυμάμαι καλά ,οπότε τότε δεν είχε δείξει ακόμη οικουμενιστικές τάσεις .Λογικό τότε ο Άγιος Παΐσιος να τον δέχεται ως Πατριάρχη.

   Διαγραφή
  4. Καλό θα ήταν η συγκεκριμένη μητρόπολη να διανείμει σε φυλλάδιο τις αντιοικουμενιστικές θέσεις του αγίου Παισίου.
   Λ.Ν.

   Διαγραφή
  5. Mετα το 92 ο οσιος Παισιος ειπε καιεπραξε πολλα

   Διαγραφή
  6. Ἐπιστολή τοῦ Ὁσίου Γέροντος Παϊσίου τοῦ Ἁγιορείτου,
   πού ἐστάλη στόν π. Χαράλαμπο Βασιλόπουλο τό 1969.

   Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει τῇ 23ῃ Ἰανουαρίου 1969

   Σεβαστέ πάτερ Χαράλαμπε
   Ἐπειδή βλέπω τόν μεγάλον σάλον πού γίνεται εἰς τήν Ἐκκλησίαν μας, ἐξ αἰτίας τῶν διαφόρων φιλενωτικῶν κινήσεων καί τῶν ἐπαφῶν τοῦ Πατριάρχου μετά τοῦ Πάπα, ἐπόνεσα καί ἐγώ σάν τέκνον Της καί ἐθεώρησα καλόν, ἐκτός ἀπό τίς προσευχές μου, νά στείλω καί ἕνα μικρό κομματάκι κλωστή (πού ἔχω σάν φτωχός μοναχός), διά νά χρησιμοποιηθῆ καί αὐτό, ἔστω καί γιά μία βελονιά, διά τό πολυκομματιασμένο φόρεμα τῆς Μητέρας μας. Πιστεύω ὅτι θά κάμετε ἀγάπην καί θά τό χρησιμοποιήσετε διά μέσου τοῦ θρησκευτικοῦ σας φύλλου. Σᾶς εὐχαριστῶ.
   Θά ἤθελα νά ζητήσω συγγνώμην ἐν πρώτοις ἀπ' ὅλους, πού τολμῶ νά γράψω κάτι, ἐνῶ δέν εἶμαι οὔτε ἅγιος, οὔτε θεολόγος. Φαντάζομαι ὅτι θά μέ καταλάβουν ὅλοι, ὅτι τά γραφόμενά μου δέν εἶναι τίποτε ἄλλο παρά ἕνας βαθύς μου πόνος διά τήν γραμμήν καί κοσμικήν ἀγάπην, δυστυχῶς, τοῦ πατέρα μας κ. Ἀθηναγόρα. Ὅπως φαίνεται, ἀγάπησε μίαν ἄλλην γυναίκα μοντέρνα, πού λέγεται Παπική Ἐκκλησία, διότι ἡ Ὀρθόδοξος Μητέρα μας δέν τοῦ κάμνει καμμίαν ἐντύπωσι, ἐπειδή εἶναι πολύ σεμνή. Αὐτή ἡ ἀγάπη, πού ἀκούσθηκε ἀπό τήν Πόλι, βρῆκε ἀπήχησι σέ πολλά παιδιά του, πού τήν ζοῦν εἰς τάς πόλεις. Ἄλλωστε αὐτό εἶναι καί τό πνεῦμα τῆς ἐποχῆς μας: ἡ οἰκογένεια νά χάση τό ἱερό νόημά της ἀπό τέτοιου εἴδους ἀγάπες, πού ὡς σκοπόν ἔχουν τήν διάλυσιν καί ὄχι τήν ἕνωσιν.
   Μέ μία τέτοια περίπου κοσμική ἀγάπη καί ὁ Πατριάρχης μας φθάνει στή Ρώμη. Ἐνῶ θά ἔπρεπε νά δείξη ἀγάπη πρῶτα σέ μας τά παιδιά του καί στή Μητέρα μας Ἐκκλησία, αὐτός, δυστυχῶς, ἔστειλε τήν ἀγάπη του πολύ μακριά. Τό ἀποτέλεσμα ἦταν νά ἀναπαύση μέν ὅλα τά κοσμικά παιδιά, πού ἀγαποῦν τόν κόσμον καί ἔχουν τήν κοσμικήν αὐτήν ἀγάπην, νά κατασκανδαλίση ὅμως ὅλους ἐμᾶς, τά τέκνα τῆς Ὀρθοδοξίας, μικρά καί μεγάλα, πού ἔχουν φόβο Θεοῦ.
   Μετά λύπης μου, ἀπό ὅσους φιλενωτικούς ἔχω γνωρίσει, δέν εἶδα νά ἔχουν οὔτε ψίχα πνευματική οὔτε φλοιό. Ξέρουν, ὅμως, νά ὁμιλοῦν γιά ἀγάπη καί ἑνότητα, ἐνῶ οἱ ἴδιοι δέν εἶναι ἑνωμένοι μέ τόν Θεόν, διότι δέν Τόν ἔχουν ἀγαπήσει.

