Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

Ύμνοι του σχισματικού Φιλάρετου για Βαρθολομαίο και πυρά κατά Μόσχας- Αποδεχόμαστε τα έγγραφα της Πανορθόδοξης


cad179a1cc89de793a6db94e51b6cd0a_L.jpg
                                                                        
        "Αποδεχόμαστε τα έγγραφα που εγκρίθηκαν στην Αγία & Μεγάλη Σύνοδο" αναφέρει σε μήνυμά του ο σχισματικός Πατριάρχης Κιέβου Φιλάρετος για την Σύνοδο της Κρήτης.
        Ο "Πατριάρχης Κιέβου" που δεν αναγνωρίζεται από καμία άλλη επίσημη Εκκλησία καταφέρεται εναντίον της Μόσχας και υμνεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
         
        Στο μήνυμά του υπονοεί πως οι Εκκλησίες της Βουλγαρίας, της Γεωργίας, και της Αντιόχεια απουσίαζαν εξαιτίας του Πατριαρχείου Μόσχας.
        Σημειώνει πως "η Σύνοδος έχει δημιουργήσει έναν μηχανισμό για συνοδικές αποφάσεις μέσα όχι μόνο από μία τοπική εκκλησία ή ομάδα τοπικών εκκλησιών, όπως έχει συμβεί κατά τους τελευταίους αιώνες, αλλά μέσα σε Πανορθόδοξο επίπεδο".
        Μιλάει για την " ιδιαίτερη διακονία του Οικουμενικού Πατριάρχη ως πρώτος μεταξύ ίσων πρωτεύοντα της Ορθόδοξης Εκκλησίας και προέδρου της Πανορθοδόξου Συνόδου" και κατηγορεί το Πατριαρχείο Μόσχας ,ότι επιθυμεί να κυριαρχήσει στην Παγκόσμια Ορθοδοξία ως «Τρίτη Ρώμη».
        Σημειώνει δε πως οι περισσότερες από τις Τοπικές Εκκλησίες δεν υπόκεινται σε χειραγώγηση και εκβιασμούς.
        Για τη δική του...απουσία σχολίασε:
        "Το Πατριαρχείο Κιέβου είναι ευαίσθητο στο γεγονός ότι δεν κλήθηκε να συμμετάσχει ή να στείλει αντιπροσώπους στη Σύνοδο διότι το ζήτημα της αναγνώρισης του αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ουκρανίας από άλλες Τοπικές Εκκλησίες πρέπει ακόμη να αντιμετωπιστεί. Ωστόσο, το Πατριαρχείο Κιέβου, με την εμπιστοσύνη και την αγάπη για την Μητέρα Εκκλησία μας της Κωνσταντινούπολης και με κοινό νου με τις Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, θεωρεί ότι τα θέματα που συμφωνήθηκαν από τη Σύνοδο είναι  επαρκώς αποδεδιεγμένα για την Ορθόδοξη Εκκλησία.
        Η θέση και η απάντηση του Πατριαρχείου Κιέβου προς την Αγία & Μεγάλη Σύνοδο και σχετικά με τις αποφάσεις της θα πιστοποιηθεί επίσημα στην επόμενη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του UOC-KP, αλλά μπορούμε να βεβαιώσουμε σήμερα ότι η στάση μας απέναντί ​​τους είναι θετική και ότι αποδεχόμαστε τα έγγραφα που εγκρίθηκαν"
        Για το θέμα της αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας με αφορμή και πρόσφατ οαίτημα πυο τέθηκε προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο τόνισε:
        Όσον αφορά το θέμα που είναι από τις μεγαλύτερες άμεσες ανησυχίες για τους περισσότερους Ορθόδοξους Χριστιανούς στην Ουκρανία, την αναγνώριση της αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας μας, τονίζουμε ότι η απόφαση αυτή εμπίπτει στη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριάρχη και της Μητέρας Εκκλησία μας της Κωνσταντινούπολης".
        Στηρίχθηκε δε στην παραδοχή του Αρχιεπισκόπου Τελμησσού, ότι  οι εκκλήσεις Ουκρανών βουλευτών για την έκδοση Τόμου της αυτοκεφαλίας θα εξεταστούν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. "Αναμένουμε αυτή την κριτική και είμαστε διατεθειμένοι να εργαστούμε για μια θετική απόφαση" αναφέρει.
        Τέλος κατηγορεί τους Ρώσους πως έκαναν προσπάθειες να ακυρώσουν την Πανορθόδοξη της Κρήτης και τους κατηγορεί για εθνοφυλετισμό και δουλικότητα απέναντι στην κρατική εξουσία...

1 σχόλιο :

  1. Πραγματι η εκκλησια της Ουκρανιας δεν εχει αναγνωριστει απο καμμια Ορθοδοξη εκκλησια και ευρισκεται σε σχισμα, αλλα ο Φιλαρετος στις δηλωσεις του λεει αρκετες αληθειες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com