Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

Η Εκκλησία της Ελλάδος για τη διανομή Καινής Διαθήκης σε «κάθε σπίτι» - Νέα Φλώρινα


Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε γνώση από την καθ’ ύλην αρμοδία Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων για την προσηλυτιστική δραστηριότητα της νεο-προτεσταντικής οργανώσεως «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», και απεφάσισε όπως ενημερώσει το Ορθόδοξο Πλήρωμα σχετικά με αυτήν.
Η εν λόγω κίνηση προγραμματίζει ευρείας κλίμακος προσηλυτιστική δραστηριότητα, με την ονομασία «Operation Joshua 9», κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 9 – 14 Ιουλίου 2016, στους νομούς Φλωρίνης, Καστορίας, Κοζάνης και Πιερίας. Επίσης, με πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης, διανέμει ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο προς την Ορθόδοξη Πίστη.
Η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», αν και ιδρύθηκε το τελευταίο τέταρτο του 20ού αιώνα, θεωρεί την Ορθόδοξη Πίστη ως «πνευματικά δεσμά αιώνων», όπως η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν, και ταυτοχρόνως υποστηρίζει, ότι στην πατρίδα μας «επικρατεί πνευματικό σκοτάδι και απιστία».
Υπενθυμίζουμε για μία ακόμη φορά ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν έχουν ανάγκη τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διάφορους αυτοχειροτονημένους «κηρυκές» τους από το εσωτερικό η το εξωτερικό και παραμένουν πιστοί στο Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού.
Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος
neaflorina.gr


π. Λεωνίδας: Προσπάθεια δόλου και πλάνης από νεοπροτεσταντικές ομάδες η διανομή των Καινών Διαθηκών (video)

sentra.com.gr

7 σχόλια :

 1. Απαράδεκτο! Να μη τη δεχτεί κανένας ορθόδοξος χριστιανός. Έχουμε ανάγκη εμείς να μας μοιράζουν οι αιρετικοί την Καινή Διαθήκη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μακρυά από τους αιρετικούς ρε παιδιά. Ούτε ίσως, ούτε μήπως. Αν θέλουν να επιστρέψουν στην Ορθοδοξία που είναι η μόνη αληθινή Πίστη, καλώς να ορίσουν. Αλλιώς, μακρυά. Ψάξτε και βρείτε απλανή πνευματικό οδηγό, να πατάει γερά πνευματικά, να έχει την ευχή. Δεν υπάρχει ελπίδα να σωθούμε από μόνοι μας. Τέλος.
  Τάσος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλοί μου παπάδες και ἐπίσκοποι, πέστε το ἐπιτέλους καθαρά στόν πιστό λαό:Μακριά ἀπό τούς αἱρετικούς. Κλεῖστε τίς πόρτες στούς αἱρετικούς. Μή δέχεσθε τίποτε ἀπό τά χέρια τους. ''Φοβοῦ Δαναούς, κἄν δῶρα φέρουσι''...
  Ἀλλά πῶς νά τό πεῖτε, ὅταν δέν βγάζετε ἄχνα μπροστά σέ ἀποφάσεις προκαθημένων, πού ἀναγνωρίζουν ἐκκλησιαστικότητα στίς αἱρέσεις καί ὀνομάζουν τούς αἱρετικούς ἐκκλησία μέ ἀναγνωρισμένη δῆθεν ἱερωσύνη καί ἔγκυρα τάχα μυστήρια;
  Μπερδεύτε τόν κόσμο, καί θά δώσετε λόγο γι'αὐτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΠΡΟΣΟΧΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο προσυλιτισμός διώκεται από το Σύνταγμα, υπάρχουν και Δικαστήρια ,όχι μόνο δηλώσεις και κανάλια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Να τις μαζέψουν και να τις πάνε στον εκάστοτε μητροπολίτη που τους αναγνώρισε ως εκκλησία....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com