   Διαγραφή
  7. Γιατί επιμένετε να χρησιμοποιείτε τα πάντα με διάθεση διαστρεβλωτική της αλήθειας; Προσφέρει κάτι αυτή η τακτική; Απολύτως τίποτε. Χαιρετώντας έναν νέο πατριάρχη, στο βίντεο, σημαίνει ότι θα συμφωνούσε με όσα κάνει τώρα μετά από δεκαετίες; Δηλαδή ο Χριστός που είχε εκλέξει μαθητή του τον Ιούδα συμφωνούσε με την προδοσία του; Γιατί βγάζετε αυτά τα αφελή συμπεράσματα από ένα βίντεο; Τα κείμενα του Αγίου εναντίον του οικουμενισμού δεν τα διαβάζετε; Εκεί διδάσκει, όχι χαιρετώντας έναν νεοεκλεγέντα πατριάρχη, ο οποίος δεν είχε εκδηλώσει ακόμη τις πλάνες του ως πατριάρχης.

   Διαγραφή
  8. ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΚΑΤΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΣΤΙΣ 07/11/1992 ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ-22/10/1991?ΠΡΟΜΗΝΥΕ ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΙ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ?ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΛΟ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΘΑ ΑΣΚΟΥΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝ ΖΟΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ.ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

   Διαγραφή
  9. Mετα το 92 ο οσιος Παισιος ειπε καιεπραξε πολλα

   Διαγραφή
  10. Προσπαθεια Αγιορειτων και αλλων ιερεων ηταν να μην επελθει διασταση στην Εκκλησια μας.Τον 20 αιωνα οι Πατριαρχες ησαν ολοι τους Μασονοι με κακες διαθεσεις και αποφασεις για την Ορθοδοξια μας.

   Διαγραφή
  11. Το βίντεο είναι της 7/11/1992, 1 χρόνο μετά την ενθρόνηση του Πατριάρχη και πριν αρχίσει να δείχνει το οικουμενιστικό του προσωπείο. Καλώς λοιπόν τον ετίμησε ο όσιος Παϊσιος ο οποίος και εκοιμήθη μετά από μεγάλα προβλήματα υγείας, 2 έτη μετά. Παρακαλώ μην μπερδεύετε και σκανδαλίζετε τους πιστούς. Και ο π.Θ.Ζήσης από τον Βαρθολομαίο χειροτονήθηκε λίγο πριν γίνει Πατριάρχης ο τελευταίος. Να ξαναχειροτονηθεί τώρα;

   Διαγραφή
  12. και τί σημαίνει αυτό;
   Οι Άγιοι δεν έκαναν λάθη; Ο αγώνας κάθε χριστιανού είναι πέφτω σηκώνομαι πέφτω σηκώνομαι μέχρι να αγιάσει
   αυτό θα το καταλάβουμε αν διαβάσουμε τους βίους των Αγίων και των Μαρτύρων
   μας προβληματίζει γιατί βιάστηκε το πατριαρχείο να αγιοποιήσει τον Γέροντα Παίσιο ενώ υπάρχουν τεράστιες μορφές αγιότητας όπως ο Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής, και πολλοί άλλοι, εμείς περιμένουμε με υπομονή

   Διαγραφή
  13. Και τι σημαίνει αυτό;
   Δεν σημαίνει τίποτα από όσα νομίζουν οι οικουμενιστές και οι φιλοοικουμενιστές.
   Απλά πήγε και τον ασπάστηκε ως τότε πατριάρχη που ήταν κατά το τυπικό.
   Δεν είχε κάτι ο πατριάρχης αυτά που έχει κάνει μέχρι σήμερα.
   Καμμία σχέση το τότε (1993 περίπου) με το σήμερα (2016).

   Διαγραφή
  14. Ο Π. Παϊσιος χαιρέτησε έναν νεοεκλεγέντα πατριάρχη, κατά την επίσκεψή του στο Αγ. Όρος, και μίλησε και κολακευτικά για το πρόσωπό του. Αυτό το γεγονός έχει καμία σχέση με την πορεία του πατριάρχη έκτοτε; Ο Χριστός που εξέλεξε για μαθητή του τον Ιούδα συμφωνούσε και με την προδοσία;Σήμερα μετά από δεκαετίες και τα όσα έχουν καταδειχθεί πρέπει να είναι κανείς όχι απλώς τυφλός ή κουφός αλλά νεκρός για να μην αντιλαμβάνεται ότι όσα διδάσκει και πράττει ο πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι μία άλλη ορθοδοξία ξένη προς την παράδοση πίστεως του Ευαγγελίου και των πατέρων της Εκκλησίας μας. Προσπαθεί επί δεκαετίες στηριζόμενος στην εξουσία του να οικοδομήσει μία δική του αυθαίρετη εκκλησιαστική κατάσταση, καταφρονώντας Ευαγγέλιο, κανόνες, πατέρες. Αυτό στα λεξικά λέγεται αίρεση. Εάν θέλει κανείς να αποκτήσει μια ζώσα εμπειρία του περιεχομένου του λήμματος αίρεση μπορεί πολύ εύκολα να το κατορθώσει διαβάζοντας όσα έχει δηλώσει τις τελευταίες δεκαετίες και όσα έχει διαπράξει ο πατριάρχης και αντιπαραβάλλοντας τα με όσα διδάσκει για τα ίδια ζητήματα η Εκκλησία.

   Διαγραφή
  15. Αυτό το βίντεο είναι είναι τιμητικό για τον πατριάρχη ή εναντίον του; Αφού δεν κατάφερε ούτε η συνάντηση με τον άγιο να τον σταματήσει από τις πλάνες που προσπαθεί να επιβάλει δεκαετίες τώρα καταλαβαίνει κανείς πόσο τραγική είναι η κατάσταση.Σκέφτεται κανείς πόσα περισσότερα θα είχε κάνει εάν δεν είχε και αυτό τουλάχιστον το φρένο στους πλανεμένους σχεδιασμούς του.

   Διαγραφή
 12. Ὁ πάπας καί οἱ ἰθαγενεῖς φίλοι του τί πέτυχαν μέ τήν βία καί τήν τρομοκρατία σέ παρόμοιες περιπτώσεις στό παρελθόν; Ἐπί πατριάρχου Βέκκου, γιά παράδειγμα.Τίποτε παραπάνω, ἀπό τό νά δυναμώσουν τήν προσήλωσή μας στήν Ὀρθοδοξία καί νά τονώσουν ἀκόμη περισσότερο τήν Πίστη μας στήν Πίστη τῶν Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας μας. Αὐτό ἀκριβῶς θά ξαναγίνει καί τώρα.
  Ἀλίμονο σέ ὅσους ἀντιμάχονται τἠν μοναδικότητα τῆς Ὀρθοδοξίας μας. Τί λόγο θά δώσουν;
  Αὐτό ἔλλειπε, νά ἀποδώσουμε ἐκκλησιαστικότητα καί στά μέλη τοῦ λεγόμενου παγκόσμιου συμβουλίου τῶν ἐκκλησιῶν! Στήν ''κουρελοῦ'', ὅπως ἔλεγε καί ὁ Ἅγιος γέροντάς μας Παϊσιος.
  Οἱ διῶκτες -ξένοι καί ντόπιοι- τοῦ πατρο Κοσμᾶ, τοῦ Παπουλάκου, τοῦ Βασιλόπουλου, τοῦ Καντιώτη καί τοῦ Σωτηρόπουλου δέν θά λεἰψουν ποτέ. Ἀκόμα καί μέσα στό Περιβόλι τῆς Παναγιᾶς μας! Δέν θά λείψουν, ὅμως, ποτέ καί οἱ Ἀγωνιστές τῆς Ἀληθειας τῆς γλυκυτάτης Όρθοδοξίας μας...
  Οἱ προσευχές μας συνοδεύουν κάθε ἀγωνιστή ὑπέρ τῆς Ὀρθοδοξίας καί ἐναντίον τῆς αἵρεσης τοῦ παπισμοῦ καί τῆς παναίρεσης τοῦ οἰκουμενισμοῦ (Ἅγιος Ἰουστῖνος Πόποβιτς).
  Μοναχοί σάν καί τόν π. Σάββα, στήν περίπτωση πού διωχθοῦν ἀπό τά μοναστήρια τους καί δέν βρεθεί ἐπίσκοπος νά τούς στηρίξει, νά ξέρουν ὅτι τά σπίτια μας εἶναι ἀνοιχτά, γιά νά τούς δεχθοῦν καί νά τούς φιλοξενήσουν.Τιμή μας καί εὐλογία ίδιαίτερη.

  Φώτ. Μιχαήλ
  ἰατρός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Πότε θα μιλήσουν και για τον αντιοικουμενιστικό αγώνα του Οσίου Παϊσίου;!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Οι οικουμενισται είναι πανίσχυροι σφαγιαζουν οσους αντιστεκοντε στις αιρεσεις και πλανες τους ,με πρωτομαρτυρα το μακαριστο Νικολαο Σωτηροπουλο ,που τους ηλεγξε με τον πυρινο λογο του ,τον οποιο αφορισαν αδικα σαν τον αγιο Ιωαννη Χρυσοστομο και εποντε ο πατηρ Νικόλαος Μανωλης ,ο πατηρ Θεοδορος Ζησης ,ο πατηρ Σαββας Λαυριώτης και ολοι οσοι είναι αντιοικουμενισται.
  Δεν μπορουν να σαγινεψουν τα πληθη με τη δυναμη του λογου του Θεου ,τη οποια δεν εχουν ,αφου κυρητουν αιρεσι γυμνη τη κεφαλη και προσπαθουν να επιβληθουν δια πυρος και σιδηρου ,δικτατορικως,φανταζοντε ότι ετσι θα καθηλωσουν την αληθεια και τον κοσμο με την τρομοκρατια ,απατωντε οικτρος.
  Όταν ο Κυριος Ιησους Χριστος και οι αγιοι Αποστολοι κηρυταν σαγινευαν τα πληθη ,διοτι ηταν ο λογος του Θεου και ειχε δυναμι,των οικουμενιστων ο λογος εχει κοσμικη δυναμι ,τη δυναμι του κοσμοκρατορος του αιωνος τουτου και δεν συγκινει τα πληθη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΛΙΠΑΜΕ ΠΟΛΙ ΟΣΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΤΟΥ ΠΙΣΤΕΒΟ.. ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΙΖΙ ΚΑΙ ΔΙΧΝΙ ΤΙΝ ΚΑΚΙ ΟΨΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΟΠΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΙΧΙΣΤΟΥ.. .Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΦΟΤΙΣΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΙ ..ΤΟ ΠΙΣΤΕΒΟΜΑΣ ΤΙΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Η ΠΕΡΙΛΑΛΗΤΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
  ΑΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ ΕΤΑΦΗ!

  Τοῦ Πρωτοπρεσβυτέρου π. Βασιλείου Ε. Βολουδάκη.

  http://www.agnikolaos.gr/index.php

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ΠΟΤΕ ΜΕΓΑΛΕ ? ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ?? ΔΗΛΑΔΗ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ.. ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ?? ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΠΡΟΣΟΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ? ΘΑ ΤΟΝ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕ ΛΕΣ ? Η ΘΑ ΕΚΟΒΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ??ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ . ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΣΕΙΣ ΜΟΥΚΟ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ .. ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΛΕΓΞΑΝ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ.. ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΡΕΣΕΙ ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ... ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΕΤΑ ΕΙΚΟΣΊΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΕΠΕΙΤΙΔΕΣ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ... ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. ΖΗΛΕΤΥΩ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Στο Σχήμα του έβαλε μετάνοια ευλογημένε πριν από 24 χρόνια που είναι αυτό το βίντεο και όχι στο πρόσωπο όπως άλλωστε κάναμε όλοι μας μέχρι που παράγινε το κακό με τον αιρεσιάρχη Βαρθολομαίο και όλους τους παρατρεχάμενους του.
  Η Γραφή μιλάει για το Μικρο Ποίμνιο και για τη Μεγάλη Αποστασία όπως επίσης και για τον Ψευδοπροφήτη του Θηρίου που είναι ο Πάπας τον οποίο εναγκαλίζεται ο “Παναγιώτατος” σε κάθε ευκαιρία (και όχι μόνο) η μήπως να την καταργήσουμε όπως και όλους τους Αγίους καθώς προστάζει η θεολογία των οικουμενιστών
  Η ειδοποιός διαφορά ξέρεις 10.39, είναι ότι άλλο είναι να είσαι Ευσεβής και άλλο ευσεβιστής

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com